Neulekahvila Lentävä Lapanen, Järvenpää

*Blogijuttu on tehty yhteistyössä Neulekahvila Lentävän Lapasen kanssa

Vaikka en olekaan kovin hääppöinen käsityöihminen, olen kuullut huhuja, että Järvenpään keskustassa sijaitsee vallan erikoinen neulekahvila. Ja kun tarpeeksi monesta suunnasta kuulee Lentävästä Lapasesta puhuttavan, oli aivan pakko lähteä ottamaan neulekahvilasta selvää!

Lankojen ihmemaa

Lentävän Lapasen tarina alkaa vuodesta 2012 kun ystävykset Taina Schildt ja Tarja Jussila päättivät perustaa neulekahvilan ja loppu onkin sitten historiaa. Neulekahvilasta kun on kyse, erilaisia neulelankoja puodista löytyy jokaiseen makuun. Valikoimissa on niin perussukkalankaa kuin käsinvärjättyjä erikoislankoja. Puikkoja löytyy niin bambuisia, hiilikuituisija, alumiinisia kuin suuren suosion saavuttaneita puisia neliskulmaisia.

Taina Schildtin hyppysissä pysyvät puikot.

Neulekahvila on tullut tutuksi myös hyvästä kahvistaan. Kahvit tulevat Porvoon Paahtimosta. Teevalikoimassa on vihreää sekä mustaa teetä ja Rönttösrouvan lähileipomosta tulee kahvilassa tarjottavat pullat ja pikkupiirakat. Lisäksi neulekahvilan takahuoneessa valmistuu kakkuja ja muita herkkuja. Valikoimassa on otettu huomioon myös yleisimmät allergiat.

Neulekahvilan tiloja on mahdollista myös vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin. Oli kyse syntymäpäivistä, näyttelyistä tai kokouksista.

Yllättäviä kursseja ja tapahtumia

Se mistä Lentävä Lapanen on kuitenkin tullut erityisen kuuluisaksi, ovat yllättävät tapahtumat, näyttelyt sekä kurssit. Tästä esimerkkinä ehdottomasti alkuvuoden suurin tilaisuus, yli 800 osallistujaa kerännyt Sukka-Finlandia 2019 tapahtuma. Kyseessä oli neulojien leikkimielinen nopeus- ja taitokilpailu, johon osallistui innokkaita neulojia ympäri Suomea. Kilpailu huipentui palkintojenjakoon ja kakkukahveihin missä muuallakaan kuin Lentävässä Lapasessa.

Huhtikuussa järjestettiin myös Neuleiden Yö-tapahtuma jossa noin 60 käsitöiden tekijää kokoontui tiivis tunnelmaiseen neulekahvilaan jakamaan vinkkejä sekä nauttimaan käsillä tekemisestä.

Edellisinä vuosina on järjestetty myös mm. Lankapajaa, Puikkomestarin sukkasirkus kirjajulkkareita, Maalissa! – Sukkanäyttelyä ja onpa Lentävä Lapasella ollut Pop Up-myymäläkin Porvoon Paahtimon tiloissa. Näiltä yrittäjäladyiltä voi odottaa mitä vain – vain mielikuvitus on rajana!

Wip:ä elokuvissa

Sain mahdollisuuden osallistua mukaan ennen vappua pidettyyn Studio Lapaseen. Neulekahvila levittäytyi tuolloin Järvenpäässä sijaitsevaan elokuvateatteri Studio 123. Illan ideana oli tehdä samanhenkisessä seurassa wip eli work in process työ valmiiksi elokuvan puolihimmeiden valojen saattelemana. Kuten kunnon neuletapahtumaan kuuluu, elokuvissa oli myös väliaika, jolloin herkuteltiin kahvin ja herkkujen kera.

Kyseessä oli ns. matalan osallistumiskynnyksen tapahtuma. Hyvin naisvoittoinen osallistujayleisö ei katsonut tällaista ensikertalaista tylysti vaikka mukanani ei käsityötä ollutkaan. Tunnelmallisen elokuvasalin täytti pieni puikkojen kilinä sekä kolmen Oscar-palkinnon voittanut elokuva Green Book, joka sopi vallan mainiosti tapahtuman ohjelmanumeroksi. Tietynlainen yhteisöllisyys, taitavien neulojien käsityöt sekä loistava elokuva saivat minutkin tuntemaan oloni yhdeksi heistä – käsityötaitajaksi!

Kannattaa siis lähteä Lentävän Lapasen tapahtumiin mukaan ja kaivaa esille ne vuosia sitten kesken jääneet käsityöt. Ja mikäli sormi menee suuhun, neulekahvilassa on takuulla henkilöitä jotka osaavat auttaa käsityösi kanssa. Ties vaikka samalla löytyisi uusi harrastuskin!

Lentävän Lapasen myymälä on avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10.00 – 18.00. Keskiviikkoisin klo 10.00 – 20.00 sekä lauantaisin klo 10.00 – 15.00. Lentävän Lapasen verkkokauppa on avoinna 24h.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *