Hämeen Keskiaikafestivaalit, Hämeenlinna

Hämeenlinnan linnapuistossa alkoi perjantaina Suomen suurin keskiaikatapahtuma – Hämeen Keskiaikafestivaalit. Viime vuonna kyseisille festivaaleille kokoontui peräti 30 000 keskiajasta kiinnostunutta kävijää. Vuoden 2020 teemana on Magia ja myytit.

Festivaalin sijainti on aivan loistava 1200-luvulla rakennetun Hämeen linnan ja Vanajaveden kainalossa. Tähän kun lisätään leiriläisten ylväät teltat, hevosten kavioiden kalske mukulakivillä sekä herkulliset tuoksut jotka leijailevat ilmassa erilaisista ruokakojuista, on aikamatka keskiajalle taattu.

Sokerina pohjalla on myyjien, leiriläisten ja kävijöiden kyseisen aikakauden pukeutuminen ja erittäin rento, suorastaan rempseä käyttäytyminen – olen suorastaan myyty!

Jylläävä pandemiatilanne ei ole suinkaan unohtunut festivaaleilla. Käsidesiä on tarjolla runsaasti, festivaalikävijöitä muistutetaan kovaäänisissä turvaetäisyyksien pitämisestä ja jos ajaudut liian lähelle toisia ihmisiä, saatat tuntea kyljessäsi sauvan painalluksen kun ruttotohtori kehottaa sinua vetäytymään muista kauemmaksi.

Pillipiiparit vauhdittavat siman juontia

Festivaali on jaettu osiin, tarjolla on Kireen Kypärän Taverna jonka lavalla aikamme trubaduurit viihdyttävät festivaalikansaa. Ohjelmistosta löytyy Pipers Of Transylvania, Spiritual Seasons, Canardus Horribilis, Tryzna, Greenrose Faire, Isara sekä Amanda Aalto & The Dark Forests.

Lavan takana toimii bofferialue, jossa on esityksiä pitkin viikonloppua. Iso suositus taistelualueen Viikinkitaistelunäytökselle!

Näytöksessä ei vain taistella, vaan myös kerrotaan viikinkien aseista ja taistelutavoista. Taistelunäytös on myös erittäin hauska – harvemmin kuulee taistelevan viikingin sanovan autsista, kun siihen osutaan…

Hämeen linna syttyy elämään

Hämeen linnansaleja ja leivintupaa elävöitetään viikonlopun ajan erilaisin ohjelmanumeroin. Pääset kävijänä näkemään kuinka arki keskiajan linnassa oikein sujui.

Linnassa on iltaisin tarjolla erilaisia pitoja, joihin on erillinen pääsymaksu. Vuodesta toiseen elämykselliset pidot ovat olleet loppuunmyytyjä. Linnan turnajaisareenalla on lisäksi turnajaisgaaloja, joihin on myös oma pääsymaksunsa.

Lasten silmien tuiketta ja söpöjä karitsoja

Lapsia ei näissä kinkereissä ole unohdettu. Alueella ja erityisesti Kakarain kylässä on lapsille erilaista puuhaa kuten heittopelejä ja bofferimiekkailua, talutusratsastusta, Metsälän tilan söpöjä kotieläimiä sekä työpajoja tarjolla. Mutta jo se, että voi pukeutua erilaisiin vaatteisiin ja pääsee vanhempiensa kanssa yhdessä leikkimään, laittoi monen pienen ihmisen ja samalla isomman silmät tuikkimaan.

Linnanpuisto on myyntikojujen ja areenojen lisäksi jaettu viikinki-, keskiaika-, ritari- fantasia- ja nykyaikaleireihin. Vapaaehtoiset asuttavat telttoja joihin voi satunnainen kävijäkin tirkistellä festivaalin aikana. Lähes 300 keskiaikaan vihkiytyneen leiriläisen toimia on mukava seurata ja jutella todellisten keskiaikafanien kanssa, jotka todellakin jakavat innostuksen myös meihin vähemmän aikakauteen hurahtaneisiin.

Festivaali on avoinna

Lauantai 15.8.2020, festivaalit ovat avoinna klo 10–01. Markkina-alue hiljenee klo 18, mutta taverna palvelee loppuun asti.

Sunnuntai 16.8.2020, festivaalit ovat avoinna klo 10–17.

Pääsyliput

Aikuiset la 19,50€ / su 11,50€ (etukäteen ostettuna), alle 15v. Lapset la 13,50€ / su 7,50€ (etukäteen ostettuna) ja alle 6v. lapset pääsevät festivaaleille ilmaiseksi.

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. Kiitos kivasta kuvakertomuksesta. Tänä vuonna täytyy kyllä vihdoin käydä tuolla keskiaikafestivaalilla. Olen vieraillut joskus Saksassa vastaavilla, ja ilahduin kovasti, miten järjestyksenvalvonta toimi, vaikka paikalla oli naamioitua väkeä, miekkoja ja hevosia, ja alkoholiakin oli tarjolla. Toivottavasti Hämeellinnassakin voi nauttia keskiajan tunnelmasta turvallisin mielin.
    https://jarjestys.fi/jarjestyksenvalvonta/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *