Puistoblues, Järvenpää

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Puistoblues ry:n kanssa

Järjestyksessään 41. Puistoblues täytti Järvenpään keskustassa sijaitsevan kävelykadun bluesfestareiden avajaispäivänä. Kesäinen aurinko ja lämpö suorastaan hellivät satoja päivän aikana ilmaiselle Blueskadulle osallistuneita iloisia ihmisiä.

Vilkkaalla kävelykadulla kymmenet käsityöläiset myyvät perjantai-iltaan asti talven aikana tehtyjä luomuksiaan unohtamatta Järvenpään omien yrittäjien kojuja joissa voi osallistua mukaan erilaisiin kilpailuihin tai hakea vaikkapa ilmaisia ilmapalloja perheen pienimpien iloksi.

Blueskadulla on myös lukuisia ruokamyyjien kojuja, joissa tarjotaan bluesin mukaan nimettyjä herkkuja. Annosvalikoimasta jokainen suu ja napa varmasti löytävät omansa.

The Wyman Family lavalla

Mutta mitäpä Blueskatu olisi ilman musiikkia – ei niin mitään. Avajaispäivänä musasta pitivät huolen mm. lasten jalkoja viipottaneet ja Kakarabluesissa esiintyneet Höpinätötteröt sekä hieman isommille jaloille vauhtia Keski-Uusimaa lavalla antaneet Overmore Blues Band, The Wyman Family sekä Hemmin Verstas.

Pirpanoille oli lisäksi tarjolla erilaisia maalauspisteitä joissa pääsi maalaamaan kasvonsa, Blueskadun tai herkullisen tyhjän paperiarkin joka suorastaan kutsui värjäämään sen sateenkaaren monilla väreillä.

Keskiviikkoillan aikana oli mahdollista osallistua myös Blueskirkon Jumalanpalvelukseen jossa artistivieraana toimi Kristiina Brask sekä illan päättävään hämyiseen Lena & The Slide Brothers klubikeikkaan Eikan Olutpubissa.

Puistobluesin anti vaihtelee päivästä toiseen joten asiasta kiinnostuneiden kannattaakin vilkaista Blueskadun sekä klubien ohjelmaa vaikkapa tämän linkin kautta.

Huikea bluesviikko huipentuu lauantaina järjestettävään Puistopiknikiin sekä pääkonserttiin Järvenpään Vanhankylänniemessä. Konsertin tähtinä nähdään mm. kotimainen kitaravirtuoosi Erja Lyytinen sekä yhdysvaltalainen John Hiatt & The Goners feat. Sonny Landreth.

Lopuksi on suorastaan pakko mainita huikea festareiden taustajoukko joka on ollut Puistobluesia vuodesta toiseen rakentamassa, nimittäin yhtä Euroopan suurimmista bluesfestareista on tekemässä noin 500 vapaaehtoista käsiparia. Ilman tätä joukkoa ei Puistobluesia varmaankaan tässä mittakaavassa olisi.

Tule sinäkin katsomaan mitä valtava talkooporukka on tänä vuonna saanut aikaiseksi sekä nauttimaan jalan alle menevästä, ainutlaatuisesta bluestunnelmasta sekä tietenkin musiikista!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *