Lasipalatsi, Helsinki

Keskiviikkona 19.10. Lasipalatsin punaiselle matolle kerääntyi iloisia ja rentoja tähtiä Punttikomedian kutsuvierasensi-iltaan.

Kyseessä on yksi viime aikojen kohutuimmista kotimaisista elokuvatuotannoista. Ennakkokohun takana on pääosan näyttelijän, Iina Kuustosen, perinpohjainen paneutuminen roolihahmo Kertun bikini fitness-rooliin.

Kyseisenlaisia paneutumisia on nähty lähinnä Hollywood-tuotannoissa, ja Iina ottikin suuren harppauksen elokuvallisen kehonmuokkauksen saralla. Tosin alkuperäisen suunnitelman mukaan Kuustoselle oli tarkoitus palkata elokuvan kisatilanteisiin stunttivartalo. Suunnitelmat muuttuivat kun Iina halusi konkreettisesti tietää mitä roolihahmo käy läpi valmistuessaan fitness-kilpailuun. Lopulta Kuustonen treenasi itsensä kisakuntoon ja tulos on meidän kaikkien nähtävillä elokuvassa.

Elokuvaa on odotettu kauan. Nimittäin myös tämä tuotanto kärsi koronarajoituksista, alkuperäinen valmistuminen kun oli aikataulutettu tämän vuoden tammikuulle. Tosin hyvää kannattaa odottaa. Tämän totesi myös elokuvan ohjannut Aleksi Delikouras, joka päätti jo 20 vuotta sitten, että jonain päivänä hänestä tulee ohjaaja. Ja tänään oli se päivä kun debyyttielokuva näki päivänvalon. Olisiko ensikertalaisten panostus vaikuttanut positiivisesti myös siihen mitä näimme ja kuulimme valokankaalla, nimittäin ensimmäisen roolisuorituksensa elokuvassa teki myös toista päähenkilöä, Viliä, näytellyt Mikko Töyssy sekä myös elokuvamusiikin rohkeasti kasarisoundein kuorruttanut säveltäjä.

Elokuvan juonta enempää pilaamatta, hyväntuulinen Punttikomedia kertoo kirjastovirkailija Kertusta, joka on määrätty selkävaivojen takia kuntosalille. Muutaman kuukauden treenien jälkeen käy ilmi, että hän on geneettinen superlahjakkuus. Useiden juonenkäänteiden jälkeen hän päätyy entisen kehonrakentajan, Vilin, opastamana tähtäämään kohti bikini fitness-kisoja ja kuinka sitten käykään…

Elokuvan kaksi Viliä – Joel Laulainen ja Mikko Töyssy.

Syvällisemmin ajateltuna elokuva on tragikoominen kasvutarina kahdesta elokuvan päähenkilöistä, Kertusta ja Vilistä, joiden elämä on jämähtänyt omille arkisille urilleen. Elokuva on myös peili ennakkoluuloille ja varsinkin niiden voittamiselle. Punttikomediassa nähdään lisäksi kosolti paljasta pintaa, reipasta kuntosalimeininkiä sekä kunnon hörhöilyä, josta pitävät huolen mm. Koljosen veljekset.

Extra-plussat annan entisenä tamperelaisena kuvauslokaatioille. Elokuva kun on kuvattu Pirkanmaalla, mm.  Ylöjärvellä, Nokialla ja Tampereen Pispalassa. Unohtamatta Vilin vahvaa Manse-aksenttia!

Eero Ritala esittää elokuvassa Kertun miestä Perttua.

Punttikomedian pääosissa nähdään Iina Kuustosen ja Mikko Töyssy. Muissa rooleissa ovat muun muassa Pamela Tola, Eero Ritala, Katariina Kaitue, Juha Mentula, Ivo Gonzalez, Jucci Hellström ja Elmeri Rantalainen.

Punttikomedian on käsikirjoittanut Pekko Pesonen.

Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit trilogia, Peruna, Tyttö sinä olet tähti), ja sen on ohjannut debyyttielokuvanaan myös kirjailijana tunnettu Aleksi Delikouras.

Punttikomedia nähdään elokuvateattereissa kautta maan 21.10. alkaen.

Katso traileri täältä.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *