Krapi, Tuusula

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Krapin kanssa

Ennen joulukiireitä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja olla läsnä tässä ja nyt. Ilokseni lähes naapuristani löytyy paikka, jossa omannäköinen ”akkujen lataus” onnistuu. 

Krapin Paja tarjoaa kulttuuria ja tapahtumia

Irtiottomme arjesta alkoi lauantaipäivänä Krapin Pajalla, jossa esitettiin loppuunmyytyä Kun pöly laskeutuu -psykologista trilleriä. Kun pöly laskeutuu on Tiina Brännaren ja Eppu Nuotion kirjoittama tiheätunnelmainen jännitysnäytelmä. Se on kahden naisen välinen valtataistelu, jota sävyttää Jukka Nykäsen näytelmää varten säveltämä musiikki. Jos kiinnostuit, näytelmä on nähtävissä Krapilla myös la 30.11. klo 15.00.

Krapin Paja tarjoaa kulttuuria jokaiselle.

Krapin Paja on vuosien varrella noussut yhdeksi Keski-Uudenmaan parhaimmista keikkapaikoista ja on mukava nähdä kuinka talo sekä puutarha taipuu monenlaiseen tapahtumaan. Lue myös Krapi & PajaEvents konseptista täältä. 

Krapin Pajan pihapiiri on marraskuussa tunnelmallinen.

Krapihovin ruoka on suussa sulavaa

Jännittävän esityksen jälkeen siirryimme varhaiselle Dinner & Show -pakettiin kuuluvalle illalliselle ihanan kartanorakennuksen Krapihovin, herkullisen pitopöydän ääreen. Pitopöydän teemana on syksy vielä 28.11. asti, jolloin vuoronsa saa Krapihovin viides vuodenaika – joulu! 

Jos et ole käynyt Krapilla syömässä, olet jäänyt paljosta paitsi. Ruoka on syntisen hyvää ja sitä vaan ei voi ottaa liian vähän lautaselle! Krapihovin ruokien teemat rakentuvat vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä. Ja kotimaisuus todellakin maistuu ruuissa.

Tarjolla oli mm. Oman palvaamon herkkuja kuten peuraa/hirveä, pienyrittäjien juustoja, kirkkaista järvistä & meren pauhuista pyydettyä silakkaa, silliä ja lohta. Katso tarkempi menu täältä. Omaksi ja naapuripöydän suosikiksi nousi hieman yllättäenkin Krapin juustopiirakka ja lakat, joiden ajattelu saa nytkin makuhermoni aktivoitumaan.

Illalliseemme kuului pitopöydän lisäksi myös pääruoka, joksi valitsimme savustettua lohta, tilliperunoita, varsiparsakaalia ja Hollandaise -kastiketta. Lohen savustus oli todella onnistunut; maku oli läpi kalan, eikä vain pelkästään pinnalta maustunut.

Juustojen lisäksi tarjolla on talon omia hillokkeita.

Pitopöytään kuuluu myös jälkiruoat kuten perinteinen kahvikakku, jota on muuten henkilökunnan mukaan ollut talossa tarjolla aina! Tällä kertaa se oli puolukalla maustettua. Myös kahvit ja teet kuuluvat pitopöydän hintaan mukaan, ja onkin mainittava, että Krapihovilla saa pussiteen lisäksi useampaa irtoteetä, joka on teen ystävälle, kuten minulle, iso bonus!  

Elvilä on Onnelan alueen helmi

Sielu ja ruumis ruokittuna siirryimme illan pimeydessä Onnelan puolelle Elvilään, joka on rakennettu 1930-luvulla. Mökki on uskomattoman tunnelmallinen ja suorastaan romanttinen. Tänne jos minne sopii vetäytyä maailman katseilta piiloon.

Elvilä sijaitsee niemenkärjen pohjoisrannalla, järven yllä paalujen päällä. Mökin terassilta voi ihailla kaunista näkymää yli Tuusulanjärven ja kuulla aaltojen liplattavan jalkojen alla. Ja mikä parasta, hiljaisuus on täydellistä! 

Mökkimajoitus on ideaali kahdelle ihmiselle, tosin ihanaan saunaan mahtuisi useampikin saunoja yhtä aikaa, suihkujakin kun on kaksi. Mökissä on lisäksi kaikki mitä staycationia viettävä voi kaivata pienestä keittiöstä ja pienkoneista lähtien. 

Elvilässä on iso avotakka ja siihen valmiina rutisevan kuivat koivuhalot. Takan edustalle oli laitettu oikeita kynttilöitä ja lisää löytyi pienestä korista. Upea kohde vaikkapa hääparille! Romantiikka suorastaan “tihkui” mökin seinistä. 

Sänky oli juuri sopivan pehmeä ja tyynyjen paljous ihastuttavaa. Myös liinavaatteet olivat ns. Parempaa Seppälää eikä nukahtaminen jäänyt mökin fasiliteeteista kiinni.

Vierailuajankohtanamme maata valaisi vuoden viimeinen superkuu, jonka valossa järvenpinta oli kuin sadusta. Yöllä pääsimme sydän läikehtien tutkailemaan kuunvalossa kultakauden taiteilijoiden maalauksistakin tuttuja Sarvikallion maisemia. Joten nukkumaan ei ollut mikään kiire… 

Aamu alkaa herkkuaamiaisella

Aamulla reippailimme Krapihoville nauttimaan buffet-aamiaista, joka oli taivaallinen! Krapin yli 100 vuotta vanhaan juureen leivottu ruisleipä on jotain, jota jokaisen suomalaisen pitäisi eläessään maistaa. Kyllä, aika tymäkästi sanottu, mutta en muista milloin olisin viimeksi syönyt noin hyvää leipää.

Tarjolla oli myös mm. Uunipuuroa luomuohrasta, suomalaisia marjoja ja hedelmiä, Krapin puutarhan hunajaa sekä palvipekonia & ruohosipulilla maustettua munakokkelia. Krapihoville on mahdollista tulla nauttimaan aamiaista myös ilman yöpymistä. Tällöin tarvitaan etukäteen tehty pöytävaraus. Katso lisää täältä.

Meidän pako arjesta onnistui paremmin kuin mitä olin etukäteen ajatellut. Sydämellinen henkilökunta, ihanan tunnelmallinen kohde ja täydellinen elämyspaketti saivat minun energiatasot jälleen kohoamaan. Joten: “Aina ei tarvitse lentää maailman ääriin päästäkseen matkalle, elämyksiä löytyy myös läheltä kotia!”

Pieni vinkki loppuun: tartu Krapin Black Fridayn varaslähtötarjouksiin! Tarjolla upea kattaus Yön yli herkutellen -majoituspaketteja ajalle 19.3. – 6.5.2025. Tarjoukset on varattavissa 1.12. asti.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *