Hyvinkään lentokenttä

Suomen suurin rockfestivaali, Rockfest, käynnisti kotimaan festarikesän Hyvinkäällä torstaina 8.6. 

Kolmipäiväinen festari rokataan hyvät puitteet tarjoavalla Hyvinkään lentokentällä. Tapahtuman aikana nähdään ja ennen kaikkea koetaan kolmella lavalla peräti 32 keikkaa, joista liki puolet ovat alan kansainvälisten kärkiyhtyeiden esiintymisiä. Tapahtumaan odotetaan kolmen päivän aikana yli 50 000 vierasta.

Bad boys are here again

Rockfestin odotetuimpia maailmantähtiä ovat juuri kiertueille startanneet, pahamaineisimman rock-bändin viittaa kantava, Vince Neilin, Nikki Sixxin ja Tommy Leen yhtye Mötley Crüe

Lavalla nähdään myös ikoninen brittirock-yhtye Def Leppard, blues-hevimetallisti ja viimeistä kertaa Suomessa esiintyvä, uransa lopettamisesta ilmoittanut Danzig, tanskalainen stadionluokan rockmetal-yhtye Volbeat.

Torstaina juontotehtävissä nähtiin myös The 69 Eyes:n rumpali Jussi 69.

Kotimaisista raskaan sarjan yhtyeistä Rockfestin lavoille nousevat muun muassa, goottirock-yhtye The 69 Eyes, uutta musiikkia julkaissut Stam1na sekä mittavalle jenkkirundille suuntaava Beast in Black.

Torstai oli kotimaisen musiikin riemujuhlaa!

Vaikka selkeä enemmistö torstain festivaalikansasta oli tullut katsomaan 25 vuoden tauon jälkeen Suomessa livenä nähtävää ikonista Panteraa, jokainen bändi sai raikuvat suosionosoitukset osakseen. Erityisesti kotimaiset bändit saivat porukat koleasta torstai-illasta huolimatta varsin villiksi.

Viime viikkoinakin iltapäivälehtien otsikoissa viihtynyt Archie avasi uudistuneella Santa Cruzin kokoonpanollaan Rockfestin 3 Black Stagen.

Ei ole suomalaista joka ei Lordia tuntisi, siitä eräs suuri laulukilpailu piti aikoinaan viimeistään huolen. Lordin keikka oli hulvaton, Mr. Lordi Tomi Putaansuun välispiikit menivät vahvasti jo stand upin puolelle. Keikan aikana yleisö pääsi mm. Lordin treeneihin mukaan. Bändi ei ollut koskaan harjoitellut biisiä yhdessä saati esittäneet sitä. Putaansuun tyylin: Hyvinhän se meni!

Alkuillasta lavalla nähtiin myös yksi stoner-rockin isoimmista nimistä, nimittäin Monster Magnet. Bändillä on uskollinen kuulijakanta myös Suomessa, joka myös näkyi. Monster Magnetin vokalisti Dave sai intensiivisellä ja hieman poissaolevalla lavakarismallaan Rockfestin yleisön syttymään. 

Main Stagella nähtiin myös viimeksi vuonna 1996 Suomessa keikkaillut punk-yhtye Rancid.

Red Stage by Soundi lavan eteen oli kerääntynyt valtava joukko faneja, jotka lauloivat yli tunnin kestävän VV:n keikan aikana hymyilevän, mutta välispiikeiltään vähäsanaisen Ville Valon ja uuden sooloyhtyeen johdolla. VV:n keikalla kuultiin Valon soolotuotannon lisäksi kattava hittisikermä HIM-yhtyeen tuotantoa fanien suureksi iloksi. Rockfestin keikka on yksi ensimmäisistä kesän VV-esiintymisistä.

Samanaikaisesti VV:n kanssa Rockfestin 3 Black Stagen yleisö pääsi lähes hurmokselliseen tilaan Steve ‘n Seagullsin tahdissa. Jos joku bändi saa Rockfestissä hymyn huulille, on se ehdottomasti Steve ’n’ Seagulls. Yhtye esitti tuttuja biisejä omintakeisella tyylillään – soitto oli tiukkaa ja armotonta, mutta homma hoidettiin pilke silmäkulmassa. Yleisö pääsi kuulemaan mm. ”esimakua” tältä päivältä Mötiköiden Kick start of my heart:n coverin muodossa. 

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä, lavalle asteli Battle Beast rock-kuningatar Noora Louhimon johdolla. Yleisö pääsi mukaan Circus of doom -show:n pyörteisiin. Tarttuvien biisien lisäksi show oli upeaa katsottavaa; valtavan screenin lisäksi valot, pyrot ja pommit valaisivat pimenevää kesäyötä.

Infoa käytännönjärjestelyistä

Viime vuoden kävijäpalautteessa saivat erityistä kiitosta alueen toimivuus tapahtumakäytössä sekä palvelujen sujuvuus. Myös tänä vuonna näihin on panostettu; esimerkiksi ruokakojuja ja tölkkien palautuspisteitä löytyy alueelta useammasta paikasta.

Tapahtuma on myös helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä, kävellen kuin omaa autoa käyttäen. Lisäksi VR on lisännyt vuorojaan etelästä ja pohjoisesta Hyvinkäälle ja takaisin. Maksullisen shuttle-bussin kyydissä pääsee Hyvinkään rautatieaseman, keskustan ja festivaalialueen väliä. 

Tapahtumajärjestäjä on panostanut entisestään festivaalialueen sujuvaan sisääntuloon. Pääportin ohella leirinnän portti helpottaa yleisön kulkua alueelle, sillä portista voivat kulkea tänä vuonna leirinnän asiakkaiden lisäksi myös omalla autolla saapuvat festariasiakkaat.

Kaikki alueen palvelut on mitoitettu jättitapahtumaa ajatellen. Lisäksi Red Stage by Soundi ja Black Stage -lavojen suuntaa ja sijainteja on hieman päivitetty viime vuodesta, joten molemmilla lavoilla voi samaan aikaan häiriöttä nauttia musiikista.

Rockfestin leirinnässä on paikkoja niin matkailuautoille, -vaunuille kuin teltoille. Alueella on myös vuokrattavia telttoja ja Rockbox-mökkejä mukavuuksin. Leirintäalueella on lisäksi kesäkeittiö, ravintolapalveluja, saunakylä, suihkut, WC:t, kioski ja ohjelmaa.

Katso lisää käytännön infoa täältä.

Perjantaina ja lauantaina lavalla viihtyvät

Perjantaina lauteille saadaan: Def Leppard, Mötley Crüe, Testament, Stratovarius, Stam1na, Escape the Fate, Von Hertzen Brothers, The 69 Eyes, Cleopatrick, Nestor, Crashdïet.

Lauantaina iltaa rytmittävät: Volbeat, Danzig, The Hellacopters, Beast in Black, Igorrr, Popeda, Turmion Kätilöt, Michael Monroe, Rotten Sound, Xysma, Block Of Flats.

LIPUT
Liput: alkaen 149€ + toimituskulut

Rockfestin lippuja on yhä saatavana Tiketistä ja Lippupisteesta. Kolmen päivän VIP-liput sekä perjantain VIP- ja Premium-liput on loppuunmyyty.

ROCKFEST 8.-10.6.2023 Hyvinkään lentokenttä


Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *