Tuusulan Asuntomessut

Tänä vuonna Tuusulassa on meneillään peräti historiansa kolmannet Asuntomessut. Samalla Asuntomessut juhlivat 50-vuotista taivaltaan jotka alkoivat mistäpä muulta kuin Tuusulan Lahelanrinteeltä vuonna 1970.

Tuusulan Asuntomessuilla on ennätyksellinen messusisältö: näytteillä on yli 40 messukohdetta, joista uutuutena kaupunkipientalot. Lisäksi alueella on päiväkoti ja ikäihmisten hoivakoti sekä kerros- ja rivitaloja.

Kävimme vierailemassa Asuntomessuilla aistimassa niin tämän hetkisiä sisustustrendejä kuin uusia asumisen tuulahduksia.

Luonnosta poimittuja värejä

Vaikka ei mikään sisustussuunnittelija olisikaan, ensimmäinen asia joka Tuusulan messutaloissa pistää silmälle on värit. Lähes joka talossa on luonnosta poimittuja värejä, ripauksella mustaa. Pellavaa, valkoista, vihreää ja ruskeaa.

Luonnonvärien lisäksi makuuhuoneet ovat sisustettu murretuilla väriyhdistelmillä joka on erittäin rauhoittavaa katsottavaa.

Luonnonmateriaaleja

Usean talon sisustuksessa on käytetty hyväksi luonnonmateriaaleja; pellavaisia petausvaatteita ja tyynyjä, kierrätysmateriaaleja, kivitasoja ja seinäelementtejä, kuivattuja koristekukkia, viherkasveja ja puuta monessa eri muodossa.

Sisustuksen lisäksi myös messutaloihin on käytetty luonnonmateriaaleja. Peräti 25 taloon on käytetty puuta jossain muodossa. Puurakentaminen ja energiatehokkuus ovatkin messujen teemoja.

Top 5 tärpit asuntomessuille

Tuusulan Asuntomessuilta löytyy perinteisten omakotitalojen lisäksi muutama kohde jotka kiinnostavat myös satunnaista messuvierailijaa.

Kohde 38 Finnlog Hetena

Tässä talossa jos missä on hyvin erikoinen kattoratkaisu. Myös sisäpihalle muodostuva terassi on mielenkiintoinen yhdistelmä niin mennyttä kuin tätä päivää.

Terassialueesta tulee mieleen roomalaiset atriumit, tosin puuvalmisteisena.

Kohde 30-31 Jämerä Salmiakki ja Jämerä Laventeli

Talot tuovat uudenlaista townhouse-meininkiä myös Suomeen. Salmiakki ja Laventeli ovat kaksi kahdestatoista kaupunkipientaloryhmästä. Talojen väritys ja ryhmittely muodostavat mukavan kontrastin nykyisille asumisen muodoille.

Vaikka jokainen talo on erilainen, valitut ulkoväritykset sopivat harmonisesti yhteen. Kannattaa tarkastella Salmiakkia myös sisustuksen puolesta, havaittavissa on mukavia pieniä yksityiskohtia jotka täydentävät kokonaisuutta.

Kohde 17 Talo Keuda

Talo Keuda on Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän opiskelijoiden ja opettajien taidonnäyte ja vieläpä hieno sellainen!

Mainioita sisutuksellisia ratkaisuja; kivipintaisia sisutuslevyjä seinissä ja paljon kukkia niin viherkasveina kuin kuivattuna, luo tästä erittäin kotoisen kokonaisuuden.

Oheiskohteet

Tämän vuoden viralliset oheiskohteet löytyvät historialliselta Tuusulan Rantatieltä. Mikäli sata vuotta sitten rakennetut kultakauden taiteilijoiden kodit sekä niiden isäntäperheiden historia kiinnostavat, voit ottaa varaslähdön vierailuusi lukemalla tämän linkin takaa erillisen jutun.

Messuilun lomassa voi käydä Tuusulan Rykmentinpuistossa lepuuttamassa jalkojaan, tutkiskella laiduntavia lampaita sekä ihastella lukuisia kukkapenkkejä.

Alueelta löytyy myös useita taideteoksia jotka kunnioittavat omalta osaltaan Tuusulan taiteilijaperinteitä.

Otathan messuvierailussa huomioon!

Kävijämäärää alueella on rajoitettu ja liput on ostettava ennakkoon verkkokaupasta päivä- ja aikaperusteisesti. Tarvittaessa voit myös muuttaa saapumisaikaasi 24 tuntia ennen alkueräiseen lippuun kirjattua ajankohtaa.

Kasvomaskeja on tarjolla mm. messuportilla. Käsien desinfiointipisteitä on sijoitettu useisiin kohtiin messualueella, näyttelyhallissa, messukodeisa, ravintoloissa ja saniteettitiloissa.

Tuusulan Asuntomessut ovat avoinna 3. – 30.8. ma-pe 12:00 – 20:00 (pe 21.8. pidennetty aukiolo 22:00 saakka), sekä la-su 10:00 – 18:00.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *