Riihimäen kesäteatteri

*Pääsyliput esitykseen saatu

Riihimäen kesäteatterin kausi starttasi viime viikolla Ei pahalla! (Muttei hyvälläkään) -komedian siivin. Ja mikäpä oli alkaessa kun puitteet olivat kunnossa ja sää kuin kesäinen morsian. 

Kuva: Nils Krogell / Riihimäen kesäteatteri.

Riihimäen kesäteatterin remontti valmistui viime vuonna ja nyt teatterikansaa on odottamassa 450-paikkainen katettu katsomo, kunnolliset wc- ja sosiaalitilat sekä kahvila. Ja mikä parasta, Allinnan monttu on helposti saavutettavissa tulit sitten junalla tai omalla autolla vähän kauempaakin.

Näytelmän juoni pähkinänkuoressa

Pete (Teemu Aromaa) ja Maria (Linda Wiklund) saapuvat ystäviensä Kaarlon (Mikko Nousiainen) ja Karon (Ria Kataja) mökille Riksuun viettämään viikonloppua. Peten vahingossa soittama taskupuhelu muuttaa illan ennakkosuunnitelmat toisiksi, puhelun paljastaessa isäntäväelle, mitä vieraat heistä ja heidän elämästään oikeasti ajattelevat.

Kuva: Nils Krogell / Riihimäen kesäteatteri.

Illan aikana ihmetellään mm. Karon erikoisruokia sekä Peten ja Marian vaatimattoman tuliaisen arvonnousua tuhansiin euroihin. Onko Marian huuleen pistänyt ampiainen vai miksi se on turvoksissa, ja miten sanoa ystävälle suoraan mielipiteensä? Vauhdikas kesäilta koettelee ystävyyden rajoja, riisuu naamiot ja muuttuu pikkuhiljaa täydelliseksi farssiksi! 

Käsikirjoitus on Carole Greepin käsialaa. Suomennos ja ohjaus Olka Horila.

Komedia käsittelee ystävyyttä ja sen rajoja

Ei pahalla! (Muttei hyvälläkään) -ensi-ilta oli kerännyt paikalle katsomon täydeltä teatterin ystäviä. Upeiden puitteiden lisäksi pääsimme seuraamaan tämän hetken nimekkäiden näyttelijöitä suorituksia.

Ei pahalla! (Muttei hyvälläkään) -näytelmässä oli tiivistettynä lavalle suomalainen mökkimaisema kasvimaineen, miestenlehtineen ja rönttävaatteineen. Myös näyttämötila kokonaisuudessaan oli hienosti otettu haltuun. Mökkimiljöö oli suorastaan söpö! 

Kuva: Nils Krogell / Riihimäen kesäteatteri.

Erityiset kiitokset menevät Ria Katajalle sekä Linda Wiklundille, jotka sukelsivat suoraan sydämeen, tosin molemmat omalla tavallaan! Ria vahvana Karona ja Linda herkkänä, mutta hieman yksinkertaisena Mariana, jotka saavat katsojassa aikaiseksi tunnemyrskyn naurun ja ilon sekä osin myötähäpeän keinoin. 

Kuva: Nils Krogell / Riihimäen kesäteatteri.

Hauskan esityksen jälkeen jäi mietityttämään näytelmän ydinajatus; miksi ihmisten on niin vaikea kertoa hyville ystäville totuus, vaan enemmin kerrotaan valkoisia valheita? Ja kun tunnepadot lopulta aukeavat, siitä ei hyvä seuraa!   

ROOLEISSA: Teemu Aromaa, Ria Kataja, Mikko Nousiainen ja Linda Wiklund.

Kuva: Nils Krogell / Riihimäen kesäteatteri.

Kesto: n. 2 h (sis. väliajan). Esityskausi: 14.6.-10.8.2024.

Pääsyliput: 37€ (peruslippu), 33€ (eläkeläinen) ja 29€ (opiskelija, työtön).

Osoite: Riihimäen kesäteatteri, Penttilänkatu 3, 11100 Riihimäki.

*Otsikkokuva: Nils Krogell / Riihimäen kesäteatteri.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *