Myö Hostelli, Helsinki 

*Blogijuttu on tehty yhteistyössä Myö Hostellin kanssa

Syksyllä 2017 avattiin Ruskeasuon kaupunginosaan, Helsinkiin uusi Myö-niminen Hostelli. Kävimme ottamassa uudesta hostellista selvää kesken iloisten vappukarkeloiden.

Saavuimme Ruskeasuolle Keskuspuiston tuntumaan seuraamalla Helsingin Seudun Liikenteen matalalattiallista numero 23 paikallisbussia. Eipä kovin moni majoitusyrittäjä voi sanoa samaa, nimittäin bussipysäkiltä on matkaa hostellin ovelle vain muutama kymmenen metriä!

Alue jolla hostelli sijaitsee on erittäin rauhallinen, hostellin takana aukeaa loistavat ulkoilumahdollisuudet. Mahdollisuus harrastaa niin jalkapalloa, lenkkeilyä kuin jousiammuntaa. Etupihalla naapureina toimivat mm. Invalidisäätiö, Helsingin Alzheimer- yhdistys ja Orton Oy. Kovin on hiljaista ”porukkaa”.

Myö Hostelli unelmana

Astumme sisälle valkeaan kivitaloon joka alun perin rakennettiin 40-luvulla vieressä sijainneen sairaalan sairaanhoitajien asuntolaksi. Monien vaiheiden jälkeen rakennuksen ensimmäistä, neljättä, viidettä ja kuudetta kerrosta emännöi nyt yrittäjäkaksikko Jenny Närhinen ja Maiju Sundvall. Tapasimme Maijun viihtyisässä hostellin olohuoneessa.

Maiju ja Jenny rakastavat matkailua, ja eritoten reppureissaamista. Maailman eri hostellit ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi ja unelmana on ollut perustaa ihan oma sellainen kotimaahan. Maiju on kotoisin Keski-Suomesta, josta muuten hostellin nimikin tulee eli Myö (me). Alun perin hostellia suunniteltiin Jyväskylän seudulle mutta sopivaa tilaa ei löytynyt. Nuorilla naisilla oli unelman pohjana luoda hostelli joka tarjoaa mieleenpainuvan majoituksen lisäksi työpaikkoja kehitysvammaisille alan ammattilaisille.

Sopiva paikka löytyikin sitten Helsingistä ja joukkorahoituskampanjan jälkeen kaksikko taustajoukkoineen alkoi hommiin. Tuloksena on hyvin kodikas ja omalla tavallaan erottuva kokonaisuus joka ei todellakaan jää kakkoseksi mitä tulee ”bulkkihotelleihin”.

Kierros hostellissa

Maijun opastamana teemme löytöretken Myön kerroksiin. Ensimmäisenä käymme kurkkaamassa ensimmäisen kerroksen esteettömiä huoneita jotka soveltuvat myös pyörätuolilla liikkuvien vieraiden käyttöön. Huoneita on kolme, joista yhdessä on oma tilava kylpyhuone sekä kahdessa muussa jaettava wc ja kylpyhuone.

Hostellin tapetit on ihan erikseen mainittava, ne on nimittäin suunniteltu ja tehty varta vasten Myö Hostellille. Jokaisessa kerroksessa on oma tapettinsa joka tukee kerroksille annettuja nimiä. Kerrokset on nimetty seuraavasti: Käpylä (Etelä-Suomi), Kuttura (Pohjois-Suomi), Konnevesi (Keski-Suomi) ja Keikko (Itä-Suomi). Kukin kerros edustaa siis jotakin osaa kotimaastamme.

Nousemme pikkuruisella hissillä kuudenteen eli Keikko-kerrokseen. Täällä värimaailma on viinipunainen. Kerros on hyvin hiljainen, noin metrin paksuiset seinät pitävät äänet visusti ulkona.

Käymme ihastelemassa kahden hengen nurkkahuonetta, josta aukeaa näkymät kahdelle suunnalle, alas puistoon sekä Ortonille. Huone on viehättävä. Huomio kiinnittyy erikoisiin lukulamppuihin joita on aseteltu sänkyjen vieressä oleville tuoleille. Kyseessä on pöytälamput joiden erikoisuutena on, että ne voi asetella pystyyn tai poikittain tarpeen mukaan. Toimivat myös tarvittaessa kirjanmerkkeinä. Suurimmassa osassa hostellin 19 huoneesta on oma wc sekä suihku. Myös petivaatteet, pyyhkeet, ilmainen wifi ja aamupala kuuluvat hintaan mukaan, joten tässäkään mielessä ei olla kovin kaukana hotellimaailman tarjoamista puitteista.

Käytävän perältä löytyy yksi yhteismajoitus- eli dormihuoneista, ja millainen? Huoneessa on neljä puusepällä tehtyä sänkyä, jotka taatusti kiinnostaisivat pieniä matkustajia! Huonetta on mahdollista vuokrata myös perhehuoneeksi. Täällä vain saattaisi leikki jäädä päälle eikä nukkumisesta tulla yhtään mitään, sen verran sängyt houkuttelevat juna- tai laivaleikkeihin, näin hieman vanhempaakin kävijää…

Viidennestä kerroksesta löydämme Konnevesi-kerroksen jonka värimaailma on vihertävän harmaa. Niin käytävillä kuin huoneissa on kokolattiamatto joka on Allergia- ja Astmaliiton hyväksymä. Tosin hotelli on lemmikkiystävällinen joten se ei ehkä sovi kaikkein allergisimmille.

Vilkaisemme kahden hengen huonetta joka on hyvin harmoninen ja samalla kutsuva. Kyllä täällä kelpaisi kölliä. 🙂

Neljäs kerros eli Kuttura on vielä työn alla.

Yhteinen olohuone

Siirrymme kahvikupposelle alakertaan majoittujien yhteiseen olohuoneeseen. Viihtyisä olohuone toimii myös aamiaistilana, keittiönä sekä pelihuoneena kuin kotina konsanaan. Tilan sisustus on täysi kymppi, huoneessa on sekoiteltu niin vanhoja, uusia kuin Hotelli Kämpistä ostettuja huonekaluja. Nämä muodostavat yhdessä valloittavan kokonaisuuden ja suorastaan kehottavat istumaan ja nauttimaan tilasta. Tarjolla on niin lautapelejä, valtaisa valikoima pokkareita (joita muuten saa vaihtaa kun oma on luettu), televisio sekä mahdollisuus teen ja kahvin keittoon.

Yrittäjä Sundvall on syystäkin hostellistaan ylpeä! Niin ylpeä, että omat matkustussuunnitelmat ovat nyt laitettu hetkeksi jäihin. Mutta ehkä sitten kun ulkona on harmaata, loskaista ja synkkää, kutsuu lämpö ja aurinko tutkailemaan muiden maiden hostellitarjontaan. Koskaanhan ei tiedä, minkä idean Maiju maailmalta löytää ja tuo mukanaan meidän kaikkien matkailijoiden iloksi Myö Hostelliin!

Hinnat alkaen: 74€/ kahden hengen huone.

Osoite: Myö Hostelli, Tenholantie 10 F, 00280 Helsinki.

Saattaisit myös pitää näistä:

8 kommentti

  1. Oi että, en tietänytkään että Ruskeasuolla on hostelli! Pitääkin vinkata kreikkalaiselle kaverilleni, joka aika usein vierailee Helsingissä. Voisi olla kiva yöpyä kauempana keskustasta, ja lähempänä meitä. 😀

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *