Rockfest, Hyvinkään lentokenttä

Kolmen vuoden odottelu on vihdoin ohi – festivaalikesä on virallisesti täällä! Siinä ei jatkuva kaatosade +10 asteen lämmöissä haittaa, kun tämän kesän odotetuin rockfestivaali Rockfest käynnistyi torstaina. Samalla festivaali palasi takaisin ”juurilleen”, kun torstain raskaammat tahdit kajahtelivat jälleen Hyvinkään lentokentällä tai kuten keväällä jo kuulimme – Hevinkäällä.

Neljättä kertaa järjestettävä, kolmipäiväinen tapahtuma tarjoilee runsaskätisesti kolmelta lavalta yhteensä 35 yhtyettä, joista peräti 17 on kansainvälisiä tähtiä. Rockfest onkin lunastanut huippuvauhdilla paikkansa suomalaisessa festivaalikesässä.

Ja mikäs siinä on ollessa kun Hyvinkään lentokentälle on noussut lukuisten esiintymislavojen lisäksi rockintäyteinen ravintolamaailma pizzoineen, meksikolaisine ruokineen ja lakuineen sekä satoja vieraita palveleva leirintäalue.

Raivoomossa saa raivota ihan rauhassa

Tämän vuoden uutuutena on Raivoomo-alue. Alueella saa luvan kanssa rikkoa pesäpallomailalla kodin- ja toimiston tarvikkeita sekä elektroniikkaa. Ja esimerkiksi leffatyyliin voi kokeilla miltä tuntuu heittää lasiesineitä ja lautasia suoraan seinään.

Festareilla on nähtävillä myös Cageriders surmanajonäytös, jossa voi kokea jännityksen ja vaaran hyvinkin läheltä. Kuskeihin kohdistuu kovimmillaan yli 5G:n voima ja he ohittavat toisensa jopa kaksi kertaa sekunnissa 50 km/h:n vauhdissa.

Mutta entä ne bändit?

Rockfestin torstain käynnisti Jyväskylän ylpeys, juuri uuden 112-biisin julkaissut tiukka thrash metal -yhtye Lost Society.

Tanakka meno jatkui usean bändin tahdittamana yli puolen yön. Illan aikana kolmella eri lavalla nähtiin mm. päivän isoimman pitin aikaansaanut Bring Me the Horizon.

Zakk Wylden tanakkaa kitarapoljentoa esittelevä Black Label Society, Rockfestiin kolmen kuukauden Jenkki- ja Euroopan rundeilta saapunut ja juuri uuden ”Don`t fix me” -sinkun parahiksi julkaissut Blind Channel sekä Tuomas Holopaisen luotsaama ja teatraalisen ja erittäin visuaalisen keikan vetänyt Nightwish.

Kaiken kaikkiaan on ylistettävä teknistä kehitystä mitä tulee screeneihin, valoihin ja projisointeihin. Lavat näyttävät upeilta, ja kun hämärä saapuu, vieläkin upeammilta. Kolme vuotta on tehnyt hyvää, ja tänään saamme nauttia moniaistillisista elämyksistä koko rahalla.

”Run to the hills”

Rockfestin tulevat päivät tarjoavat raskaamman musiikin kuuntelijalle varsinaista korvanamia. Perjantain jyskeestä pitävät huolen mm. Still loving you – Scorpions, Dave Mustainen tiukassa ohjauksessa kulkeva Megadeth, Killing Joke, Heaven Shall Burn, British Lion ja Mokoma.

Lauantaina lavalle nousee mm. yli 100 miljoonaa levyä myynyt Iron Maiden, skottikolmikko Biffy Clyro, garagepunkrock-yhtye The Hives, armoton festarilinko Amorphis sekä Kvelertak, Me And That Man ja Candlesmass.

Rockfestiin odotetaan tänä vuonna yli 60 000 kävijää. Tällä hetkellä liki kaikki VIP- ja Premium -liput on jo loppuunmyyty. Kolmen päivän festivaaliliput ovat niin ikään myymässä loppuun. Peruslippuja on vielä saatavilla jokaiselle päivälle. Festivaali on K-18. Lähde sinäkin mukaan ja anna musiikin viedä! 

Rockfest raikaa Hyvinkään lentokentällä 2.- 4.6.2022.

Saattaisit myös pitää näistä:

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *