Kiireettömästi merellä

*Blogijuttu on tehty yhteistyössä Tallink Siljan kanssa

Perheen matkajalkaa kolottaa, reissuun tekisi mieli, mutta matkustusrajoitukset ja pandemiatilanne estävät lähtemisen juuri sinne minne olimme etukäteen kesälomalentomme ostaneet.

Mitä jos lähtisimme Riian risteilylle? Täytyy myöntää ettei idea aluksi saanut mahtavia hurraa huutoja aikaiseksi, varsinkaan teinityttäressä, joka joutuisi olemaan peräti kaksi yötä poikaystävästään erossa. Hieman positiivista manipulointia ja sanallista hekumointia Jurmalan uskomattoman hienosta hiekkarannasta ja alkoi vaaka kääntyä myös hänellä lähtemisen puolelle.

Riika sinänsä on tuttu kaupunki. Olen viettänyt siellä pitkän viikonlopun vuosia sitten marraskuussa kun kylmät, suorastaan hyiset tuulet hiipivät jokaisesta vaatteen sopukasta sisään. Nyt tilanne olisi erilainen, oli keskikesä ja juuri parasta aikaa vierailla Baltiassa.

Baltian Pariisi

Tänä kesänä Tallink Silja tarjoaa suoria Päivä Riiassa risteilyjä Helsingistä. Silja Serenaden kyydissä pääsee Baltian Pariisiksikin kutsuttuun Riian kaupunkiin joka toinen päivä 26.6.–15.8. sekä maanantai- keskiviikko- ja perjantai-lähdöillä 17.8.–28.8.2020.

Perillä on noin viisi tuntia aikaa seikkailla Riian vanhankaupungin kujilla, käydä shoppailemassa tai vaikkapa eläintarhassa. Voit myös osallistua Jurmalaan suuntautuvalle retkelle kuten me teimme. Voit lukea Jurmalan reissustamme lisää tämän linkin takaa.

Risteilytunnelmaa ja kimaltelevia aaltoja

Teimme lähtöselvityksen sataman automaateilla. Aulaan oli kerääntynyt matkustajia, mutta tässä vaiheessa turvavälejä osattiin myös pitää.

Olimme ostaneet hytin Promenade -näkymällä. Näin olemme tehneet siitä asti kun tytär on ollut pieni. Hän ja myös monet muut lapset tykkäävät katsella ikkunasyvennyksestä alas Promenade -kannen hyörinää. Myös vastakkaisella puolella oli teini, joka sai tyttärelle hymyn aikaiseksi.

Risteilyn aikana oli kaksi yötä aikaa tutustua laivan tarjontaan sekä tehdä edullisia ostoksia. Koska ilma oli kuin morsian, istuimme aurinkokansilla mennen tullen löhöillen ja lukien hyvää kirjaa. Ja silloin kun emme istuneet, vietimme aikaa ravintolassa nauttien laivan antimista.

”Kuva: Tallink Silja”.

Ensimmäisenä iltana istuimme iltaa Grande Buffetin herkkujen parissa. Notkuvista kesäpöydistä löytää nirsompikin syötävää jonka kruunaa jälkiruokapöydän mahtava suklaaputous. Valitettavasti toinen pehmiskoneista oli rikki ja se sai aikaiseksi jonottamista ehjän koneen ääressä.

”Kuva: Tallink Silja”.

Paluumatkalla olimme varanneet pöydän hieman fiinimmästä Tavoláta Ristorante Italianosta. Ravintolan ruokalistalta voi mm. valita tuoreista raaka-aineista valmistettuja jaettavia annoksia.

Hack the Deck

Tänä kesänä teini-ikäisille ja miksi ei myös vanhemmille, on Tallink Siljalla tarjolla interaktiivinen Hack on Deck -seikkailupeli. Peli on toteutettu yhteistyössä InsideOut Escape Games -yrityksen kanssa.

Mainostekstissä peliä kuvataan näin: ”16-vuotias hakkeri tarvitsee apuasi, mutta niin myös häntä jahtaava agentti. Vain sinä voit auttaa heitä ja päättää, keneen voit luottaa. Se ei ole niin yksinkertaista kuin luulet. Löydät piilotettuja palvelimia, hakkeroidut salaisiin tietokantoihin, taistelet tietokoneviruksia vastaan ja asetat ansoja. Ja tarinan loppu… no, se riippuu sinusta.”

Peli on äärimmäisen koukuttava ja ennen kaikkea aikaa vievä. Meillä kului yli kolme tuntia ennen kuin saimme pelin pelattua loppuun. Käytännössä koko laiva toimii suurena pakohuonepelinä ja vihje toisensa jälkeen vie pelaajaa eteenpäin viidelle piilotetulle asemalle laivalla.

Pieni vinkki, ota mukaan kynä ja paperia, pelin aikana nimittäin joudut muistamaan koodeja ja numerosarjoja eteenpäin pääsemiseksi. Laivan infosta saa lisätietoa pelaamisesta.

Iltaohjelmaa koko perheelle

Käydessämme Silja Serenadella heinäkuun alussa Midnight -show esitettiin rajoitusten vuoksi Starlight-yökerhossa kaksi kertaa illassa. Tämä järjestelmä sopii mainiosti myös meille iltaunisille, ei tarvitse odottaa puoleen yöhön asti, että pääsee näkemään laivan viihdettä ihan livenä.

”Kuva: Tallink Silja”.

Riikaan päin mennessä, teemana oli pohjoismaiset artistit, Suomesta esitettiin Saara Aallon tuotantoa. Tullessa Helsinkiin oli rokkaavampi meno; rockin eri vuosikymmeniltä koottu kimara sai myös katsojat laulamaan legendaaristen biisien mukana.

”Kuva: Tallink Silja”.

Riian risteily on kokeilemisen arvoinen matka koko perheelle ja kyllä, teinikin saatiin viihtymään vanhempien kanssa laivalla, vaikka aluksi hieman vaikeaa olikin. 😉

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *