Korfun saari, 2016

Viime keväänä Norwegian tarjosi halpalentoja mm. Korfulle ja niihinhän oli tartuttava. Vuokrasimme auton ja pyörimme ympäri saarta, lukuun ottamatta pohjoisosaa. Päällimmäiseksi jäi mieleen kapeat tiet, joilla hädin tuskin pystyi kaksi autoa ohittamaan toisensa.

Matkan varrelle osui oliivipuulehtoja.

Olimme reissussa heinäkuussa, jolloin joka ikinen hotelli oli vuokrattu ennakkoon. Onneksi myös meillä oli katot pään päälle etukäteen varattuina, ökyhintaan kuitenkin, jos ottaa huomioon varsin vaatimattomienkin huoneiden varustuksen.

Ja uimarantoja…

Keisarinna Sissin palatsi

Nähtävyyksistä on kyllä mainittava Keisarinna Sissin entinen palatsi, nykyinen museo. Myöhemmin palatsi on toiminut niin sotasairaalana kuin kasinonakin. Kaikille James Bondin kuvauslokaatioista kiinnostuneille: Kyseisessä palatsissa on kuvattu vuonna 1981 kohtauksia Erittäin salainen elokuvaan.

Achillionin eli Sissin palatsin sisäpiha.

Palatsia on restauroitu, joten satunnaisen matkailijan ei tarvitse kauheasti käyttää mielikuvitusta kuvittelemaan, miltä palatsi on näyttänyt Sissin aikoihin. Ja vaikka ei olisikaan hermeettinen rojalisti- tai Bond-fani, on näkymät sypressien reunustamalta terassilta merelle aivan mahtavat.

Lefkimmi – pala paratiisia

Auton ollessa alla, pääsee myös paikkoihin, joihin muuten ei olisi asiaa. Ja tässä tapauksessa kyse on rannoista. On jännää, miten rantojen hiekka on erilaista, eri puolilla saarta. Ihastuin vietävästi Lefkimmistä löytyneeseen rantapätkään.

Palveluita oli tarjolla tasan kaksi: Paikallisille tehty pieni ruokaravintola sekä pukukopit, joita oltiin vasta rakentamassa. Ai mikä se toinen palvelu sitten oli? NO, aivan mahtavan hieno beach!!!! Matala ja hienohiekkainen. Simpukoita ja kotiloita kerättäväksi. Ja vesi, joka oli kuin linnunmaitoa. Lilluttiin meressä 2h (tultiin vielä uudestaankin samalle rannalle) ja vaikka kuinka varovaisia oltiin niin, eikö illalla olkapäät heloittanut yhdessä lautaselle tuodun ravun kanssa.

Lefkimmi, pala paratiisia.

Korfun saari tarjoaakin jokaiselle rantakävijälle jotakin… On aktiiviselle urheiluhenkiselle bilettäjälle omat rantansa (eteläkärki), luontobongarille omansa (länsirannat ja luonnonsuojelualue), löhöilijälle jopa useita (itäpuolen hotellialueet) ja sitten tällaiselle satunnaiselle rantailijalle omansa.

Parasta ”rannassamme” oli, että sitä selkeästi käyttivät paikalliset, eikä suurta turistiryntäystä rantaan ollut tehty. LUE: ei löytynyt Bira, Cola, Fanta huutelijoita, lettien tekijöitä tai hierojia. Sai olla ihan omassa rauhassaan: nauttia heinäkuun auringosta, lämpimästä hiekasta varpaiden alla ja lempeästä merivedestä.

Vastineeksi tälle vietimme muutaman yön hotellissa Korfun ”päänähtävyyksien” vieressä. Nähtävyydet ovat piskuinen kirkko Kanoni sekä pienen pieni saari nimeltään Mouse Island. Myös täällä on kuvattu Bondia, mutta tällä kertaa se toimi täysin erilaisen näyttämön kulisseina.

Fireball!

Tullessamme hotelliin, hotellin respassa työskentelevä täti-ihminen kävi aivan kiemuroilla. Illalla saarella on julkkishäät!!! Tämä ihana keski-iän ylittänyt nainen yritti tankero-englannilla selittää, kuka on menossa naimisiin. Ei selvinnyt, kunnes teimme itse illalla salapoliisityötä Internetin ihmeellisessä maailmassa.

Mouse Island.

Naimisiin oli lähes silmiemme alla menossa Suomen telkkaristakin tuttu New Yorkin luksuskämppien asuntovälittäjä Ryan Serhant ja morsmaikku Emilia. Ja kyllä puitteet olivat hienot! Suuren maailman tyyliin, saaren ympärillä pörräsi mm. kumivene joka ajoi sumutorvilla kaikki saarta lähestyvät ”ulkopuoliset” kauemmaksi. Hieno kaksimastoinen jahti odotti hääparia aivan saaren vieressä, huhujen mukaan aikoivat viettää häämatkansa purjehtimalla pitkin Kreikan saaristoa.

Huikaiseva näkymä Korfun kaupunkiin.

Seremonian päätteeksi hääväki siirtyi läheiseen viiden tähden hotelliin bilettämään. Puolen yön jälkeen heräsimme raivoisaan musiikin ilotulitukseen ja kun aukaisi oven omalle parvekkeelle, sai kuulla ensimmäiseksi ”Fireball”. Eikö mitä, bileissä oli keikalla itse Bitbull. Siinä sitä sitten kuuntelimme omalta parvekkeelta lähes yksityiskeikan kun amerikkalainen räppäri päästeli hitin jos toisenkin noin tunnin pituisella setillään. Ja miten meri vielä voimisti ääntä. 😉

Aamiaisella, viereiseen pöytään tuli Ryanin sukulaisia, jotka hyvin jenkkimäiseen tyyliin, jakoivat suuriäänisesti illan muistot kaikille korvansa höristäneille aamupalan syöjille…

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

    1. Korfu on näppärän kokoinen saari. Autolla nopeasti kierretty.
      Varsinaisia nähtävyyksiä ei niin montaa ole, mutta sen vuoksi voikin keskittyä täysillä esimerkiksi Sissin palatsiin.
      Näkymät kukkulalta alas merelle ovat todella hienot, enkä yhtään ihmettele, miksi Sissi viihtyi tuolla. Kyllä viihtyisin minäkin!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *