Puistoblues, Järvenpää

*Blogijuttu tehty yhteistyössä Puistobluesin kanssa

Yksi vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista kevyen musiikin festareista levittää jälleen tänä kesänä sulosäveliä ympärilleen keräten luokseen vannoituneita musadiggareita. Kyse on tietenkin Järvenpäässä järjestettävästä Puistobluesista. Tänä vuonna Järvenpää sykkii bluesille juhannuksen jälkeisellä viikolla 27.6. – 1.7.2018.

Kuva: Olli Mikkonen.

Festivaalin historiaan mahtuu mielenkiintoisia esiintyjiä ja tarinoita, omat bluesmuistot vievät vuodelle 2010 jolloin amerikkalaiset partasuut ZZ Topin hahmossa villitsivät Vanhankylänniemen. Aurinkoinen päivä sekä keinuva musiikki keräsivät tuolloin kovasti kansaa bändiä ihmettelemään.

Puistoblues 2018

Puistoblues on ollut ja tulee olemaan vahvasti koko perheen festari, näin myös tänäkin vuonna kun Järvenpään kävelykadun valtaa blues ja sen mukanaan tuomat oheistapahtumat kuten Kakarablues, jossa esiintyy keskiviikkona 27.6. Höpinätötterö, torstaina 28.6. Kikattava kakkiainen (voiko näin ihania nimiä olla millään bändillä?) ja perjantaina 29.6. junnumielisten jytäpoppoo Mörriganes naurattaa ja leikittää enemmän kuin sata rusakkoa ja miljuuna volttia yhteensä. 🙂 Unohtamatta pääkonsertin yhteydessä toimivaa ja perheen pienimmille suunnattua kitaranrakennuspajaa sekä pomppulinnaa.

Kuva: Puistoblues ry.

Blueskatu tarjoaa myös hieman vanhemmille diggareille ohjelmaa josta mainittakoon keskiviikon Keski-Uusimaa-lavalla klo 15.30 esiintyvä The Wyman Family. Jos tämä rockbändi ei saa jalkaa liikkumaan, niin ei sitten mikään. Tänä vuonna Eikan Olutpubi on blueseissa mukana, joten jos jammaus jää kadulta päälle, voi iltaa jatkaa hyvien bändien tahdissa pubissa iltamyöhään.

Kuva: Olli Mikkonen.

Bluesin rytmejä on mahdollista tunnustella myös keskiviikkona klo 19.00 Rantapuiston Blueskirkossa tv:stä tutun Kristiina Braskin tahdissa.

Kuva: Puistoblues ry.

Puistoblues huipentuu lauantaiseen pääkonserttiin ja Puistopiknikiin Vanhankylänniemeen 30.6, jossa esiintyy mm. Euroopan paras blueskitaristi Erja Lyytinen sekä koko show’n päättävä John Hiatt & The Goners. John Hiattin Puistobluesin festivaalivierailu kuuluu osana hänen 30-vuotisjuhlakiertueeseen ja uskon, että keikasta kuin illasta tulee monella tapaa ikimuistoinen!

Perinteet vahvasti mukana!

Kuuleman mukaan Puistoblues ja eritysesti festivaaleihin liittyvä talkoolaisuus, on suorastaan elämäntapa osalle järvenpääläisistä, vieläpä monessa sukupolvessa. Pyysinkin todellisilta bluesdiggareilta vinkkejä festarinautinnon maksimoimiseen niin ensikertalaista kuin konkariblueskävijää silmällä pitäen. Ja kyllä niitä vinkkejä tulikin!

Kuva: Jari Kivelä.

Vastaajaksi valikoitui Erja Mähönen jota voi hyvällä syyllä kutsua ”Puistoblueskonkari-ladyksi”, hän nimittäin on osallistunut blueseihin jo 25 kertaa! Ja vinkkaa Puistobluesista asiantuntevasti seuraavaa.

Vinkit Puistobluesiin osallistuvalle ensikertalaiselle:
 1. lähde ajoissa paikalle, saat valita mieluisan filttipaikan
 2. panosta eväisiin, ne ovat toooooooosi tärkeitä
 3. tutustu tarkkaan eväistä annettuihin ohjeisiin, niitä tosiaan pitää noudattaa ja kassit syynätään portilla tarkkaan
 4. ota pikkukiikari mukaan, on kiva katsella esiintyjien ilmeitä
 5. jos olet herkkäkorvainen, ota omat korvatulpat mukaan, lapsille kunnon Peltorit
 6. retki-istuin/köllöttelypatja/tyynyjä mukaan oman filtin lisäksi, pehva siinä puutuu makaillessa, josset jaksa rokata
 7. varaudu sateeseen; muovilla tai pikkupressulla saat kaikki tavaratkin suojaan
 8. paikkakuntalaisen paras kulkuväline on fillari, fillariparkki on toimiva ja edullinen
 9. non-stop-bussi toimii myös hyvin, lähdön hetkellä varaudu venttailuun, matkustajia on paljon
 10. tulet yllättymään, kuinka nopeasti menee ”8 tunnin työpäivä” bluespiknikillä!
Kuva: Olli Mikkonen.
Vinkit jo vuosikausia käyneelle vieraalle:
 1. pinnistele muistia – mitä viime vuonna piti ottaa mukaan, muttet muistanut
 2. muutoin pätee samat ohjeet kuin ensikertalaiselle
 3. vanhoista Puistoblues-paidoista voi tehdä/teetättää piknik-filtin

Tule siis mukaan Järvenpään bluessykkeeseen ja ala luoda omia Puistobluesmuistoja hyvässä seurassa sekä tunnelmallisen, suoraan sydämeen pulppuavan musiikin tahdissa!

*Artikkelikuva: Olli Mikkonen.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *