Ravintola Maneesi, Järvenpää.

Sain Tuusulanjärven kahvilablogijuttuni jälkeen viestejä, että minun pitäisi ehdottomasti käydä vierailulla Ravintola Maneesissa, josta kuulemma saa Järvenpään parhaimmat burgerit. No ei tarvinnut kahta kertaa pyytää! Ja olihan se lähdettävä katsomaan pitääkö puheet burgereista paikkansa.

Ravintola Maneesi löytyy pohjoismaan moderneimmasta ratsastuskeskuksesta Ainosta. Ratsastuskoulu on avattu vuonna 2016. Maneesi on varsin uusi ravintola, mutta jo nyt heidän tuoreet, taidolla tehdyt tuotteensa tunnetaan jo kauempanakin. Syynä varmasti ympäristö, ratsastuskisoihin kun tullaan myös muualta kuin lähiseudulta.

Ajoimme Ainon pihaan. Järvenpään Ratsastuskeskus sijaitsee ihanassa ympäristössä, Lepolan peltomaisen idyllin keskellä. Kahdella ulkokentällä oli muutama hevonen, muuten oli hyvin rauhallista. Valtaosa hevosista oli kesäkuun puolivälissä siirtyneet jo kesälaitumille.

Astelimme muutamat portaat ylös ja vastassa meitä oli yrittäjä Piia Helasto, joka teki kanssamme pienen esittelykierroksen Maneesin tiloissa. Alakerrassa on erikoisilla näkymillä varustettu kahvila-ravintola, josta saa myös arkisin lounasta klo 11.00 – 15.00 välisenä aikana. Ikkunoista nimittäin näkee molemmilla puolilla oleviin katettuihin kilpa- ja harjoitusmaneesiin. Alakerrasta löytyy myös ulkoterassi.

Yläkerta oli luku sinänsä, sisustus oli skandinaavisen raikasta; vaaleaa puuta ja pehmeitä, luonnonvärisiä istuinryhmiä. Tästä ”olohuoneesta” on myös näkymät molemmin puolin maneeseihin. Hieno tila niin pieniin perhejuhliin kuin yritysten ideapäiville. Täällä varmasti pääsee irti arjen rutiineista.

Yläkerrasta pääsee myös yli 150-paikkaiselle parvelle, joka on lämmitettävissä. Täältä pääsee katsomaan niin hevoskilpailuja tai esimerkiksi ensi-iltaan 17.11.2017 tulevaa Suomenhevosen tarina-musiikkinäytelmää. Musiikkinäytelmän pääosissa on muuten nimekkäitä näyttelijöitä kuten Antti Reini, Anu Sinisalo sekä Pertti Koivula. Mikäli näytelmä herätti mielenkiintosi, katso lisää infoa tämän linkin takaa.

Maneesin pinta on siis katettavissa erilaisiin tilaisuuksiin autonäyttelyistä teatteriesityksiin ja keppihevoskilpailuista isoihin kekkereihin.

Yläkerrasta löytyy myös Vip-aitio, uudehko saunatupa ja sauna. Sauna on mielenkiintoisesti tehty, saunojalla on näköyhteys lauteilta koko seinän kokoisen ikkunan kautta maneesiin. Yhteys on tosin yksipuolinen, ratsastajat hevosineen eivät saunaan näe. 😉

Vip-autio.

Saunatila on hyvin samanhenkinen yläkerran olohuoneen kanssa. Hieno kokonaisuus.

Syönnin lomassa voi katsella kiiltäviä hevosia.

Mutta sitten itse asiaan, eli niihin Maneesin paljon kehuttuihin hampurilaisiin. Piia kertoi, että heillä kaikki ruoat valmistetaan itse. Kun Tallin burgerit tulivat pöytään, olivat ne melkoisen kokoisia. Erityisesti pihvi, jonka kypsyystason sai itse määritellä, oli melkoinen. Hampurilaisannokseen kuului myös roima annos ranuja eli ranskalaisia perunoita, jotka oli myös paistettu herkullisen rapeiksi. Useassa ravintolassa kun ranskalaiset jätetään nykyisin kovin vaaleiksi. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa ranskalaiset salaattiin.

Itse hampurilainen oli hyvin mehevä ja sanoisin, että oli kyse varsinaisista Gourmet-burgereista. En enää ihmettele, miksi Maneesin burgereita kehutaan Järvenpään parhaimmiksi!

Burgerit olivat hyvin täyttäviä, ja ranskalaisia jäi valitettavasti lähtiessä vielä kippoonkin.

Maneesin käsintehdyt pullat sekä raakakakut näyttivät myös kovin herkulliselta, harmi, että massu oli kovin täynnä. Myös kahvipavut jauhetaan paikan päällä, joten kahvi on taatusti tuoretta.

Ravintola Maneesi on avoinna arkisin klo 11.00 – 20.00 ja lauantaisin klo 11.00 – 17.00. Sunnuntaisin ravintola on auki tapahtumien yhteydessä.

*Blogijuttu on tehty yhteistyössä Ravintola Maneesin kanssa.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *