Tampereen Vohvelikahvila, Tampere 

*Blogijuttu on tehty yhteistyössä Tampereen Vohvelikahvilan kanssa

Ulkomaisten bloggaajien sivustoilla on viime aikoina vilahdellut useammin kuin kerran viittauksia Tampereen Vohvelikahvilaan. Unohtamatta blogeissa tai sosiaalisessa mediassa julkaistuja kuvia, kahvilan herkullisista vohveliannoksista. Olihan se lähdettävä koko perheen voimin Tampereelle Vohvelikahvilaan ottamaan selvää tästä herkullisesta kohteesta. Tervetuloa mukaan maistelumatkalle Manseen!

Tampereen Vohvelikahvila lyhyesti

Tampereen Vohvelikahvila sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa lyhyellä Ojakadulla, kivenheiton päässä Tammerkoskesta sekä Pikku kakkosen leikkipuistosta.

Rakennus, jossa vohvelikahvila sijaitsee, on pikkuruinen kivitalo joka on rakennettu vuonna 1926. Alkujaan talo on palvellut kahden auton autotallina ja onpa rakennuksessa ollut nähtävästi myös jonkilaista autonhuoltoa tarjolla, koska perustuksista löytyi remontin yhteydessä rasvamonttu.

Tampereen Vohvelikahvila on Tampereen ensimmäinen laatuaan ja se on perustettu vuonna 1992. Nykyinen omistaja Jaana Hanttu on emännöinyt kahvilaa vuodesta 1998 alkaen. Vohveleita on paistettu ”salaisella reseptillä” kahvilan alkuajoista lähtien. Vohvelikahvilassa pyritään ottamaan kaikki allergeenit huomioon. Myös vegevohvelit onnistuvat, ja tämä onkin tuonut kahvilaan valveutuneita asiakkaita ulkomaita myöten.

Tampereen Vohvelikahvilan omaa tuotantoa olevat Mansikka- ja Omenalimonadit.

Makeiden ja suolaisten vohveleiden lisäksi kahvilasta saa mm. jäätelöannoksia sekä erikoiskahveja. Juomalista on varsin kattava.

Vohvelikahvilasta saa 10 % alennuksen opiskelijakortilla.

Kahvila on avoinna: arkisin klo 10.00 – 20.00, lauantaisin klo 10.00 – 19.00 ja sunnuntaisin klo 11.00 – 19.00.

Vohvelikahvilan osoite: Tampereen Vohvelikahvila, Ojakatu 2, Tampere.

Kohteessa

Helteinen sää saattelee meidät todella lyhyelle Ojakadulle. Täytyy myöntää, että vaikka olenkin Tampereella asunut vuoteen 1997 asti, vohvelikahvila on minulle täysin uppo-outo ilmestys. Mutta sitäkin suuremmalla syyllä herkkusuiden on käytävä vohvelikahvilan anti testaamassa. Kahvila on idyllinen pieni talo keskellä katua. Sen ylle kaareutuu vehreä vaahtera joka antaa suojaa paahteelta kahvilan ulkopuolella istuville kahvittelijoille.

Ojakatu on lyhyt.

Astumme sisälle hieman hämärään kahvilaan. Jos talo on pikkuruinen, on kahvila sisältäkin pieni ja suorastaan intiimi. Auringon paiste on houkutellut herkuttelijat ulos joten saamme blogeissa mainitun ja varsin suositun sohvanurkkauksen itsellemme.

 

Kahvilan omistaja Hanttu häärää tiskin takana pirtsakoiden neitosten, Jutta Häkkilän ja Rosa Salon kanssa. Tilaa ei ole suunnattoman paljon ja kun tiskin taakse vielä ahtautuu mieheni kuvaamaan annosten valmistumista, näyttää tiskin taus kuin sillit olisivat purkissa. Hanttu kertoo, ettei tilanne ole suinkaan ainutlaatuinen, yleensä kiirepäivinä tiskin takana työskentelee kolmesta neljään henkilöä kerrallaan, pylly pyllyä vasten.

Näppärästi Jutta valmistaa tilaamamme vohveliannokset. Tyttäreni valitsi yllättävän pitkältä ruokalistalta yhden kahvilan suosituimmista annoksista, lämminsavulohivohvelin. Mieheni valitsi lakuvohveli ja itse valitsi listan ulkopuolelta sesongin mukaisen mansikkavohvelin. Kolmen vohvelin valmistamiseen menee aikaa korkeintaan kymmenen minuuttia, joten nämä jos mitkä ovat pikaruokaa.

Mansikkaunelma.

Pöytään tuodut annokset ovat sykähdyttäviä, aineksissa ei nimittäin ole säästelty. Mansikkaisessa vohveliunelmassa rapean vohvelin päällä on vaniljajäätelöä, roima annos kermaa sekä mansikoita, joiden päälle on lirutettu kinuskiraitoja.

Lakuvohveli.

Lakuvohveliannoksessa on vohvelin päällä lakritsajäätelöä, kermavaahtoa, lakritsakastiketta sekä strösseleitä. Suolaisessa savukala-annoksessa on vohveli jonka päällä on lämminsavulohta, kermaviiliraejuustokastiketta, tilliä sekä sitruunaviipale. Juomaksi valitsimme kuuman päivän johdosta Tampereen Vohvelikahvilan omaa tuotantoa olevat Mansikka- ja Omenalimonadit.

Savulohivohveli.

Jo mainitun lämminsavulohivohvelin lisäksi vohvelikahvilan myydyimpiä annoksia ovat makea ja suolainen vuohenjuustovohveli sekä kasvisvohveli. Citylehden äänestyksessä muuten valittiin Tampereen Vohvelikahvilan jäätelövohveli kahdesti Tampereen parhaimmaksi!

Vohveleita saa myös sesongin mukaan ohi listan, tarjolla on tuolloin mm. mansikkaa, raparperia, mustikka, omenaa ja suppilovahveroa lisukkeina Tampereen pelloilta ja lähimetsistä. Varsinaisesta lähiruoasta on siis kyse!

Nauti välittömästi!

Vohvelit ovat todella hyvä vaihtoehto esimerkiksi pikkunälkään tai lounaaksi. Hanttu kertoo, että edellisellä viikolla vohvelikahvilassa oli käynyt japanilainen nuori mies, joka annoksen saatuaan oli kuvannut sitä sosiaaliseen mediaan ainakin 50 eri kulmasta, jolloin kahvilan henkilökunnan oli pitänyt kehottaa nuorta miestä syömään annoksensa, vohvelin maku nimittäin kärsii, mikäli sen annetaan odottaa… Vinkki! Tämän kahvilan kohdalla kannattaa jättää annoskuvien ottamiset vähemmälle ja keskittyä yksinkertaisesti nauttimaan annoksestaan välittömästi sekä hyvällä ruokahalulla. Nam!

Paahtopaistivohveli.

Tampereen Vohvelikahvila on todellakin paikka josta ei poistuta myrtsinä, siitä pitää huolen niin näkö- ja makuaisteja hellivät vohveliannokset kuin myös mutkaton henkilökunta joilla läikehtii alati hymynvire suupielissä. Tervetuloa Tampereen parhaaseen Vohvelikahvilaan!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *