Teneriffa, Espanja osa 1.

Monta vuotta on tullut reissattua mitä oudoimmissa paikoissa, ennen kuin päätimme lähteä viettämään silloista hiihtolomaa Teneriffalle.

Mitään ihmeempää syytä Teneriffan ”hylkimiselle” ei ole ollut ja näin jälkikäteen voikin sanoa, että olisi jäänyt muutama mukava kokemus kokematta ilman saarella vierailua. Teneriffan saari onkin yllättävän monipuolinen, nimittäin jos auringonpalvonta ja vesileikit eivät kiinnosta, saarella on lukemattomia muitakin keinoja viettää ikimuistoista lomaa.

Teneriffa-blogisarjassa onkin tarkoituksena tutustua saaren monipuolisiin aktiviteetteihin, unohtamatta rentoa lomafiilistä sekä aurinkoa ja merta.

Teneriffa lyhyesti  

Teneriffa tai La Isla de la Eterna Primavera (Ikuisen kevään saari) on sekä Kanariansaarten sekä Espanjan suurin saari. Pinta-alaa saarella on 2034 neliökilometriä. Asukkaita saarella on noin 900 000 hengen verran.

Saaren suurin kaupunki on Santa Cruz de Tenerife. Santa Cruzin vierestä löytyy Unescon maailmanperintökohde San Cristóbal de La Lagunan kaupunki.

Saaren elinkeinoina ovat matkailun lisäksi banaanin ja viinin kasvatus.

Saaren lämpötila on ympäri vuoden ajan hyvin tasainen 20 – 29 astetta. Tosin mereltä käyvä tuuli saattaa tuntua viileältä. Öisin lämpötilat ovat keskimäärin 15 – 21 astetta.

Tänään  

Kuten saaren toinen nimi kertoo, saarella on ikuinen kevät. Teneriffa onkin Kanariansaarista se vihrein ja sateiden myötä myös hedelmällisin. Saari tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia niin kuntoilijoille, lapsille kuin nautiskelijoille. Usea Suomessa toimiva matkatoimisto myy pakettimatkoja saarelle.

Playa las Américas hotellilta katsottuna.

Tällä kertaa olimme matkasuunnittelun suhteen laiskoja ja varasimme TUI:n kautta hiihtolomamme. Syynä tähän oli lähinnä suorat 6,5h lennot. Olimme koko perheen kera lomalla, joten oli kaikkien kannalta hyvä, että ipanakin viihtyy lentokoneessa.

Tukikohtana toimi Playa las Américas ja siellä Panoramica Heights, joka on rankattu TUI:n osalta kolme plus-tähden hotelliksi. Hotelli hulppeine allasalueineen olikin ok, tosin aika korkealla vuoren päällä ja pitkän kävelymatkan päässä itse kaupungista. Näkymät merelle olivat sitäkin paremmat!

Panoramica Heights-hotellin uima-allasalue.

Vuokrasimme heti saarelle päästyämme jo lentokentältä auton viikoksi allemme. Tarkoituksena oli tutkia saari läpikotaisin! Tulet blogisarjan myötä pääsemään mm. Loro Parque-eläinpuistoon, Teide-tulivuorelle, valasretkelle, ajelulle Anagan vuoristoon sekä ennen kaikkea Santa Cruzin karnevaaleille! Pysy siis mukana!

Teneriffalla kun ollaan, aivan ensimmäiseksi suuntasimme katsomaan mustaa rantahiekkaa Playa Jardinille, Puerto de la Cruziin. Hiekka on erikoista, ja tietenkin kun mustaa on, santa lämpenee auringossa myös helposti. Mikäs täällä oli jäätelöä syödessä! Meri tuntui hyvin viileältä meidän hipiälle, viikon aikana tulikin käytyä uimassa lähinnä vain hotellin uima-altaalla.

Playa las Américas on oikea turistikylä, isolla T:llä. Paikallisia kylässä asuu 10 000 verran. Rakennuksissa olevat liikkeet ja hotellit ovat täysin turistien mielihaluja varten rakennettuja. Esimerkiksi uimatamineita tarjoavia liikkeitä on jonossa joka sormelle. Toisaalta sillä on myös positiiviset puolensa, esimerkiksi siestaa ei oikein pidetä ja kilpailu jääkaappimagneeteista ja muusta krääsästä on aikamoista.

Rantabulevardilla on ravintolaa ravintolan perään, ja löytyypä täältä kultakaarilla varusteltu pikaruokapaikkakin. Varsin mallikas paikka lapsiperheille, mikäli haluaa nautiskella auringosta ja matalasta hiekkarannasta.

Seuraavana aamuna lähdimme päiväretkelle papukaijoistaan kuuluisaan Loro Parque-eläinpuistoon. Retkestä pääset lukemaan lisää seuraavasta postauksesta.

Oletko käynyt Teneriffalla? Mikä jäi päällimmäiseksi mieleen?

Saattaisit myös pitää näistä:

12 kommentti

 1. Oli pakko tulla lukemaan tämäkin. Me olimme Teneriffalla juuri Amercaksessa muutama vuosi sitten. Juuri tuo kaupunki San Cristobal jäi meiltä kokematta. Teidellä käytiin ja Mascan laaksossa sekä La Gomeralla. No on jotain miksi voisi sinne syksyä pakoon joskus lähteä.

 2. Olen käynyt Teneriffalla pari kertaa: ensimmäisen kerran vuosi sitten syyskuussa ja toisen kerran nyt tammikuussa 🙂 Etelän turistikeskittymät eivät niinkään minua viehättäneet, mutta saaren pohjoisosan pikkukylät kyllä – etenkin Puerto de la Cruz!

 3. Minua kiinnostaisi tietää onko vesipuistojen vesi riittävän lämpöistä hiihtolomalla? (Vko 9)
  Entä onko siihen aikaan mitään järkeä mennä rannalle, eli onko sitä aurinkoa ja lämpöä tarjolla ?

  Uiminen ilmeisesti täytyy hoitaa hotellin lämmitetyllä uima-altaalla?

  1. Moikka Sami!
   Meri on noin 18 asteista hiihtolomien aikaan. Samoissa asteissa on myös päivälämpötilat, mutta aurinko paistaa ja jos löytää tuulettoman paikan, kyllä auringossa saa nenänsä punaiseksi. 😉 Jos tykkää uida lämpimässä vedessä, silloin hotellin lämmitetty uima-allas on paras ratkaisu. Olimme itse Teneriffalla juuri hiihtolomien aikaan, ja kovasti tykkäsimme. Ei liian kuuma, mutta hyvin tarkenee shortseilla kuljeskella. Hyvää reissua sitten kun se koittaa!

 4. En ole koskaan käynyt Teneriffalla, Kanarian saarillakin vain kerran – vuonna 1991, että voisihan sitä tehdä tuohon suuntaan seuraavan reissun jo pian :P. Teneriffa näyttää kyllä kivalta, etenkin, kun sitä katsoo Suomen pimenevästä syksystä käsin :).

 5. Tene! Mun miehellä on pitkään ollut hinku Teneriffalle ja erityisesti Teide-vuorelle. Toissatalvena Teneriffa oli jo kärkikahinoissa, mutta valitsimme sitten kuitenkin Dubain varmemman lämmön takia. Ehkä lähivuosina meidän retki vihdoin suuntaa Teneriffalle. Onkin ollut kiva lueskella matkablogien juttuja, on tosiaan yllättävän monipuolinen saari! Ja taatusti lapsetkin löytää tekemistä.

  1. Kiitos Kati kommentistasi!
   Sitten vaan laukut pakettiin ja Teneriffalle tulevana talvena.
   Saarella on tosi paljon on nähtävää, ei ole sellainen ”pelkkä” löhöilypaikka kuten usea muu saari.
   Ja lapset tykkää!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *