Pori

Epävarmoja aikoja kun eletään, moni musiikkifestivaali on elänyt epätietoisuuden aikaa pitkin vuotta. Niin myös tämänvuotinen Porispere-festivaali. Tällä viikolla huonontuneen Satakunnan koronatilanteen vuoksi neuvotteluita käytiin vielä torstaina, kun Porisperen promoottori kävi keskusteluita asiasta aluehallintoviraston kanssa.

Porisperen osalta varautumissuunnitelmat olivat jo paremmat kuin mitä alun perin odotettiin ja niinpä perjantaina starttasi järjestyksessään kymmenes Porispere Porin Kirjurinluodossa.

Vallitseva koronatilanne toi festivaalipäivään muutoksia kun muutama bändi vaihtui koronakaranteenien johdosta toisiin sekä mm. Uusien rajoitusten myötä, festivaalialueella sijaitsevien ravintoloiden anniskeluoikeudet päättyvät klo 24.00.

Purjelaivat silmissäis – ehkä sun on pakko mennä

Ensimmäisen festaripäivän kattaus oli erittäin kattava. Tarjolla oli lähes jokaiselle jotakin, ja mikä ilahduttavaa, myös festarikansa ei ollut vain yhden genren kulkijoita vaan illan aikana nähtiin niin kukalliseen kesähameeseen pukeutunutta Ensiferumin eturivissä tanssivaa kuin mustan puhuvaa goottia Sepi Kumpulaisen keikkaa bogoomassa.

Päivän aloitti Olavi Uusivirta, joka keinutti Lokkilavan edustaa radiohiteillään auringon antaessa parastaan. Mukaan mahtui myös Poriin liittyvä jazz-muistelo ja muutama jazzahtava versio tutusta biisistä.

Ensimmäinen koronamuutos koski bändiä nimeltä Huora, jonka korvasi 30-juhlavuotta viettävä porilainen suuruus Jackrabbit. Bändi tarjosi kunnon southern-tyylistä rock´n rollia karheilla soundeilla, unohtamatta musiikin tuottamaa iloa.

Lokkilavalle asteli Ensiferum vesisateen samalla kastellessa festariyleisön. Kansanmusiikkivivahteet yhdistettynä laukkakomppiin ja rouheisiin kitaratilutteluihin vetosi osaan yleisöstä välittömästi.

Ensiferumin keikan aikana saatiin aikaiseksi useampikin moshpit.

Toinen koronamuutos koski Sirkuslavan Nyrkkitappelu bändiä, jonka korvasi hyvin nopealla vaihdolla raumalainen uuden rockabillyn lähettiläs Relaxtrio. Siinä bändissä bassolla on kokoa.

Samanaikaisesti Energialavalla viime aikaisista lööpeistäkin tuttu Litku Klementti veti erittäin viihdyttävän show’n. Belinda Carlisle jäi päähän soimaan.

Mansesta kajahtaa Kaasua, kaasua!

Yksi päivän odotetuimmista esiintyjistä oli itseoikeutetusti Popeda. Hittiä pukkasi toisensa jälkeen torvitriolla vahvistettuna ja jokainen joka halusi, pääsi osallistumaan tähän live-karaokeen mukaan.

On se kova bändi, suorastaan suomalainen instituutio. Popeda veti myös illan ensimmäiset encoret ja niiden loppuessa väki olisi edelleen tahtonut lisää.

Popedan jälkeen oli kahdesta josta valita; Sirkuslavan Sepi Kumpulainen band sekä Energialavan Helsingin vampyyrit The 69 Eyes.

From Hell With Love

Päälavan viimeinen esiintyjä on edellisestä Porisperestä tuttu Beast in Black, joka aloitti rundinsa jälleen Porista. Euroopan ainoaksi heavy disko-yhtyeeksi noteerattu bändi upposi yleisöön kuin häkä.

Ratsastuskomppi, kunnon arsenaali pommeja ja tulisuihkuja sekä rytmikäs diskopoljento saivat yhden jos toisenkin käden heilumaan kesäyön pimeydessä mukana. Erikseen on mainittava bändin laulaja, todella sympaattinen Giánnis Papadópoulos, joka niin jutuillaan kuin korkealta ja kovaa vedetyillä nuoteillaan piti yleisön hyppysissään viimeiseen asti.

Illan päätti Sirkuslavalla pääkaupunkiseudun vahvistus Tyrantti sekä Energialavan rap-yhtye Gasellit, joilta ei muuten sitten puhe lopu kesken.

Festarit jatkuvat sunnuntaihin asti. Lauantaina lavalle nousevat mm. Happoradio, Ellinoora, 22-Pistepirkko, Stam1na sekä Apulanta.

Sunnuntaina kekkerit päättää kova kattaus kotimaisia tähtiä: Behm, Sanni ja JVG.

Lippuja on vielä saatavilla. Lähde sinäkin Porin Kirjurinluotoon, vielä kun voit!

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *