Herkuttelukahvilat

Lomalla, jos milloin, kannattaa nauttia elämästä ja poiketa arkisista totutuista ympyröistä. Kannattaa siis esimerkiksi kokeilla jotakin tavallisuudesta poikkeavaa kahvilaa, ravintolaa tai aktiviteettia joita sitten voi talven arkisessa aherruksessa ja hämärässä mielihyvin muistella.

Tähän juttuun olen kerännyt viisi blogimatkoilla kouraan jäänyttä herkuttelupaikkaa Suomen kamaralta, joiden herkkujen anti on vienyt makunystyrät mukanaan. Kun useampaan paikkaan liittyy vielä esteettisesti kaunis kattaus sekä ystävällinen, suorastaan hersyvä palvelu, on kohteita ilo esitellä myös muille kotimaan matkaajille!

  1. Paras mansikkakermakakku

Kesään kuuluu tuoreet mansikat ja itse tehdyt kermatäytekakut. Aina ei valitettavasti ole juhlia tiedossa joissa kunnon täytekakkua saisi, joten on etsittävä sellaista tarjoava kahvila.

Tällainen mahtava kakkupaikka löytyy Söderlångvikin yhteydessä toimivasta Café Vivanista Kemiönsaarelta. Muhevan kakun lisäksi kermaa ja mansikoita on paljon, eikä annoskokokaan jää harmittamaan…

Kahvilan aukioloajat: 1.6 – 31.8 päivittäin klo 11.00 – 17.00. Heinäkuussa kahvila on auki iltaisin klo 22.00 asti (keittiö klo 21.00). Lounasbuffet tarjolla päivittäin 1.6.–31.8.

Kahvilan osoite: Amos Andersonin tie 2, Dragsfjärd.

  1. Monipuolisin kahvila

Tuusulanjärven rannalta löytyvä idyllinen, vanhaan viljamakasiiniin tehty Vellikello kahvila tarjoaa matkaajalle makeita ja suolaisia herkkujaan. Herkkupöydässä on mahtavasti pyritty ottamaan huomioon erilaisia allergeenejä sekä muita ruokarajoitteita.

Kahvilan inkivääriomenamehu sekä Vilhelmiina-keksit vievät maistelijan mukanaan!

Kahvilan aukioloajat: 2.6. alkaen kesäkauden tiistaista sunnuntaihin 12.00 – 18.00, maanantaisin suljettu.

Kahvilan osoite: Sibeliuksenväylä 53, Järvenpää.

  1. Mahtava teevalikoima

Kaikkien teenystävien iloksi Jyväskylästä läheltä Alvar Aallon museota löytyy Teeleidin teehuone.

Erilaisia teelaatuja on satoja, ja vastaan tuleekin valinnan vaikeus, minkä ihanan huumaavista teelaaduista oikein valitsisi? Tuotteita voi ostaa myös mukaan.

Teehuoneen aukioloajat: arkisin klo 10.00 – 19.00 ja lauantaisin klo 11.00 – 17.00.

Teehuoneen osoite: Kramsunkatu 1, Jyväskylä.

  1. Viehättävä koskimiljöö

Paatelan kylästä, noin 16 kilometriä Juvalta sijaitsee perinteikäs, yli 200 vuotta toiminnassa ollut Rapion Mylly jonka yhteydessä toimii kesäkahvila. Myllykahvilassa tarjottavat tuotteet on leivottu myllyn omista jauhoista ja sen kyllä maistaa!

Kehotan kokeilemaan mm. kahvilan lohipiirakkaa, siinä piirakassa on maut kohdillaan!

Kahvilan aukioloajat: 9.6.2018 – 12.8.2018 klo 11.00 – 18.00.

Kahvilan osoite: Rapiontie 148, Paatela, Juva.

  1. Suomen parhaat vohvelit

Tampereelta, pieneltä Ojakadulta löytyy Tampereen vanhin vohvelikahvila. Tampereen Vohvelikahvilan iloinen henkilökunta ja maukkaat sekä runsaat vohvelit vievät matkaajan mukanaan.

Lämminsavuvohveli.

Kesäsesongin parasta antia tarjoaa Mansikkaunelma!

Kahvilan aukioloajat: arkisin klo 10.00 – 20.00, lauantaisin 10.00 – 19.00 ja sunnuntaisin 11.00 – 19.00.

Kahvilan osoite: Ojakatu 2, Tampere.

Ihanaa kesää kaikille herkuttelijoille!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *