Merikeskus Forum Marinum, Turku

Maaliskuun alussa kävimme vierailemassa Turussa. Yövyimme Laivahostel S/S Borella ja sunnuntaina kävimme tutustumassa Merikeskus Forum Marinumin näyttelytarjontaan. Tämä on museo joka on minulla jäänyt täysin pimentoon. Ja siellä se olisi varmasti pysynytkin, ellei laivahostelli olisi sijainnut samassa pihapiirissä museon kanssa. Itse asiassa S/S Bore kuuluu osana Merikeskuksen museolaivastoa. Siitä se idea sitten vierailulle lähti!

Merikeskus Forum Marinum lyhyesti

Merikeskus Forum Marinum syntyi vuonna 1999 kun Turun merenkulkumuseo ja Åbo Akademin Merihistoriallisen museon yhdistyivät. Museo toimii merenkulun valtakunnallisena erikoismuseona ja meripuolustuksen museona sekä toiminnallisena merikeskuksena.

Fyysisesti museo jakaantuu kahteen museorakennukseen sekä yli 100 veneeseen joista suurimmat kelluvat museorakennusten vieressä Aurajoessa. Lisäksi Merimuseolla on kumppanuuksia ja yhteistyötä erilaisten saaristokohteiden kanssa.

Näyttelytilojen lisäksi Merimuseolla on tarjolla lukuisia kokous- ja juhlatiloja.

Pääsylippujen hinnat vaihtelevat sesongin sekä vierailukohteiden mukaan. Tarkista lippujen hinnat täältä.

Museo on avoinna talvikautena (syyskuusta toukokuuhun) tiistaista sunnuntaihin kello 11.00–19.00. Kesäkautena näyttelyt ja museolaivat ovat avoinna 24.5. – 25.8.2019 päivittäin klo 11.00–19.00.

Museon osoite: Linnankatu 72, 20100 Turku.

Suomalaista laivanrakennuksen historiaa

Marssimme ensimmäisenä vaaleaan Linnapuomi-rakennukseen jonka varsin merellisen museokaupan yhteydessä toimii myös lipunmyynti.

Ostamme perherannekkeen joka oikeuttaa kahden aikuisen ja kolmen alle 16v. lapsen sisäänpääsyyn museoon hintaan 28,50€. Kesällä kyseinen ranneke maksaa 44€, mutta hintaan kuuluu silloin vierailumahdollisuus mm. Fregatti Suomen Joutseneen sekä Tykkivene Karjalaan. Talvirannekkeen hintaan kuuluu museon pysyvät ja vaihtuvat näyttelyt sekä vierailu S/S Boren 5. ja 6. museokansilla.

Astelemme Linnapuomin näyttelyyn. Kyseessä on suomalaista laivanrakennusta esittelevä pysyväisnäyttely. Näyttely alkaa peräti 1400-luvulta ja etenee aikajaksoissa meidän päiviin asti. Vaikka näyttelyn näkökanta on valtakunnallinen, ei museovierailijalta jää näkemättä panostus jota Länsi-Suomi on satojen vuosien ajan laivarakentamisen eteen tehnyt.

Pienempiä vierailijoita kiinnostavat erityisesti pikkutarkat laivojen pienoismallit sekä virtuaaliset näppäimet joilla esimerkiksi pääsee kastamaan uuden laivan. Linnapuomin 2. kerroksesta löytyy myös hytti, jollaisessa on mahdollista viettää laatuaikaa vaikkapa Karibian risteilyn lomassa.

Merellistä tunnelmaa ja presidenttien vene

Linnapuomin takaosasta löytyy hurmaavien puuveneiden valikoima. Olemme museon näyttelyosiossa Huvia ja urheilua! Omaa silmää viehättää vuonna 1921 valmistettu Kultaranta-niminen paatti, jolla opastuskyltin tekstin mukaan on kuljetettu hyvin arvovaltaisia matkustajia. Kyseessä on vene joka on ollut presidenttien Ståhlbergin, Relanderin, Svinhufvudin sekä Kallion käytössä. Kyllä kelpaisi tuollaisella veneellä huristella!

Samanaikaisesti kun itse ihastelen presidenttien käytössä ollutta venettä, perheen nuoriso on löytänyt purjeveneen kajuutan jossa kovaa vauhtia suunnitellaan matkaa Välimerelle. Valitettavasti itse koen kyseisissä paikoissa ahtaan paikan kammoa, joten nuorison on hieman vartuttava, jotta voivat unelmansa vanhempana toteuttaa ilman minua.

Tuonnin turvaajat, viennin vartijat – Merivoimat 100 vuotta

Linnapuomin uusin näyttely kertoo Merivoimista yhteiskunnan turvaajana viimeisen sadan vuoden ajalta. Esillä on erilaista esineistöä ja vahvaa merenpuolustuksen tarinaa Suomen itsenäistymisestä tähän päivään asti.

Näyttelyssä pääsee tutustumaan niin leipäkortteihin kuin modernin sota-aluksen järjestelmiin.

Viljavarastosta näyttelytilaksi  

Linnapuomista siirrymme pihan läpi vanhaan tiiliseen Kruunumakasiiniin joka aiemmin toimi valtion viljavarastona. Vuonna 1894 rakennettu makasiini on matkakohde jo itsessään. Punatiiliset seinät, korkeat näyttelytilat sekä puu sopivat mainiosti Merimuseon rakennukseksi. Rakennuksessa toimii myös ravintola Göran jonka herkulliset tuoksut ovat heti ovella vastassa.

Töissä merellä Merimuseon päänäyttely

Fyysisesti Kruunumakasiinissa on kolme tilaa makasiinin ala- ja yläkerta sekä pihalta löytyvä venekatos. Töissä merellä-näyttely jakaantuu seuraaviin osioihin: Merivoimat, Viranomaistoiminta merellä, Saaristo, Kalastus sekä Kauppamerenkulku.

Näyttely on äärimmäisen mielenkiintoinen ja myös lapset on otettu näyttelyssä huomioon. Töissä merellä-näyttely on rakennettu siten, että vaikka vierailijaa ei jokin tietty osio merenkulun historiassa ja toiminnassa kiinnostaisikaan, viereisestä näyttelytilasta saattaa löytyä aihe joka kiinnostaa sitäkin enemmän.

Eniten vietin aikaani vanhoista purjelaivoista sekä kauppamerenkulusta kertovassa osiossa. Puhumattakaan risteilylaivoista ja niiden menneisyydestä, kukapa ei olisi risteillyt Tukholmaan ja takaisin.

Viimeisenä alakerrasta löytyy Kurrin konehuone niminen näyttelytila jossa on sellainen määrä perämoottoreita, etten kuunaan ole moista nähty.

Yläkerrasta voi tarkastella niin museoesineistöä kuin vierailijoitakin lintuperspektiivistä. Täällä on myös nähtävillä valtava viehevalikoima. Käydessämme yläkertaan oli valmistumassa myös meriaiheinen lastentila.

Venekatoksessa emme kovin kauaa aikaa viettäneet kylmän merituulen vuoksi. Katoksessa on esillä hieman pienempiä veneitä.

Museoalus S/S Bore 

Lopuksi siirrymme takaisin edellisen yön majapaikkaamme S/S Boreen. Jos yön viettäminen museolaivassa kiinnostaa, voit lukea kokemuksiamme tämän linkin takaa.

Forum Marinumiin liittyvät näyttelyt S/S Boren löytyvät kansilta 5. ja 6. Tuntuu siltä kuin astuisi ajassa taaksepäin ja kävelisi tiloihin joista on juuri lähdetty. 5. kannella pääsee tutustumaan mm. laivan päällystön sekä varustajan tiloihin. 6. kannella on komentosilta ja karttahytti.

Kaiken kaikkiaan Forum Marinumin näyttelyt ovat hyvin laajoja ja yllättävän mielenkiintoisia näin maakravun näkökulmasta. Parastahan on kun museovierailija on itsekin yllättynyt, ensinäkin siitä, kuinka paljon aikaa kului museossa kiertelyyn sekä siitä, miten paljon uutta museokäynnistä oikein oppi. Lisäksi Merimuseon näyttelyt ovat rakennettu siten, että niissä viihtyy vauvasta vaariin. Merimuseo onkin mainio matkailukohde vuoden ympäri, täällä eivät vesisateet tai helteet vierailijaa haittaa. Ja kyllä, aivan hirveä risteilykärpänen pääsi museokäynnillä iskemään. Kärpäsen purema ei laantunut museon pihallakaan, josta näkee suoraan Viking Linen terminaaliin!

Mikäli maailman merimuseot kiinnostavat, kannattaa lukaista myös Gdanskin Merenkulkumuseosta kertova juttu viime kesältä.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Hyvä artikkeli. Tosin JOS olisit ollut siellä samaan aikaan kuin allekirjoittanut, olisit saanut totaalisen opastuksen museosta. Ehkäpä museo olisi kirkastunut paremmin..?Toimin vapaaehtoisena eli ”no charge”. Pari kertaa viikossa. Normiopastushan maksaa. Mutta kuten totesin, aivan mukava artikkeli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *