Rockfest, Hyvinkään lentokenttä

*Blogijuttu on tehty yhteistyössä Rockfestin kanssa

Kesän odotetuin sekä kovin rockfestivaali käynnistyi tänään täysillä kun festivaalin kaksi kolmesta lavasta täyttyi ulkomaan elävistä, päättyen odotettuun Ozzy Osbournen jäähyväiskeikkaan Suomessa. Harvoin festareiden pääesiintyjä esiintyy ensimmäisenä päivänä, mutta länsinaapurissa järjestettävän Sweden Rockin aikatauluista ja Ozzyn kiertueaikatauluista johtuen, tällä kertaa näin päin. Mutta ei hätää, Rockfestissä esiintyy loppuviikon aikana yhteensä 40 kotimaista ja ulkomaista bändiä joten katsottavaa ja erityisesti kuunneltavaa on taatusti jokaiselle illalle.

Rockfest näkyy Hyvinkään kaupunkikuvassa.

Rockkansaa oli kerääntynyt paikalle sankoin joukoin, vaikka niin ilma kuin bändien keskelle viikkoa osunut esiintyminenkään ei varmasti ilahduttanut työssäkäyviä festarivieraita.

Mustan puhuva kanssa ei pienestä hätkähdä, ja Hyvinkään lentokenttä, joka on muuten isolle festivaalille varsin mainio paikka järjestää, on kuin tehty tällaisia festareita varten. Lentokenttä kun muodostuu kahdesta lentoradasta joiden keskiössä lavat ja valtaosa festareilla tarjottavista palveluista sijaitsevat. Myöskään aivan lähietäisyydellä ei ole asutusta, jolloin meluhaitatkin ovat pienemmät.

Aitoa festaritunnelmaa tarjosi niin pääkaupunkilaisia keränneet lähijunat, linja-autokyydit kuin yhteiskuljetus asemalta lentokenttäalueelle. Mahdollisuus oli myös matkustaa Hyvinkään rautatieasemalta lentokentälle hieman erikoisemmalla kyydillä, nimittäin Sinebrychoffin jyllanninhevosten vetämillä olutvaunuilla. On muuten kokemus joka ei hevillä unohdu!

Suomen sää… hmm. Menneet kolme viikkoa antoivat odottaa säätä joka olisi kuin morsian, mutta säänhaltija päätti hieman toisin ja … sanotaanko, että kaikkea saatiin.

Kun kyse on jättimäisestä festarialueesta, mahtuu kentälle paljon muutakin perinteisten lavojen, bajamajojen ja myyntitiskien lisäksi. Alueella oli mm. erilliset Vip- ja Priorityalueet sekä tivoli, unohtamatta benjitä sekä sumopainia.

Perinteestä poiketen, fyysinen raha ei alueella vaihda omistajaa, vaan jokaisen festarikävijän henkilökohtainen ranneke toimii Cashless-korttina. Jo ennen festareita, festarialueella sekä sen ulkopuolella voi ladata rannekkeelle rahaa, jota sitten voi käyttää ostaessa alueen palveluita. Näin toimii myös usea muu suuri kansainvälinen festivaali. Järjestelmällä taataan turvallinen ja nopea sisäänpääsy sekä palveluiden maksujärjestelmä lähes jonottamatta.

It’s fucking cold in here!

Festaripäivä starttasi kotimaisin voimin kun jälleen lavoilla palannut Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus käynnisti illan. Heti perään turkulainen Kilpi Taage Laiho etunenässä kajautti rockin kutsuhuudot ilmoille.

Stone Sourin keikalta ei puuttunut jännitettä.

Kotimaisten yhtyeiden lämmittelyn jälkeen vuorossa oli kolmatta kertaa Suomessa esiintyvä yhdysvaltalainen Stone Sour, jonka keikalla ei radiosta bongattuja hittejä jäänyt puuttumaan. Yhtyeen laulaja Corey Taylor, kitaristi James Rootin kera huudattivat, tanssittivat ja pomputtivat yleisöä biiseillään kuten Say You`ll Haunt Me, Through Glass ja Absolute Zero. Kovaa settiä!

Perkele Stagella yleisöstä piti huolta Rock am Ringissä Nurburgringissä viikonloppuna kovan keikan vetänyt walesilainen Bullet for my Valentine. Äänekkääseen yhteislauluun antautunut yleisö osoitti suosiotaan estottomasti bändille.

Ozzy saapui Hyvinkäälle kera kymmenen rekan sekä etukäteen mediassa pientä kohua aiheuttaneen 29-sivuisen raiderinsa kanssa, jossa oli kirjattuna ylös vaatimuslista mm. takahuonetarjoiluille. Listan vaatimuksia olivat mm. bäkkärin posliinilautaset, leivänpaahdin sekä pyyntö orgaanisesta ruoasta.

Listastaan huolimatta Radio Rock Stagella esiintynyt Ozzy Osbourne oli illan ehdoton kuningas. 69-vuotias Osbourne oli paremmassa vedossa kuin aikoihin. Setti alkoi täsmälleen klo 21.45 ja jatkui lukuisia kitara- ja rumpusooloja myöten klo 23.15.

Osbournen lavashow oli varsin näyttävä. Lavan keskiössä oli risti, joka muutti väriä biisien mukaan. Lavalla oli myös kaksi valtavaa screeniä sekä näyttäviä valoja. Screereissä mahtavat kuvaefektit vuorottelivat biisien tunnelmien mukaan. Milloin näytöissä satoi, milloin esiintyjät olivat sananmukaisesti tulessa. Myös saippuakuplia nähtiin lentelevän yleisön yllä biisien aikana. Valitettavasti Osbourne kielsi medialta kuvien ottamisen joten on tyytyminen yleisöstä käsin otettuihin kuviin.

Osbournella oli taustajoukkoinaan varsin nimekäs kokoonpano joista mainittava on ehdottomasti pitkästä aikaa mukana oleva kilttihameinen Zakk Wylde, jonka taidokasta kepitystä yleisö pääsi ihailemaan useammankin biisin aikana.

Viimeisellä Ozzy Osbournen Suomen keikalla encorebiiseinä kuultiin kappaleet Mama, I´m coming home sekä legendaarinen Paranoid.

Farewell Ozzy!

Rockfest jatkuu vielä kolmen päivän ajan. Tänään torstaina on luvassa mm. COB, Sonata Arctica, Lost Society sekä Judas Priest.

Judas Priest.

Perjantaina lauteille nousee mm. uuden levyn julkaissut Amorphis, Reckless Love, Megadeth ja Marilyn Manson. Lauantaina bileet päättyvät Brother Firetriben, Amaranthen, Opethin sekä Avenged Sevenfoldin tahtiin.

Reckless Love.
Elize Rydin Amaranthe.

Rockfestiin on vielä yksittäisiä lippuja saatavilla, joten mitä vielä odotat?!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *