UMK19, Turku

Maaliskuun alussa Turun Logomolla järjestettiin UMK19-tapahtuma. Kyseessä on Yleisradion järjestämästä tilaisuudesta, jossa valittiin vuoden 2019 ESC-, tuttavallisemmin Euroviisuedustaja Tel Avivissa järjestettäviin laulukilpailuihin. Toista kertaa peräkkäin tapahtuma järjestettiin kutsuvieraskilpailuna, jolloin saman artistin kolmesta kappaleesta valittiin suorassa televisiolähetyksessä Euroviisuihin osallistuva kappale.

Sain mahdollisuuden olla paikan päällä todistamassa varsin spektaakkelimaista UMK19-show´ta yhdessä perheeni kanssa.

Euroviisut ja minä

Tässä tulee tunnustus, olen ollut Euroviisufani pienestä pitäen! Ja hei, 80-luvulla se oli suurta kansanhupia. Euroviisuihin osallistuvista karsintaviisuista sekä kansainvälisistä lauluista tuli supersuosittuja. Voittajakappaleita suomennettiin ja laulettiin kouluissa. Muistissa on edelleen Fredin (Pylly vasten pyllyä) Pump pump, Herreysin Diggiloo Diggiley ja tietenkin uusimmista Lordin Hard Rock Hallelujah. Tosin vuoden 2006 karsinnassa ollut Lordin 2. biisi Bringing back the balls to rock miellytti omaa korvaa voittajabiisiä enemmän.

Yksi Euroviisuihin liittyvistä muistoista on Suomen omien ESC-kisojen finaalin kenraaliin osallistuminen katsojan ominaisuudessa vuonna 2007. Istuinpaikkamme sijaitsivat aivan lavan vieressä ja kun Hard Rock Hallelujah tärähti soimaan kera melkoisen pommisateen heti kenraalin alussa, meinasin pudota penkiltä. Olin suunnattoman ylpeä kotimaan osaajista ja ajattelin, että ei tätä voi millään ylittää, kunnes lähdimme Turkuun.

Darude soi, se on meidän boy

Turun Logomo oli meille täysin uusi tuttavuus, emme olleet aiemmin käyneet kyseisellä keikka-areenalla. Samanaikaisesti UMK:n kanssa järjestettiin mm. Turku saatanalle VII-festari joten voit kuvitella, että Logomolla oli jengiä läsnä laidasta laitaan.

UMK19 starttasi Krista Siegfridsin Anna mirrin puhua numerolla, ja perhe, mukaan lukien teini-ikäiset tytöt oli myytyjä. Show niin näytti kuin kuulosti hyvältä, eikä pommeja, valoja tai värejä oltu säästelty.

Sama näyttävä meininki jatkui ja erityisesti tällaista matkablogistia nauratti Christoffer Strandbergin esittämä influensseri-parodia ennakkomatkan sattumuksista Tel Avivista #Live, Love, Lööv!

Daruden ja Sebastian Rejmanin ehdokasbiisit; Release Me, Superman ja Look Away olivat aivan erilaisia, jos biiseinä niin myös visuaalisina versioina. Perheen teinit tykkäsivät eniten Supermanista, kun oma valinta napsahti kilpailussa viimeisenä esitettyyn biisiin eli Look Awayhin joka oli näyttävyydessään niin ajankohtainen ympäristöteemoineen.

Lopulta Look Away voitti UMK-kilpailun selkeästi. Hieman teinien haavoille saatiin laastaria väliaikanumerona toimineesta tanskalaisesta Emmelie de Forestista, joka voitti Euroviisut vuonna 2013 kappaleellaan Only Teardrops.

Kaiken kaikkiaan ilta oli hyvin onnistunut ja kilpailu Suomen oloihin verrattuna erittäin näyttävä. Tyttären tokaisuun kiteytyy koko illan anti; ensi vuonna lähdetään sitten katsomaan Euroviisuja oikein paikan päälle!   

Ai niin, minut ja perheeni löytää takuuvarmasti television äärestä tiistaina 14.5. kun Euroviisut näytetään Ylen kanavilla klo 22.00 alkaen. Darude feat. Sebastian Rejman kappaleella Look Away kilpailee finaalipaikasta ensimmäisessä semifinaalissa numerolla kolme.

Toivottavasti Daruden lavasettiä ei tarvitse muokata Israelin kilpailuja varten. Olisi sääli, jos valmista pakettia jouduttaisiin muuttamaan viime metreillä, esimerkiksi liian pienen lavan vuosi.

Finaali, jossa toivottavasti myös Darude ja Sebu nähdään, käydään lauantaina 18.5. klo 22.00. Popparit ja skumppa valmiiksi, täältä tullaan Tel Aviv!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *