Hotelli Nuuksio, Espoo 

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Hotelli Nuuksion kanssa

Joskus instagramin kuvarummulle ilmestyy täysin uppo-outo kuva jonka otsikossa seisoo teksti sponsoroitu. Tällainen mainos tuli taannoin kännykkääni ja hieno luontokuva herätti välittömästi mielenkiinnon. Mikä tämä tällainen Hotelli Nuuksio on, kun en ole siitä aiemmin kuullutkaan? Olihan se mentävä paikan päälle ottamaan asiasta selvää!

Hotelli Nuuksion sisäänkäynti
Hotelli Nuuksio historiaa

Suomen rakennustyöläisten liitto osti luonnonrauhassa sijaitsevan Siikala-tilan järjestönsä loma- ja kurssikeskuksen paikaksi. Liitto rakennutti nykyisen Hotelli Nuuksiona toimivan rakennuksen, Siikaranta opiston vuonna 1963. Vuosikymmenten varrella kiinteistössä oli myös erilaista retkeily- ja kulttuuritoimintaa. Opistossa toimi myös aikuisille suunnattu peruskoululinja sekä kansalaisopisto.

Rakennusliiton RL-Loma Oy:n myötä opiston rinnalla aloitti vuonna 1989 Hotelli Siikaranta.

Mahtavalla luonnonläheisellä paikalla sijaitseva Hotelli Nuuksio on ollut vuodesta 2015 alkaen yksityisessä omistuksessa.

Hotelli tarjoaa majoituspalveluiden lisäksi kokous- ja juhlatiloja, maittavia ruokatarjoiluja sekä monipuolisia virkistäytymis- ja luontopalveluita vain 25 minuutin päässä Helsingin keskustasta sekä Helsinki-Vantaa lentokentältä.

Hotellissa on mm. 65 remontoitua majoitushuonetta, useita tiloja kokouksille ja juhlatoiminnalle, hieno Spa-osasto sekä kuntosali ja rantasauna aivan Siikajärven rannassa.

Kiinteistön vanhoista ajoista muistuttaa pihalla toimiva Rakennustyövälinemuseo.

Hotelli Nuuksion osoite: Naruportintie 68, 02860 Espoo.

Kohteessa

Nuuksiosta pääkaupunkilaisille tulee ensimmäisenä mieleen Nuuksion kansallispuisto, joka jakautuu Espoon, Kirkkonummen sekä Vihdin alueelle. Nuuksio on kuitenkin myös paljon muuta, kuten Espoon kaupunginosa ja näin ollen asuinalue. Alueella on enimmäkseen vanhaa asutusta ja ajellessa teitä pitkin tuntuu kuin olisi hypännyt pääkaupunkiseudulta jonnekin todella kauas. Ei uskoisi, että Helsinki ja sen tarjoamat huvitukset ovat vain puolen tunnin matkan päässä! Kuitenkin linja-autovuorot toimivat myös täällä ja ohitsemme pyyhältääkin Helsingin seudun liikenteen bussi numero 238KT kuin muistuttaen maalaisrauhaa hakeville kaupungin läheisyydestä.

Seuraamme puisia viittoja Hotelli Nuuksion pihaan. Yleisilme on todella siisti ja tuoreen leikatun nurmikon tuoksu tulvahtaa autoon heti oven avatessa. Jo ensi silmäyksellä näkee, että luonto on täällä todella lähellä. Käymme kuitenkin ensin tutustumassa itse Hotelli Nuuksion päärakennukseen ennen pientä päiväkävelyä pihassa ja Nuuksion metsässä.

Hotelli Nuuksio

Hotellin eteisaula on valtava, täällä on tilaa saapua sisälle. Kutsuvat istumaryhmät ja aulabaari odottavat kulkijaa. Lisäksi seinillä on esillä myynnissä olevaa taidetta, taulut ovat aivan uusia teoksia kuvataiteilija Ilppo Alholta. Eteisaulan vieressä on Ravintola Nuuksion Tupa, jossa juuri korjataan pois lounaan tarvikkeita. Ravintolan kolme kokkia pitävät huolta, että ruokailijoiden nälkä pysyy poissa. Ravintola on saanut kovasti kiitosta maukkaasta lähiruoastaan. Esimerkiksi marjat sekä sienet tulevat Nuuksion metsistä, ja Tuvassa tarjoiltava uunituore leipä leivotaan lähileipomossa.

Nappaamme omistajatriosta Tuijan ja Monikan mukaamme ja kierrämme Hotelli Nuuksion sisätiloissa. Kaksikosta huokuu ylpeys kiinteistöä kuin tarjoamiaan palveluita kohtaan. Läheinen Nuuksio on heille kaikki kaikessa, itse asiassa molemmat asuvat vain kivenheiton päässä kansallispuistosta.

Allasosasto on huikea!

Käymme kurkistamassa Spa-osastoa joka on vertaansa vailla. Allasosaston suurista ikkunoista luonto suorastaan tulvii sisätiloihin. Mikäpä tuossa porealtaassa olisi istuskellessa ja nauttiessa elämästä kun ulkona olisi kylmää ja pakkasta sekä taivaalla tähtikirkas pimeä ilta. Erityisesti kun lilluttelun jälkeen voisi mennä kuumaan saunaan ja lopulta hotellihuoneen puhtaiden lakanoiden väliin nukkumaan. Osassa huoneista on nimittäin ihailtavan suuret sängyt, yhden hengen huoneen sänky on 120cm leveä joten kerrankin voisi nukkua aivan X:nä. 🙂

Hotellihuoneiden käytävät on sisustettu raikkaasti, käytävän päässä näkyvän koivumaiseman mukaan. Tuntuu kuin koko tila olisi yhtä suurta luontokokemusta, joka sopii vallan mainiosti miljööstä tihkuvaan tunnelmaan. Käytävät ovat lisäksi leveitä joten mahdollinen pyörätuolimajoittuja tai lapsiperhe lastenvaunujen kera mahtuu hyvin käytävillä kulkemaan.

Ulos luontoon

Sisätilojen kurkkailun jälkeen siirrymme aurinkoiselle pihalle. Pihalla on mm. frisbee-golfrata, luontoaiheinen kysymysrata hotellivieraille, erityisesti lapsiperheille sekä aivan perheen pienimmille lasten leikkipaikka. Myöskään sisätiloissa lapsia ei ole unohdettu, tarjolla on mm. sisäpelejä ja leikkipaikka.

Rantasaunasta pääsee järveen uimaan

Kävelemme rantasaunalle. Matkan varrelle jää eräopas joka juuri asettelee kanootteja pian hotellille saapuvalle ryhmälle valmiiksi. Hotelli Nuuksio tekee yhteistyötä niin alueen eräoppaiden kuin erilaisten kauneus- ja hyvinvointiyrittäjien kanssa, joten jos on tarvetta esimerkiksi hierontaan tai eräseikkailuun Nuuksion metsissä, se onnistuu kyllä hotellin yhteistyökumppaneiden kanssa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yöpyä ulkona Hammockeissa tai pakohuonepelailla metsäisessä ympäristössä?

Rantasaunan kabinetti.
Rantasaunan pukuhuone.

Ihastun saunarakennuksen Rantakabinettiin välittömästi, pienien perhejuhlien lisäksi täällä yhtiön strategiapäivätkin saisivat uuden merkityksen. Henkilöitä mahtuu tilaan palaaveeraamaan 24 henkilön verran. Viereiset saunat sekä järvi maisemineen vie ajatukset varmasti luovuuden tilaan.

Mäkitupa sijaitsee aivan omassa rauhassa

Hotellialueen toisella laidalla sijaitsee 200 neliön kokoinen kokoushuvila Mäkitupa. Mäkitupa sijoittuu kätevästi metsän keskelle aivan omaan rauhaansa. Suuren kokoustilan lisäksi Mäkituvan parvi tarjoaa mahdollisuuden 6 henkilön majoitukseen sekä saunatiloja huvilan saunaosastolla.

Grilli, kota ja laavu – missä haluaisit viettää iltaa elävän tulen ääressä?

Metsäalueelta löytyy myös grilli, kota sekä laavu, jonne voi tilata Tuvan kokeilta murkinaa tai valmistaa keittiön esivalmistelemat tarjoilut itse elävän tulen loimussa. Kota toimii mainiosti myös talvisin, jolloin nuotiolla vierekkäin istuminen lähentää porukkaa takuuvarmasti.

Hotelli Nuuksion pihalta lähtee Nuuksion kansallispuistoon luontopolkuja joita voi käydä kiertämässä omatoimisesti tai yhdessä eräoppaan kanssa. Myös kalarikas Siikajärvi tarjoaa erilaisia rentoutumismahdollisuuksia uinnista onkimiseen ja souteluun. Hotelli Nuuksio tarjoaakin niin Helsingin nähtävyyksissä ryvettyneille perheille, uutta nousua etsiville yrityksille kuin ryhmämatkailijoille hengähdyspaikan jota moni muu pääkaupunkiseudun hotelli ei pysty tarjoamaan.

Tule sinäkin aistimaan kuinka luonnon läheisyys, hyvin nukuttu yö ja maukas ruoka saavat olotilan uudistumaan kuin lomalla konsanaan!

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *