*Blogijuttu tehty yhteistyössä Rockfestin kanssa

**Blogikilpailu on päättynyt. Liput Rockfestiin voitti Tuomas Lämsä. Onnea ja ikimuistoisia festareita!

Jäikö festarilippu hankkimatta?

Osallistu arvontaan ja voita kaksi neljän päivän festarilippua sinulle ja kaverillesi! Vuoden kuumimmat ja suurimmat rockfestarit järjestetään Hyvinkään lentokentällä 6.-9.6!

Kuva: Ozzy Osbourne, Rockfest.

Festareiden pääesiintyjinä nähdään mm. jäähyväiskiertueella oleva Ozzy Osbourne, legendaarinen Judas Priest, rääväsuuna tunnettu Marilyn Manson sekä Dave Mustainen luotsaama Megadeth, unohtamatta aikamoista valikoimaa suomalaisia ja ulkomaisia rocksuuruuksia.

Kuva: Megadeth, Rockfest.
Kuinka sitten osallistua?

Käänsikö Judas Priest elämäsi suunnan? Soiko ensimmäisessä Toyotassasi Megadeth? Saavatko Reckless Loven Ollin vatsalihakset sinut punastelemaan? Seurasitko Osbournen perheen elämää tv:stä? Oliko Amorphis ensimmäinen bändi jonka näit livenä?

Kuva: Judas Priest, Rockfest.

Kommentoi alle muisto jostakin Rockfesteillä esiintyvästä bändistä ja olet mukana kahden 4 päivän lippupaketin arvonnassa. Arvonta suoritetaan to 31.5. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta. 

Onko festarilippu jo taskussa? Tässä Rockfest-infoa pähkinänkuoressa.

Portit aukeavat:

 • Keskiviikko 6.6. portit aukeavat klo 16.00
 • Torstai 7.6. portit aukeavat klo 16.00
 • Perjantai 8.6. portit aukeavat klo 14.00
 • Lauantai 9.6. portit aukeavat klo 14.00

Festivaalialue sulkeutuu viimeisten artistien jälkeen.

Kuva: Rockfest / Riia Ruohomäki.
Puuttuuko majapaikka? Ei hätää, tapahtuma-alueen yhteyteen nousee KOFF ROCK CITY!
 • Oma telttapaikka 4 päivää / 45€.
 • Rockfest prorityteltta 4 päivää / 95€.
 • Rockfest Bungalow 4 päivää / 295€.
 • Rockfest Vip-cabin 4 päivää / 395€.

Leirintäalue on avoinna ke 6.6. klo 12.00 – su 10.6. klo 13.00. Tämän jälkeen alueelta on poistuttava, olotilasta riippumatta. 😉

Katso lisäinfot täältä.

Kuva: © VR Group.
Lippu on, mutta miten päästä Hyvinkäälle? Se on helppoa, valitse seuraavista vaihtoehdoista…

Junalla

VR toimittaa festivaalikansan Hyvinkäälle. VR liikennöi lisävuoroja festivaalipäivien päätyttyä Helsingin, Tampereen ja Lahden suuntaan. Junaliput löydät tästä.

Bussilla

Korsisaaren kyydillä pääsee Helsingistä, Klaukkalasta, Nurmijärveltä, Rajamäeltä ja Hyvinkäältä suoraan lentokentälle ja yöllä takaisin.

Ventoniemi kuljettaa Rockfestiin edestakaisin seuraavilta paikkakunnilta: Helsinki, Espoo, Nurmijärvi, Klaukkala, Rajamäki, Tuusula, Lahti, Porvoo, Mäntsälä, Hämeenlinna, Tervakoski sekä Riihimäki.

Kulkukoira järjestää joka päivä bussikyydin Helsingistä Hyvinkäälle ja takaisin suoraan On The Rocksin terassilta.

Voit myös ostaa liput matkahuollosta.

HSL Reittiopas

Hae myös HSL:n reittioppaasta tästä.

Kuva: Rockfest / Niki Soukkio.
Meinaan tulla omalla autolla, onnistuuko?

Autolla pääsee Hyvinkäälle helposti Hämeenlinnanväylää (E12 / 3) pitkin.  Koska tiet saattavat helposti ruuhkautua pienellä paikkakunnalla, kannattaa suosiolla käyttää julkisia kulkuvälineitä.

Festarialueen yhteydessä olevalle parkkipaikalle on ostettavaa lippu etukäteen. Lippu tulee esittää järjestyksenvalvojalle alueelle saavuttaessa. Parkkipaikka tulee pitää vapaana ihmisistä ja alueella ei saa yöpyä, joten rokkaathan vasta tapahtuma-alueella! Parkkilippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn parkkialueelle per päivä.

Normaalin mittaisen auton pysäköinti maksaa 25€. Sen voi tilata suoraan lippukaupasta.

Pysäköintialue aukeaa 2 tuntia ennen festivaalin alkua!

 • Keskiviikko: 14.00
 • Torstai: 14.00
 • Perjantai: 12.00
 • Lauantai: 12.00

Parkkipaikkoja on rajoitettu määrä. HUOM! Muista ostaa lippu etukäteen!

Kuva: Rockfest / Niki Soukkio.
Rautatieasemalta on melkoinen kävelymatka lentokentälle, kuinka pääsen perille?

Hyvinkään keskustan ja festarialueen välillä kulkee shuttlebusseja. Osta lippu valmiiksi lippukaupasta.

Bussit festarialueelle

Hyvinkään keskustasta, kauppakeskus Willan yhteydestä, lähtee shuttlebusseja jotka kuljettavat festarikävijöitä festivaalialueen porteille. Nämä bussit kulkevat jatkuvasti festivaalin aukioloaikojen aikana.

Bussit leirintäalueelle

Hyvinkään Rautatieasemalta lähtee busseja jotka kuljettavat Rockfestin asiakkaita edestakaisin leirintäalueen ja keskustan väliltä.

Leirintäbusseille julkaistaan oma aikataulu. Lähtöjä ke, to, pe, la on vähintään kerran tunnissa klo 11.00 – 18.00. Sunnuntaina paluukuljetukset leirintäalueelta keskustaan tai asemalle toimivat klo 9.00 ja 13.00 välisenä aikana.

Keikkojen jälkeen

Kannattaa varautua siihen, että festaripäivän jälkeen bussit saattavat paikoin ruuhkautua. Takaisin tullessa bussit kiertävät sekä Kauppakeskus Willan että Hyvinkään rautatieaseman kautta.

Pääsen töistä keskiviikkona klo 16.00. Monelta Ozzy astuu lavalle?

Tässä Rockfestin aikataulu:

Kuva: Rockfest.
Entä jos helle yllättää?

Ei huolta, alueella on lukuisia vesipisteitä. Ota kuitenkin jokin päähine ja tyhjä vesipullo mukaan.

Mukana menossa Sinebrychoffin panimohevoset Frederik, Ludvig ja Gunnar sekä ajurit Sami ja Jaakko.
Tahtoo ottaa kuvia…

Ilman Rockfestin myöntämää kuvauslupaa kuvaaminen on sallittua vain kännykkäkameroilla, GoPro-kameroilla tai max. 70 mm putken omaavilla järjestelmäkameroilla.

Lisää festari-infoa löydät ahkerasti päivittyviltä Rockfestin sivuilta.

ROCK ON!

*Otsikkokuva: Rockfest / Niki Soukkio.

**Lue juttu: festareilta.

Saattaisit myös pitää näistä:

68 kommentti

 1. No nyt on arvonta mun mieleen – todellakin haluaisin 4 päivän lipun Rockfestiin. Monien Rockfestin bändien keikoilta on huikeita muistoja, mutta ehkä on kuitenkin mainittava tämä viimeisin, eli kun pääsin työn puolesta tekemään haastista Reckless Loven Ollin kanssa. Vaikka ”virallisesti” fanitankin hitusen hevimpää, niin Reckless Love on mulle sellainen salainen pahe (tai ehkä tämän kommentin jälkeen ei enää niin kovin salainen, hahah). Hyvän mielen musiikkia – ja parasta mahdollista treenimusiikkia – mikä saa aina suupielet korviin vaikka kuinka p**ka päivä olisi takana. Enkä ole muuten toimittajanurani aikana IKINÄ jännittänyt haastattelua niin paljon kuin Ollin kanssa, mutta lunkistihan se lopulta sujui! 🙂

 2. Judas Priest ja Sauna Open Air 2011.. Lämpötila huiteli +30C tienoilla, Halford tiukassa iskussa nahkatakki tunnusomaisesti päällä kelistä huolimatta. Paluumatka junalla Helsinkiin ollen myös mieleenpainuva, ravintolavaunun jonon ollessa kahden junavaunun pituinen palvellessa janoista festarikansaa.

 3. Kyllä se oli vuosi ’83 kun Motörheadia aloin kuuntelemaan ja vuonna ’84 ostin No Remorse kokoelma levyn, jolta löytyy mainio ralli nimeltään Killed By Death, jossa kepittää Phil Campbell. Tänne olisi tulossa Paskiaispoikiensa kanssa (Phil Campbell and the Bastard Sons) ja se pitäisi ehdottomasti nähdä!!!

 4. Amorphis on ensimmäinen isomman kokoluokan bändi, jonka olen nähnyt livenä mieheni kanssa! Ja sen jälkeen keikkakertoja on tullut useita, mutta vielä kelpaisi päästä festareille mm. Amorphista katsomaan. ♥ Muukin kattaus on kokolailla kova, pääsis aika kova hihkaisu jos arvonnassa käy mäihä!

 5. Amorphista kävin kerran Uuden vuoden aattona katsomassa Helsingissä ja olihan ne kovat kemut, nyt olisi kiva päästä uudestaan eturivin paikoille.

 6. Kattauksessa on monta artistia, jotka merkitsevät paljon: Megadeth, Mokoma ja tietenkin Ozzy. Näiden yli oman elämäni ääniraidalla nousee kuitenkin Amorphis.

  Amorphis ei ole ikinä ollut ykkössuosikkini. On ollut muutamia levyjä Koskisen kaudella, joista en ole erityisesti välittänyt. Silti se on tuttu ja hyvin turvallinen, lohtumusiikkia. Löysin taannoin äitini albumista kuvan itsestäni Amorphiksen paidassa 13-vuotiaana. Siitä on 22 vuotta. Muistan Amorphiksen keikkoja vuosikymmenten ajalta Nummirockista, Pellavarockista, Tuskasta, Lepakosta, Nosturista. Neljä vuotta sitten seisoin jo aika viimeisilläni kuopusta odottaessani Amorphiksen keikalla. Tänään vietimme saman kaverin kanssa sairaspäivää kotona, ja tästä kilpailusta innostuneena soitin tälle Tales-levyn.

 7. Ozzya tullut elämän aikana 80-luvulta saakka sen verran tallenteista huudatettua ja mukanakin huudettua että nyt on korkea aika päästä näkemään tämä maailman 66. ihme ilmielävänä?

 8. Hollywood Undeadin olen nähnyt vuoden sisällä ja hienon keikan vetivätkin. Mieleen jäi intensitiivinen tyyli jolla bändi esiintyi, Suomen lippu esiintymislavalla ja kirkuvat fanit korvan vieressä. Rockfestien suurimmat bändit on vielä näkemättä. Olisipa hienoa saada festarimuistoja isoista staroista jotka Rockfesteille saapuvat! Vaikuttaa lupaavalta kattaukselta.

 9. Sydämmeni pohjasta toiveena Hyvinkäälle tuolloin.Ensiarvoisen tärkeät minulle on Kilpi ja Ozzy ! Ozzyn kerran nähnyt livenä kaukaa seireenin kautta..ja tosi huonovointisena joten en saanut kiinni mistään hetkestä. Toiveena ystäväni kanssa tuonne.

 10. Oi vitsi! Muistoja tulvi mieleen jo kirjoitustasi lukiessa: välillä hymyilytti ja välillä oli hikikarpaloita otsalla 😀 Rockfestin esiintyjät kyllä nyt kovia ja omaan musiikkimakuun sopivia. Kyllä se Ozzy viä muistoissa nuoruusvuosiin ja mahtui niihin aikoihin myös kova Mansonin fanituskin. Ja edelleenkin molemmat oikein toimivia. Keikalla olisi mahtava hetkeksi palata ajassa taaksepäin 🙂 Kesä ja festarit, edelleenkin parasta mitä tiedän..satoi tai paistoi 🙂

 11. Metallicaa olin aikoinani katsomassa Oulunkylässä. Se on jäänyt erityisesti mieleeni.Sen jälkeen on tullut ainutlaatuisia keikkamuistoja.

 12. Oi että mitkä festarit! Ihan mieletön kattaus mahtavia artisteja, monet minun ja miehen teinivuosien idoleista näyttävät olevan esiintymässä tuolla! Vaikka tällä kertaa nappaisin matkaani kyllä äidin. Löysin teinivuosina äidin ja isän vanhat c-kasetit ja kasarihevi vei minut täysillä mukanaan. Etenkin Judas Priestin C-kasetit upeine kansineen ovat jääneet elävästi mieleen. Nämä kasetit löytyvät muuten yhä kaapin kätköistä, vaikka pari eksää ja vanhemmat on suostutelleet heittämään pois muutossa. Olisi niin siisti viedä äiti festareille joraamaan hänen ja myöhemmin myös minun teiniaikojen lemppareita yhdessä <3 Viime vuosi oli aika karmea, kun rakas siskoni lähti pois täältä keskuudestamme ja ilon aiheet on olleet aika kiven alla. Uskon, että hyvällä musiikilla voisi olla lähentävä ja terapeuttinen vaikutus äidin fiilareihin – pääsisi hetkeksi ainakin takaisin niihin hyviin muistoihin jota biisit varmasti herättää! 🙂 Jos onni ei tässä arvonnassa suosi, pitää ehkä pyytää mieheltä ennakkoon synttäri- ja joululahjana liput 😛

 13. Ooh, mahtava arvonta! Ozzysta tulee mieleen vuoden 2009 Coast-to-Coast roadtrip Jenkeissä, joka huipentui Länsirannikolle ja yhtenä iltana juhlittiin Sunset stripin festareilla, jossa Ozzy oli pääesiintyjänä. Oli hassua ajatella, että sieltä se Hollywood Hillseiltä oli laskeutunut vaan Sunsetille rokkaamaan 😉 Oh, memories 🙂

 14. Haluaisin voittaa Rockfest-liput ehkä juuri senkin takia että saisin upean muiston siitä että näin Ozzyn livenä viimeisellä kiertueellaan! Missasin Black Sabbathin keikan Kaisaniemessä joten nyt sitten viimeistään täytyisi päästä näkemään edes Ozzy! Ja energiaakin äijässä näyttää vielä olevan. Keskiviikon kattaus on muutenkin loistava, Ozzyn lisäksi olisi kaksi muuta kovaa bändiä: Stone Sour ja Bullet For My Valentine. Stone Souria olen toivonut jo pitkään Suomeen keikkailemaan ja BFMV:n näkemisestä on vierähtänyt jo melkeinpä 10 vuotta. Lauantain pääesiintyjän Avenged Sevenfoldin näin viimeksi -13 ja on kuulunut jo pitkään lempiyhtyeisiini. Fanitan montaa Rockfestin esiintyjää, mutta suurinta osaa en ole vielä livenä päässyt näkemään. En muista koska olisin nähnyt näin mahtavaa bändikattausta festareilla ja suuri haaveeni olisi päästä näkemään idolini ja tehdä tästä vuodesta ikimuistoinen!

 15. Kun tapasin elämäni rakkauden,kuuntelin päivät pääskytysten Amorphiksen Eclipse – levyä linja-autossa matkalla rakkaani luo ( ja korvanapeissa matkalla kotiin). Ensimmäinen yhteinen kesämme huipentui Amorphiksen keikalle Tervolaan ja yhtä matkaa ollaan jatkettu jo 12 vuotta,nähden ja koettu mm.viime vuoden Rockfestit. Olisi mahtavaa nähdä Amorphis ja muut musiikkialan mestarit Hyvinkäällä tänä vuonna,varsinkin kun molemmat on tällä hetkellä opiskelijaelämässä mukana ja intoa olisi fanittaa molemmille tärkeää bändiä livenä pitkästä aikaa:)

 16. Mä olen vasta nykyisen mieheni kautta alkanut laajentamaan musiikkimakuani (tai voiko entistä edes sellaiseksi sanoa) joten en Rockfestareilla esiintyvien artistien keikoilla ole tosiaankaan käynyt. Olen ihan täysin tykästynyt Judas Priest ja Beast In Blackiin. Olisi mahtavaa päästä viettämään rock kesää ??

 17. Isäni veisin katsomaan Ozzya, hän on fani, soittoäänenä on Black Sabbathin Paranoid, youtubesta rokkaa Ozzyn biisejä.. Lapsenaan olen seurannut/kuunnelllut sivusta näitä hetkiä. 🙂 Hän olisi erittäin mielissään, jos saisi päästä katsomaan yhtä suurinta idoliaan. Tietenkin muitakin bändejä rokattaisiin. En edes tiedä koska viimeksi hän on käynyt festareilla.. oliskohan 80 tai 90 luvulla!

 18. Ozzy on nähty kerran mieheni kanssa, veisin hänet mielelläni taas katsomaan koska olemme hänen fanejaan. Rockfest on niin mahtava kokemus, että nyt pidän peukkuja.

 19. CMX ja Nummirock. Taisi olla -99 tai jotakin. Eturiviin piti päästä – tietenkin. Pois sieltä tultiin mustan silmän kanssa… Pikkuvikoja, helppo korjata. Sotavammoja joskus tulee, kuulunevat jopa asiaan. 😀

 20. COB :n oon nähnyt ainakin 2v sitten Tuskassa, Megadethin viime vuonna Kuopiossa, Turmion kätilöt monta kertaa vaikka missä, Stam1nan monta kertaa vaikka missä, Avatarin näin viime kesänä Falunissa, Avenged Sevenfoldin näin viime vuonna Hardwall Arenalla. Kaikki hyviä kokemuksia ja odotan taas näkeväni. Noiden lisäksi tietty kiva nähdä Ozzy, Judas Prist, Beast in Black, Amorphis, Marilyn Manson, S-tool, Huora!, Amaranthe, cKy, Opeth, Stone Sour, Bullet for my Valentine, Sonata Arctica 🙂 Onhan siinä hyvä alku kesän festareille 🙂

 21. Aika monestakin näistä esiintyvistä bändeistä löytyy muistoja mutta yksi mikä tulee mieleen on se että oltiin viime kesänä katsomassa Hollywood Undeadia tyttäreni kanssa (itseä tosin kiinnosti enemmän Peppers), mutta niin se vaan kiinnostus raskaampaan musiikkiin periytyy myös seuraavalle sukupolvelle. 🙂

 22. Ozzy Osbournen näin 2012 Hartwall Areenalla, mieleenpainuvimpana keikasta jäi se, että olin juuri viikkoa aiemmin murtanut polveni ja sääriluuni mutta senkään en antanut estää sitä, ettenkö mahdollisimman eteen menisi yleisötungoksen sekaan juhlimaan.

 23. Lapsena Mansonin Antichrist superstar -levy piti piilottaa kirjan väliin ja kuunnella salaa, kun kotona ei tykätty ”saatanallisesta musiikista”. Amorphis on ensimmäisiä suomalaisia kolahtaneita raskaamman musan edustajia, silloin joskus viime vuosituhannella. 🙂

 24. Olen kuunnellut rock-musiikkia jo vuosikymmenet ja muistoja on kyllä kertynyt. Niin ensimmäisistä ostetuista kaseteista ja vinyyleistä kuin myös Ozzy Osbournen, Alice Cooperin ja Judas Priestin julisteista jotka koristivat huoneeni seiniä nuoruusvuosinani. Mm. Ozzyn kuvia/uutisjuttuja löytyy leikevihoistani joita tein nuorena ja jotka ovat onneksi vielä tänäkin päivänä tallessa. Konserteissa en nuorena päässyt käymään ja senpä takia monta yhtyettä onkin vielä näkemättä. Eniten itseäni kiinnostaisi tietenkin nähdä Ozzy ja Judas Priest. Mitään suunnitelmia ei kesäksi vielä ole, joten nämä festarit olisivat kyllä upea tapa viettää neljä päivää. Tyttäreni ottaisin mukaani, hän on kova kuuntelemaan rockmusiikkia ja on maininnut kyseiset festarit monta kertaa. Katsotaan jospa toiveemme toteutuisi ja päästäisiin viettämään kunnon rock-kesä!

 25. Monen Rockfestin bändin keikalla on tullut oltua, ja hyviä muistoja niistä jäänyt. Tärkein itselleni on Judas Priest, jonka näin viimeksi pari vuotta sitten Helsingissä. Olisi kiva päästä näkemään kaikki neljän päivän bändit rakkaan siskoni kanssa, jolla on nyt takanaan vaikeita vuosia.

 26. Valitettavasti ei ole kenestäkään näistä esiintyjistä vielä muistoja, mutta olishan se mahtavaa päästä tekemään niitä muistoja ja näkemään Ozzy ja paidaton Olli lavalla 😀 Kaipa se Olli ehtii Selviytyjät kuvauksista kotiutua ennen ensi viikkoa… It’s getting hot hot hotter than hell 😉

 27. Tällaisena musiikin suurkuluttajana nämä festarit olisivat todellakin mieleen. Black Sabbathia, Ozzya, Judas Priestiä ja monia muita löytyy kaseteiltani joihin olen nauhoittanut musiikkia vuosien varrella.
  Ja olisihan se vain niin hienoa päästä näkemään Ozzy jäähyväiskiertueellaan. Se menisi kyllä rock-muistoissani sinne kärkeen.
  Toisenkin lipun saaja olisi varmasti ikionnellinen, nimittäin lipun antaisin syntymäpäivälahjaksi tyttärelleni joka isänsä tapaan rakastaa rock-musiikkia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *