Vellikello kahvila, Järvenpää

*Vellikello on valitettavasti sulkenut ovensa.

Viime vuonna yksi luetuimmista jutuistani oli Tuusulanjärven kesäkahviloita koskeva blogijuttuni. Kävimme moikkaamassa Vellikello kahvilan yrittäjää lukijoiden pyynnöstä uudestaan ja tästä tapaamisesta syntyi tämänkertainen juttu!

Vellikello kahvila lyhyesti

Yrittäjä Pauliina Jurmu pitää kolmatta kesää kahvilaansa 1800-luvulta peräisin olevassa viljamakasiinissa. Rakennus on yksi Järvenpään vanhimmista säilyneistä hirsirakennuksista ja kuului aikanaan Järvenpään kartanoon.

Yrittäjä Pauliina Jurmu.

Kesäkahvilassa on pyritty ottamaan huomioon erilaiset allergiamuodot, tavoitteena on tarjota jokaiselle jotakin. On vierailija sitten vegetaristi, gluteeni-, laktoosi- tai pähkinäallergikko. Myös raakakakkuja on tarjolla.

Vellikellossa pääsee sään salliessa nauttimaan kahvit aurinkoisilla terasseilla. Luonto on todella lähellä kahvittelijaa. Mutta koska puut suojaavat makasiinia, lokit eivät ole kahvilan asiakkaiden rasitteeksi löytäneet.

Kahvilan vintillä pidetään kesäisin näyttelyitä. Tänä kesänä vintillä on esillä 27.6. alkaen graafikko Matti Hintikan sekä taidekeraamikkojen Pekka ja Mari Paikkarin töitä.  Kahvilassa järjestetään myös erilaisia pieniä tapahtumia historiaseminaareista klassisen musiikin konsertteihin.

Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 12.00 – 18.00 kesäaikaan.

Kahvilan Facebook-sivut löytyvät tämän linkin takaa.

Lakkajuustokakkua vai…?

Mukava aurinkoinen sää johdattaa meidät kahvilan luokse. Vaikka Vellikellon ovet on aukaistu vasta muutamaa minuuttia aiemmin, ulkona istuskelee jo varsin paljon asiakkaita. Viereinen pyöräparkki on täynnä pyöriä. Kahvila onkin varsin hyvällä paikalla oli sitten pyöräretkellä tai tutkimassa Tuusulan Rantatien kulttuurikoteja ja museoita.

Viime vuonna heti ovella vastaan tuoksunut tuoreen korvapuustin hajukiehkura, leijailee jälleen makasiinin tiloissa. Keskellä makasiinia olevassa pitopöydässä on runsaasti herkkuja tarjolla, kuin juhlia varten katettuna. Tekisikö tänään mieli siikapiirasta vai herkullisen näköistä lakkajuustokakkua? Jurmu kertoo, että lakkajuustokakku on hyvin kysytty herkku. Lakat on poimittu pohjoisesta Jurmun veljen toimesta. Toinen Jurmun veljistä on vastuussa kahvilan tarjottimina toimivista puulastuista sekä sisäpöydistä.

Lakkajuustokakun seuraan ujutan Jurmun isoäidin reseptillä tehtyjä lusikkaleipiä sekä Vilhelmiina keksin, joka sulaa suussa. Juomana nautimme irtoteetä sekä kahvilan jo kuuluisaksi tullutta omena-inkiväärijuomaa jossa on mukava pikku potku.

Sanomattakin on selvää, että kaikki kahvilan tarjolla olevat leivonnaiset tehdään käsin. Ihanan pullantuoksun ja maukkaitten sekä kauniiden leivonnaisten lisäksi kahvilanpitäjä Jurmu kertookin, että hän haluaa tarjota jokaisen aitin kautta elämyksiä, ja kyllä siinä onnistuukin.

Kesänäyttelyt

Viime kesänä vintillä olleet näyttelyt saivat hyvän vastaanoton ja tänä kesänä vintille onkin jälleen aukeamassa kesäksi näyttely. Alakerrassa on lisäksi myynnissä käsintehtyjä pieniä muistoesineitä; koruja sekä kortteja. Myös varsin terhakoita perennojen taimia on poikkeuksellisesti myynnissä.

Kahvila Vellikello on ihana paikka vierailla, olit sitten vain pienen virkistyksen tarpeessa tai haluat viettää aikaasi jossain rauhallisessa ympäristössä kirjaa lukien.

Voidaankin sanoa, että leipomiensa suussa sulavien herkkujen lisäksi, Jurmu teki todellisen kulttuuriteon käynnistäessä kahvilatoiminnan vanhassa viljamakasiinissa, näin ollen antaen kauniille rakennukselle aivan uuden elämän paikallisten sekä matkailijoiden vierailukohteena!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *