Pori

Vaikka festarikesä 2023 alkaa pikkuhiljaa alkaa olla paketissa, viäl on kesää jäljel kuten myös varteenotettavia musiikkifestareita. Yksi niistä on oman jalansijansa Suomen musiikkifestaritarjontaan maadoittunut Porispere. 

Perjantaina starttasi järjestyksessään 12. Porispere Porin Kirjurinluodossa. Porispere tunnetaan erityisesti ainutlaatuisesta fiiliksestä, toimivista järjestelyistä ja omintakeisesta markkinoinnista. Ja on myös mainittava herkulliset ruokapisteet joiden visuaaliseen ilmeeseen on myös panostettu!

Meidän piti muuttaa maailma, meistä tuli muurareita, taksikuskeja, suutareita

Ensimmäisen festaripäivän kattaus oli erittäin kattava tai kuten Porispere itse sitä kuvaa, varsinainen sekametelisoppa. Tarjolla oli lähes jokaiselle jotakin, ja mikä ilahduttavaa, myöskään festarikansa ei ollut vain yhden genren kulkijoita vaan illan aikana nähtiin monenmoista musiikkidiggaria.

Turmion Kätilöiden fanit erottuivat joukosta.

Päivän sana olivat kumisaappaat, reilua sadetta kun oli luvattu iltapäivälle. Toisin kuitenkin kävi. Sää oli kuin morsian ja aurinko helli festarikansaa kuten myös miellyttävä artistikirjo.

Rajulavan tarjonnan aloitti itseoikeutetusti Anssi Kela, jonka tunnin kestävä hittipotpuri ei jättänyt ketään kylmäksi. Viimeistään keikan puolivälin jälkeen tulleet Milla ja 1972 saivat festarikansan laulutuulelle.

Maustetytöt hurmasivat vähäeleisellä olemuksellaan.

Lokkilavalle asteli arkirealismin lähettiläät Maustetytöt, joiden välispiikit olivat vertaansa vailla. He mm. kehottivat ihmisiä lähtemään heidän keikkansa jälkeen Porista pois.

Lagunitas Stagella saimme seurata porilaisen Venkuleiden edesottamuksia. Normaalisti kesäteatterina toimiva tila oli täynnä yleisöä ja meteli oli sen mukainen. Eikä tämä suinkaan ollut ainoa kerta, Lagunitas Stagen bändit saivat kerta toisensa jälkeen suurimmat reaktiot yleisössä aikaiseksi. 

Rajulavalla saimme osaksemme savolaista hurmosta kun lavan otti haltuun Turmion Kätilöt tai Sairaat Kätilöt, kuten he itse itseään välispiikeissä tituleerasivat. 

Moon Shotilla oli kova meininki.

Kätilöiden jälkeen tarjolla oli Moon Shot, jotka kertoivat treenanneensa kuusi päivää vain Porisperen keikkaa varten. Samanaikaisesti Lagunitas Stagella nähtiin Teini-pää.

Ilta eteni kuin höyryjuna ja on annettava propsit niin järjestäjille kuin bändeillekin siitä, että kukin artisti aloitti/lopetti keikkansa ajallaan. Eikä ylimääräistä odottelua bändien välissä ollut.

One night in Tokyo

Porisperessä useana vuotena esiintynyt Beast in Black, otti Rajulavan yleisön tiukasti hyppysiinsä. Tanakka ratsastuskomppi, illan ensimmäiset pommit ja tulisuihkut sekä rytmikäs diskopoljento saivat yhden jos toisenkin käden heilumaan kesäillan pimeydessä mukana. 

Beast in Blackillä oli lavalla hauskaa.

BIB:n jälkeen Lokkilavalla nähtiin Olavi Uusivirta, joka keinutti lavan edustaa radiohiteillään. Tosin Olavi itse riehui osin yleisön joukossa sata lasissa.

Olavi Uusivirta viihtyi yleisön puolella.

Samanlaista meininkiä oli tarjolla myös Nyrkkitappelun keikalla Lagunitas Stagella. Keikka oli kuuma, kostea, hikinen. Ja yleisö lauloi täysillä mukana vitosen stretseistä. 

WT:n fanit kiertävät bändin perässä ympäri Eurooppaa.

Yksi päivän odotetuimmista esiintyjistä oli itseoikeutetusti perjantain ainoa ulkomaan kiinnitys, alankomaalainen Within Temptation.

Within Temptation laulaja toivoi Paradise biisin yhteydessä, että Tarja (Turunen) olisi ollut Porissa.

Hittiä pukkasi toisensa jälkeen ja jokainen joka halusi, pääsi osallistumaan tähän live-karaokeen mukaan. Myös pyrot, valot ja taustascreeni olivat illan komeimmat. 

Illan päätti Lokkilavalla Lapuan vahvistus Klamydia sekä Lagunitas stagen Stoned Statues.

Lauantaina lavalle nousee monipuolinen kattaus artisteja, kun mm. Anna Puu, Gettomasa, Airbourne, Stratovarius ja Gasellit ottavat mikit haltuun. Katso täältä lauantain tarkempi ohjelma.

Liput alkaen 67,50€. Lippuja on vielä saatavilla. Ikärajoitus: 18+. Huom. alle 12-vuotiaat pääsevät sisälle ilmaiseksi vanhempien seurassa ja voivat viihtyä alueella klo 21 asti.

Lähde sinäkin Porin Kirjurinluotoon, vielä kun voit!

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Porispere on ollut tosiaan monena vuonna todella onnistunut tapahtuma, joka näin entisenä porilaisena lämmittää kyllä mieltä. Harmi, että itse en ehdi paikalle muiden kiireiden vuoksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *