Ilmajoki

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Ilmajoen sekä Namituvan Kiva Päivä ohjelmapalveluiden kanssa.

Kyrönjoki +8 astetta. Lämpötila ei todellakaan houkuttele uimaan, mutta jokea kohti olemme vakaasti menossa. Toisin kuin voisi kuvitella, meidän perheen kera käytiin etukäteen tiukkaa vääntöä siitä, kuka jokeen pääsee pulikoimaan. Olihan meille tarjottu mahdollisuutta päästä kokeilemaan Dubain lämmöstäkin tutuksi tullutta ja Suomeen rantautunut aktiviteettia, huimapäitä houkuttelevaa FlyBoard-lautailua!

Kiva Päivä ohjelmapalvelut ovat tarjonneet hulppeita seikkailuja ja hurjia aktiviteetteja jo vuodesta 1997. Näinä vuosina sadat Tyky-, polttari-, synttäri- ja virkistysryhmät ovat päässeet kokeilemaan mm. FlyBoardingia kesästä 2014 alkaen, jossa hetken verran voimme leikkiä olevamme supersankareita ja lentää jopa 15 metriin asti painottomina vesisuihkun pönkittämänä. Varsinaisia rajoitteita ei kyseiselle aktiviteetille ole, mikäli olet perusterve, yli 45-kiloinen ja etkä pelkää vettä, on sinunkin mahdollista testata lajia.

Joki kutsuu kulkijaa

Ajamme Ilmajoelta löytyvän Herralan kartanon sisäpihalle. Joessa on tällä hetkellä polttarisankari kokeilemassa FlyBoardingia märkäpuku päällä. Näkee selvästi kun nuoren sankarin voimat alkavat huveta ja hän tulee läiskähtäen alas jokeen muun polttariporukan hurratessa rannalla.

Syyskuun olessa lopuillaan joki osaa olla kylmä, eikä pieni viima ainakaan auta asiaa. Polttariseurueen viluisin jäsen kiipeääkin pakettiautoon kesken huvin lämmittelemään, polttarisankarin pärskiessä kylmää vettä joessa. Höh!! FlyBoardingia voi muuten kokeilla jäiden tuloon saakka, vaikka vesi olisikin kylmää.

Lentoaika tulee täyteen ja sankari pääsee takaisin laiturille ja jatkamaan omaa ikimuistoista päiväänsä, toivottavasti johonkin lämpimään. On meidän vuoromme kokeilla supersankarina oloa. FlyBoardingia päätyy lopulta kokeilemaan teini-ikäinen tyttäremme.

Mutta ennen jokeen menoa; tytär puetaan kuivapukuun ja vesiskootteria ohjaava Reijo Laine käy läpi rauhallisesti ohjeet kuinka joessa toimitaan. Mitä ikinä joessa tapahtuukin, mene aina mahallesi! Tytärtä jännittää suunnattomasti kun rullalaudan levyisen FlyBoarding-laudan wakeboard-monot kiinnitetään hänen kapeisiin jalkoihinsa.

Nyt se on menoa…

Adrenaalihörppy vie mukanaan

Seuraavan puolen tunnin ajan kuuluu joesta jatkuvaa kikatusta ja selkeästi FlyBoarding on erittäin hauskaa hommaa. Käytännössä Reijo kaasuttaa vesiskootteria ja skootteriin lisätty suuri palokuntatyyppinen vesiputki työntää vettä FlyBoard-lautaan. Kun vesi purkautuu paineella laudan suuttimista ulos, se nostattaa henkilön ylös metrien korkeudelle joen pinnalle.

Reijo säätelee painetta, joten onnistumisen ja epäonnistumisen kautta löytyy kunkin oma tapa olla supersankari.

Menee kuitenkin hetki ennen kuin tytär alkaa luottaa vartaloonsa; lauta on nimittäin hyvin herkkä, jos polvet ovat koukussa mäiskähdät mahallesi, jos olet liikaa kantapäillä, molskahdus kuuluu toiseen suuntaan. Pelkkä katsominenkin on hyvin viihdyttävää hommaa, ja tietenkin kun homma alkaa sujua, on ilmasuihkun ylös viemä tytär jylhää katsottavaa.

Kaikki kiva kuitenkin loppuu aikanaan, niin myös tämä testaus. Rantaa tulee tytär joka värisee punaposkisena innosta soikeana. Kylmä vesi unohtui kuulemma heti kun FlyBoardingin alkoi, ja itse asiassa ne läiskähdykset olivat aivan mahtavia! Tätä tahtoo lisää!!

Tiiviin kuivapuvun riisuminen vie oman aikansa, ja hetken päästä puvun sisältä paljastuu täysin kuivat vaatteet omaava tyttö, joka sai juuri tämän syksyn hienoimmat kiksit.

Kiva Päivä tulee luoksesi

Ilmajoen Namituvan yhteydessä toimiva Kiva Päivä tarjoaa jokaisella sopivia aktiviteetteja. Mikäli FlyBoarding on mielestäsi sinulle tai ryhmällesi liian hurjaa hommaa, on tarjolla myös säyseämpiä ohjelmanumeroita. Namituvalla on mm. mahdollisuus päästä leipomaan kaikkien rakastamia Polka-karamelleja (tästä leipomisesta kertoo muuten seuraava blogijuttuni lisää), risteillä Kyrönjoella Jaakko Ilkka jokilautalla tai geokätköillä metsässä. Ja huimapäille on luvassa vaikka mitä: mitäpä sanoisit vaikkapa juoksubengistä, rodeoratsastuksesta, taisteludonitseista, vesirollerista tai sumopainista? Tai leikkimielisestä crossikisasta huikeilla, tasapaino-ohjauksella toimivilla telakoneilla, DTV Shreddereillä?

Mielestäni parasta Kiva Päivä ohjelmapalveluissa on mukavan palvelun ja laajan valikoiman lisäksi se, että aktiviteetit tulevat sinne missä sinäkin ja ryhmäsi olette. Palveluita voidaan myös räätälöidä joka makuun sopivaksi, katso lisää tietoa tämän linkin takaa.

Lähde sinäkin voittamaan omat ennakkoluulosi hyvässä seurassa!

 

 

 

Saattaisit myös pitää näistä:

3 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *