Nokia Arena, Tampere

Perjantaina Nokia Arenalle oli kerääntynyt yli 7000 innokasta musiikin ystävää tarkoituksenaan todistaa rocktenori Jarkko Aholan ja baritoni Waltteri Torikan Kuninkaiden paluu -konserttia. Taustalla oli kaksikon kolme ennen koronaa loppuunmyytyä areenakonserttia Helsingissä. Nyt – yleisön pyynnöstä – komeaääniset miehet saatiin konsertoimaan sopivasti pikkujouluaikaan Tampereelle. Pienenä yllätyksenä oli, että kuulijakunta oli ehkä vanhempaa kuin mitä olisi saattanut etukäteen odottaa.

Ja mitä yleisö saikaan? 

Kaksikko esitti isoja kotimaisia ja kansainvälisiä klassikkobiisejä Marko Hilpon kapellimestaroiman, vaikuttavan ja erityisesti kokoonpanoltaan suuren orkesterin säestämänä. Taustalla nähtiin taustalaulajia sekä myös Waltteri Torikan entisen opinahjon, Tampereen yhteiskoulun lukion, Kuninkaankuoro.

Konsertin visuaaliseen ilmeeseen oli erityisesti panostettu. Show alkoi mestareiden kävellessä lavalle katsojien takaa tulisoihduin saatettuna. Erilaiset liekkimeret, pyrot ja valtava valoscreeni johdattelivat esityksestä toiseen, viemättä liikaa huomiota illan päätähdiltä, Aholalta ja Torikalta.

Jokaiselle jotakin

Konsertti muodostui kahdesta noin tunnin mittaisesta sessiosta väliajan kera. Molemmat osiot aloitettiin Queenin merkeissä. Ensimmäisen osion aloitti yksi heidän suurimmista hiteistään The Show Must Go On ja toisen osion starttasi draamaattinen Innuendo.

Ilta jatkui tunnelmasta toiseen suurien tunteiden myllerryksessä. Jos ensimmäinen biisi sai käsien ihokarvat ylös, seuraava biisi sai useammankin kuulijan poskelle vierimään kyyneleen. Molemmissa seteissä tultiin myös tasaisempaan vaiheeseen, jolloin rauhallisemmat laulut tuudittivat kuulijan lämpöiseen syleilyynsä, kuten Aholan Päivänsäde ja menninkäinen. 

Waltteri Torikan laulama, mielestäni yksi maailman herkimmistä lauluista, Secret Gardenin You raise me up, ei oikein päässyt oikeuksiinsa mestarin käsittelyssä. Mutta kun päästiin Torikan oman genren pariin, kuten kappaleiden In assenza di ten, Parla piu pianon ja Caruson kanssa, niin herran charmantti esiintyminen kuin mestarillinen laulaminen olivat huikeaa kuunneltavaa ja myös katsottavaa. 

Illan suurin tähti oli kuitenkin poikamaisesti koheltanut Jarkko Ahola. Äänen laaja-alainen käyttö, eri genreistä poimitut kappaleet sekä huikean varma esiintyminen saivat ihmiset pomppimaan ylös tuoleistaan kerta toisensa jälkeen suosiotaan osoittaen.

Erityisesti Nessun Dorma oli mahtavaa kuunneltavaa. Puhumattakaan hevimmästä Deep Purplen klassikkobiisistä Burnista joka päätti ensimmäisen osion sananmukaisesti sytyttäen areenan liekkeihin.

Mä tahdon viihdyttää

Tampereella kun oltiin, toisessa puoliskossa manselaisten joukkueiden lätkäpaitoihin pukeutuneet artistit lauloivat duettona potpurin tamperelaisten bändien tutuksi tulleista biiseistä kuten Ukkometso, Musta aurinko nousee ja Poliisi ajaa sinisellä autolla. Ja meno yltyi riehakkaaksi niin lavalla kuin yleisössäkin. 

Lavalla nähtiin Torikan puolesta myös voimakas tanssiesitys tanssija Jutta Heleniuksen kanssa sekä kahden kappaleen duetto johon Ahola oli pyytänyt mukaan Pepe Willbergin. Tosin Willberg näytti lavalla olevan tilanteesta hiukan häkeltynyt.

Illan päätti mahtipontinen Finlandia joka sai yleisön seisomaan kylmiä väristyksiä aiheuttaneen esityksen ajan. 

Vaikka ilta oli tuotettu viimeisen päälle, lavalle ei ilmeisesti oltu mietitty ihmeemmin koreografioita tai speekkejä ja näin ollen molempien mestarin luonteenpiirteet, vitsit sekä tilannekomiikka pääsivät oikeuksiinsa. Tämän johdosta saimme nauttia tunteita herättävästä musiikkista varsin lämminhenkisessä marraskuun illassa. 

Waltteri Torikka on mahdollista nähdä seuraavan kerran 23.12. Aatonaaton -joulukonsertissa Vanajan kirkossa Hämeenlinnassa. Jarkko Aholan Taivas korkealla 2023 -joulukonserttikiertueen ensimmäinen konsertti on 4.12. Hämeenlinnan kirkossa.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *