1-vuotis synttärit!

Mennyt vuosi on kulunut hyvin vauhdikkaasti. Enpä olisi uskonut, kun viime syksynä tytär kehotti minulle matkailuaiheisen blogin kirjoittamista, että se veisi minua hetken päästä kuin pässiä narussa!

Toisaalta on ollut ilo huomata, että kirjoittamani turinat ovat kiinnostaneet lukijoita. Erityisesti kesällä tuntui siltä, etten ehdi kirjoittamaan sitä rataa uusia juttuja kuin niitä olisi kaivattu.

Virolahti kesällä.

Yllätyksenä tulivat myös aivan ihanat kotimaiset matkailuyrittäjät, joiden kanssa kävin pitkiä keskusteluita taivaan ja maan väliltä, kuten yrittäjien haasteista, löydettävyydestä sekä kuntien tukipolitiikasta.

Silti valtaosa yrittäjistä ei haluaisi vaihtaa ammattiaan mihinkään ennen kuin on aivan pakko. Monen matkailukohteen taakse kätkeytyykin paljon epätoivoa ja suoranaista selviytymistaistelua olemassaolosta.

Mitkä sitten ovat olleet viisi luetuinta juttuani, ne selviävät kohta. Mielenkiintoisinta on ollut huomata, että vuoden aikana kirjoittamastani 167 postauksesta, vain kaksi top 10 joukossa olevaa, on ulkomaille keskittyvää juttua.

Listalla numero 8. on nimittäin Ristiin rastiin Zakynthoksen saarella-postaus ja sijalle 9. sijoittuu Positiivinen Sarande-postaus. Uskon jälkimmäisen jutun kiinnostaneen lukijoita juuri siksi, että suuret matkayritykset alkoivat järjestää Albaniaan ryhmä- ja pakettimatkoja. Olin juttuineni edelläkävijä. 😉

Top viisi postausten aiheet ovat keskittyneet pitkälti Keski-Uudellemaalle, vaikka lukijoita onkin ympäri Suomen. Ainakin mitä käppyröihin on uskominen. Käppyrät kertovat myös, että lukijoistani 80% on 20 – 65 vuotiaita naisia. Tästäkään huolimatta, seuraavan vuoden aikana EI ole tulossa yhtään paljasta säärikuvaa tai viekoitteleviä bikinikuvia. Sori vaan miehet!

Olen erittäin iloinen siitä, että kotiseudulleni tullaan hieman kauempaakin vierailemaan niin mielenkiintoisten matkailunähtävyyksien vuoksi kuin käyttämään yrittäjien tarjoamia palveluita kuten viehättäviä kesäkahviloita!

Luetuimmat juttuni ja hieman taustaa tarinoille:

Top 1. Tuusulanjärven ihanat kesäkahvilat

Tämä blogijuttu tuli minulle Tuusulanjärven Matkailu ry:n ehdottamana. Ja onneksi lähdin kiertämään kahviloita, ei niinkään lukijoiden kuin kokemuksen vuoksi. Nimittäin en itsekään ollut käynyt missään näistä kolmesta kahvilasta, ja tutustumisen jälkeen ihastuin niihin mielihyvin. Ihastuttavia paikkoja ja herrrrkullisia leivonnaisia! Olisipa pian taas kesä. 🙂

Top 2. Tuusulanjärven uusi helmi Vanhankylän kartano 

Kun bloggaaja on intomielinen kartanoromantikko kuten minä, niin onhan oman pitäjän kartanosta tehtävä juttu. Vaikka sää oli harmaa ja kolea, sain tallennettua paperille jotakin niin lämpöistä, että juttua on luettu paljon ja tasaisesti sen ilmestymisestä saakka.

Top 3. Mistä saa Järvenpään parhaimmat burgerit? 

Tämä jutun klikkiotsikko aiheutti varsinaisen trolliaallon. Järvenpään Facebook-palstalla suorastaan väiteltiin siitä, mistä ne Järvenpään burgerit löytyvätkään. Vastausta en itse asiassa tiedä, nimittäin tämä jos mikä on täysin makuasia.

Top 4. Lemmenlaakso – pyrähdys luontoon 

Lemmenlaaksossa käydessä niin sormet kuin varpaat jäätyivät. Kevät oli vasta tuloillaan ja oli kylmä. Tämä juttu on tavoittanut luonnosta kiinnostuneita ihmisiä ympäri Suomen, joka on varsin mukava asia. Pieni arkinen perähdys luontoon saa stressitasot laskemaan ja kunnon nousemaan!

Top 5. Aikamatkalla Gustavelundissa

Käynti hotelli Gustavelundissa avasi minulle aivan uuden maailman. Hotelli on täynnä suomalaista laatumuotoilua. Hotellin sisäpuutarha meinasi viedä jalat alta. Uskomattomia paikkoja löytyy myös Suomesta!

Vähiten luetuimpien juttujeni joukkoon sisältyy kaksi Kiinaan sijoittuvaa juttua, joista toinen on yllätyksekseni Kesäpalatsi. Mukana on myös kaksi Tuusulan nähtävyyttä sekä Yhdysvalloista Olympic kansallispuisto. Lukijoiden mielenkiinnon kohteet ovat välillä arvaamattomia.

Heikoimmin luetut postaukset:

Low 1. Pekingin valkoinen Dagoda

Peking on tunnettu useista hienoista puistoistaan, joista teinkin kolme erillistä juttua. Jostakin syystä tämä kyseinen juttu oli lukijoiden mielestä vähiten kiinnostavin. Itse tykkäsin puistosta kovasti!

Low 2. Arjen muruja Työläiskotimuseossa

Tuusulan Taiteiden yön aikaan käväisimme tervatuoksuisessa museossa. Ehkä jutun anti koskettaa eniten tuusulalaisia, vaikkakin Suomessa on perinteisiä kodinomaisia museoita lähes joka kylässä.

Low 3. Myrskyn jälkeen Sequim ja John Wayne

Poikkesimme Sequimiin ja Olympic kansallispuistoon viime vuonna. Kansallispuisto on hiomaton helmi, mitä tulee markkinointiin täällä rapakon toisella puolella. Uskomattomat maisemat ja yhtä uskomaton luonto. Mutta niin kaukana Suomesta.

Low 4. Unescon maailmanperintökohde Kesäpalatsi

Tämä postaus on ehkä oudoin listalle joutuneista kirjoituksista. Miksi Kesäpalatsi ei saanut lukijoita, jäänee ikuiseksi mysteeriksi.

Low 5. 50 vuotta ilmatorjuntaa sotahistoriallisessa erikoismuseossa

Sotamuseot, rintamamuseoita lukuunottamatta eivät oikein kosketa, mutta olihan se käytävä tässäkin museossa kun kerran Tuusulan Taiteiden yön vuoksi sinne ilmaiseksi pääsi. Lukijat ovat samoilla linjoilla kanssani, ei kiinnosta…

Kiitos kaikille lukijoilleni, yhteistyökumppaneille sekä kotimaan matkailuyrittäjille menneestä vuodesta, vuosi on ollut mielenkiintoinen ja samalla hyvin opettavainen.

Kiitos myös bloggaajayhteisölle mielenkiintoisista jutuista, vinkeistä, kommenteista sekä ennen kaikkea myötäelämisestä!

Suurimmat kiitokset menevät kuitenkin miehelleni Teemulle, joka on sinnikkäästi kuvannut matkakohteita tuhansin otoksin, tyttärelleni Sagalle ja ”ottotyttärelle” Aminalle, joiden hymy ei ole hyytynyt tiukemmissakaan paikoissa satoi tai paistoi. Niin siinä sitten kävi, että koko perhe tuli valjastettua blogiani varten!

Matka jatkuu ja toivottavasti vuoden päästä on takana kirjoitettuja turinoita yhtä paljon kuin tänäkin vuonna! Tai takana niitä tapahtumarikkaita matkoja… 😉

Saattaisit myös pitää näistä:

20 kommentti

 1. Multa on mennyt ihan ohi tuo Olympicin kansallispuiston juttu. Nyt sen tilastoissa näkyy ainakin yksi lukukerta lisää 🙂 Nuo Tuusulan ympäristön blogitekstit ovat jääneet sun blogistasi parhaiten mieleeni. Kiva kuulla, että ne ovat kiinnostaneet myös muita lukijoita.
  Enpä olisi arvannut, että tämäkin blogi on ”vasta” vuoden ikäinen. Mukavaa, kun näitä saman ikäisiä on näin paljon. Mun blogini tulee ihan kohta perässä. Paljon onnea blogin vuosipäivänä ja tsemppiä tulevalle blogivuodelle!

  1. Kiitos Suunnaton! <3
   Jotkut jutut vaan jäävät elämään ja toiset eivät. Vaikka some-maailma on siitä jännä, että välillä jutut jostain kaukaa nousevat yllättäen uudelleen luettavaksi.
   Enpä olisi sinunkaan blogista uskonut, että sekin on vasta lähes vuoden ikäinen. Onnea myös sinulle blogisi tulevasta syntymäpäivästä!

 2. Onnea 1 -vuotiaalle! Onkohan niin, että Pekingiin mennään harvemmin kuin esim Järvenpäähän täältä Suomesta HIH! Nuo mitä luetaan ja mitä ei on mysteeri. Itsestä tuntuu, että matkan jälkeen ensimmäinen reissujuttu on se luetuin. Muut sitten vähemmän ja vaikka eka juttu ei edes ole yhteenvetojuttu, joita myös luetaan. Tiedä tätä sitten.

 3. Onnittelut yksivuotissynttäreistä! 🙂 Oletpa ehtinyt muuten kirjoittamaan monta postausta vuoden aikana! Se on jännä miten ei voi koskaan etukäteen ennustaa, mitkä jutut saavat lukijoita ja mitkä eivät..

 4. Huraa yksivuotiaalle! Pitääpä itsekin ottaa asiakseni lukea Tuusula/Järvenpää -jutut. Sieltä suunnalta itsekin, niin tuttuja seutuja kyseessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *