Samppalinnan kesäteatteri, Turku

*Musikaalin ensi-illassa kutsuvieraana

Jälleen tänä vuonna Samppalinnan kesäteatteri tarjoaa Suomen suurinta ammattilaisvoimin tehtyä kesäteatteria. Tämän lisäksi Samppalinnassa nähdään tänä kesänä Suomen kantaesityksenä maailmalla huippusuosioon noussut Broadway-musikaali Bonnie & Clyde.

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Samppalinnan kesäteatteri.

Bonnien & Clyden tarina pähkinänkuoressa

Yhdysvallat kärsii suuresta lamasta. Kaksi vaatimattomista oloista olevaa nuorta haaveilee paremmasta elämästä ja kuuluisuudesta. Elämän kolhimat Bonnie Parker ja Clyde Barrow ovat päättäneet, että heistä tulee vielä jotain suurta.

Kun heidän tiensä lopulta kohtaavat, syntyy parivaljakko Bonnie & Clyde – intohimoiset rakastavaiset ja häikäilemättömät rikolliset, joista tulee yksi maailmanhistorian kuuluisimmista rikollispareista. Heitä pidetään köyhän kansan sankareina, esikuvina ja julkisuuden henkilöinä, joiden tarina päättyy lopulta 16 sekunnissa ammuttuun 330 laukaukseen.

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Samppalinnan kesäteatteri.

Samppalinnan kesä kutsuu nauttimaan

Samppalinnan kesäteatterin upeassa musikaalissa nähdään peräti 16-henkinen näyttelijäkaarti. Musikaalin pääosissa Bonniena ja Clydena nähdään useista teatteri-, TV- ja elokuvarooleistaan tunnettu Marketta Tikkanen sekä Aallonmurtajat-TV-sarjastakin tuttu Karlo Haapiainen. Mukana on lisäksi useista musikaalirooleistaan tunnettu, karismaattinen näyttelijä-laulaja Maria Lund. Lund nähdään teoksessa keskeisessä Blanchen eli Clyden kälyn roolissa. Hänen vastaparinaan Clyden veljen Buckin roolin tekee musikaalien huippuosaaja, Jonas Saari. Musikaalia säestää kuudesta huippumuusikosta koostuva livebändi.

Teoksen on suomentanut teatterin taiteellinen johtaja Jukka Nylund, joka myös ohjaa musikaalin.

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Samppalinnan kesäteatteri.

Visuaalisesti upeaa katsottavaa 

Tämä maailmalla supersuosittu, vuonna 2023 Lontoon West Endin parhaaksi uudeksi musikaaliksi valittu teos nähdään nyt Suomessa ensimmäistä kertaa – tietysti yllättävistä kantaesityksistään tunnetussa Samppalinnan Kesäteatterissa! 

Bonnien ja Clyden tarina on kiehtonut läpi vuosikymmenten, mistä kielivät lukuisat elokuva-, näyttämö- ja kirjasovitukset. Mikä näiden rikollisten tarinassa oikein kiinnostaa? Tähän etsii vastausta myös tänä kesänä Samppalinnassa nähtävä musikaali, joka muuttaa koko Samppalinnanmäen 1930-luvun Yhdysvalloiksi.

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Samppalinnan kesäteatteri.

Kesäteatterin pyörivä katsomo mahdollistaa useiden lavastesettien käytön, joka tuo oman visuaalisen lisänsä musikaaliin. Katsoja pääsee tarinallisen aikamatkan aikana osallistumaan parivaljakon elämään lapsuudesta aina aikuisuuteen ja surulliseen loppuun asti. Mainittava on myös Turun kaupungin siluetti, joka omalla tavallaan syventää esitystä Samppalinnasta ulos ympäristöön saakka.

Vaikka aihe on surullisen synkkä, oli 1930-luvun Yhdysvaltojen tilanne sitä vieläkin enemmän. Lama, työttömyys, ulosotot, inhimillinen kärsimys, taudit… Tilanne mahdollisti omalta osaltaan Bonnie & Clyden tarinan synnyn. Musikaalin ydintarina on todellinen. Vaikkakin aikojen saatossa tarinaa on taidettu hieman muokata mediaseksikkäämpään suuntaan. Oli miten oli, Samppalinnassa tänä kesänä esitettävä versio koskettaa ja aiheuttaa katsojassa aitoja tunteita. Tarinan loppu on myös toteutettu hienosti: se päättyy tyylikkäästi savuiseen kesäiltaan…

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Samppalinnan kesäteatteri.

Jos musikaalista olisi valittava vain muutama näyttelijä, niin suurimman vaikutuksen tekivät seuraavat henkilöt: Saarnaaja esittänyt Aleksi Aromaa oli todella suurenmoinen! Hänen äänensä soi upeasti kuoron sekä Samppalinnassa pesivien lintujen kera. Blanche, jonka roolissa valloittava Maria Lund oli sekä uskottava että vakuuttava sekä Blanchen aviomiestä, Buckia esittänyt Jonas Saari, joka oli varmuudellaan ja taitavuudellaan mainio vastapari Lundille. Erityinen kiitos musikaalin joukkokohtauksille, jotka olivat monipuolisuudellaan todella hienoa kuunneltavaa ja erityisesti katsottavaa!  

Jos tänä kesänä haluaa kokea suuria tunteita sekä huippuviihdettä, ota suunnaksi Samppalinnan kesäteatteri!

Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Samppalinnan kesäteatteri.

Päärooleissa: Karlo Haapiainen, Marketta Tikkanen, Maria Lund ja Jonas Saari. Muut roolit: Miko Helppi, Aleksi Aromaa, Tiina Peltonen, Mikael Haavisto, Pekka Hiltunen, Saara Östman, Tinja Taipale, Petja Pulkkinen, Ella Vähäpassi, Katariina Särkijärvi, Iina-Emilia Sokka, Ethel Ånäs, Viljami Nurmi ja Ralf Nyberg.

Bonnie & Clyde Samppalinnan kesäteatterissa 17.8. asti.

Esityksen kesto noin 2,5 h sisältäen 20 min väliajan. Esitystä ei suositella alle 14-vuotiaille.

Liput alkaen 38 €. Lippuja on myynnissä hintaryhmissä 1, 2 ja 3, ja lisäksi alennukset mm. eläkeläisille ja opiskelijoille. Lisätietoa eri lipputyypeistä, alennusryhmistä sekä tarkemmat myyntiehdot katso täältä.

Osoite: Samppalinnan kesäteatteri, Paavo Nurmen puistotie 3, 20810 Turku.

*Otsikkokuva: Otto-Ville Väätäinen / Samppalinnan kesäteatteri.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *