Vuoden blogijutut; ykköset ja pahnanpohjimmaiset

On taas se aika vuodesta jolloin on hyvä katsoa mennyttä taaksepäin ja tarkastella niin luetumpia kuin vähemmän luetuimpia blogijuttujani. Ja oppia niistä!

Tämän vuoden aikana ”paperille” muodostui sanoista yhteensä 142 juttua. Miten niitä sitten luettiin?

Top 5 luetut jutut

1. Ykkösenä häärii myös viime vuoden listauksessa hyvin pärjännyt juttu Tuusulanjärven ihanista kesäkahviloista. Idea kyseiseen juttuun tuli Visit Tuusulanjärveltä (Iso kiitos!) ja juttu osui suoraan ”matkailijoiden hermoon”. Pääsin tutustumaan aurinkoisena kesäpäivänä niin Tuusulanjärven kahvila-antiin kuin heidän herkullisiin leipomuksiinsa.

2. Toisena luetuimpien juttujen listassa on tänä vuonna henkilökohtaisesti koettu ja kirjoitettu juttu Kambodzasta. Ja vinkit siitä, kuinka lentäen maahan matkustaja saa itselleen viisumin.

Täytyy sanoa, että olen iloisesti yllättynyt jutun suosiosta. Tällaisille informaatiojutuille on selkeästi kysyntää!

3. Kolmanneksi kiiri aivan loppuvuodesta tehty juttu Savossa piileskelevästä Hotel Spa & Resort Järvisydämestä. Ihana kotimainen matkailukohde sopii milloin tahansa osuvan vierailun kohteeksi. Takaan, että kohde lyö sinutkin ällikällä!

4. Neljänneksi kiiri yllättäen vuonna 2017 kirjoitettu mutta, ei tuolloin niin luettu juttu Taalintehtaasta. Tämä turina on hyvä esimerkki siitä, kuinka jokin vanha juttu saattaa nousta arvoon arvaamattomaan, kunhan aika on oikea.

5. Viidenneksi nousi tänä kesänä tehty juttu iltakävelystä Nukarinkoskella. Kyseisestä jutusta sain myös tämän vuoden pisimmän ja koskettavimman kommentin: ”Nukarinkoski oli hieno kalastuskohde lyhyen matkan päässä pk-seudulta. Monesti sai kalastaa rauhassa, muita kalastajia näkyi siellä täällä. Mahtava paikka laavuinen ja osittain luonnontilaisine rantoineen. Nyt tilanne täysin muuttunut, uskomatonta mutta totta tämäkin paikka pilalla nyt, paikka täynnä nyt jotakin sunnuntai retkeilijää, kuvaamassa ja roskaamassa. Laavu poikkeuksetta aina täynnä porukkaa, ennen laavu poikkeuksetta vapaa jossa kalastusluvan ostaneet voi nauttia tulistella ja nauttia eväitä. Miksi kaikki pitää pilata ja markkinoida netissä, näidenkin sivujen ansiosta siellä on nyt lapsista vaariin kaikki, viimeinenkin pakopaikka etelä-suomessa pilattu. Olisipa tämäkin paikka jätetty kalastajille.”

Entä sitten ne tänä vuonna vähiten luetut jutut?

Least 5-jutut
 1. ja 2. vähiten kiinnostusta herättäneen jutun lukijamäärien perusteella jakavat itse asiassa kaksi juttua, molemmat sijoittuvat Belfastiin sekä koskevat Titanic alusta.

Ensimmäinen jutuista kertoo Belfastin Titanic elämyskeskuksesta ja toinen samasta korttelista löytyvää rakennusta; kuivatelakkaa ja pumpputaloa jossa Titanic aikoinaan rakennettiin. Juttujen sijoitus oli yllätys myös minulle, koska ko. blogilinkit olivat jaossa myös kollegoiden Pohjois-Irlantia koskevissa blogiteksteissä.

3. Belfastin jutuissa jatketaan. Kolmanneksi vähiten vuonna 2018 kiinnosti Belfastin kaupungintalosta ja sen runsaista näyttelyistä kertova blogijuttu.

4. Neljänneksi listauksessa sijoittui ystävän kynästä syntynyt teksti Meksikon joulusta. Tosin juttu julkaistiin vasta jouluviikolla ja vieraskielisenä, olisiko tässä syyt vähänlaiseen menestykseen?

5. Viidenneksi vähiten luettujen juttujen listalla jäi vuonna 2017 kirjoitettu juttu Sarajevosta. Pohdiskelu ei ehkä ole matkajuttuihini se oikea tyyli, ainakaan minun lukijoideni kohdalla.

Mitä ensi vuosi tuo tullessaan? Ja millaisia juttuja reissuista syntyy?

Annin näemme ensi vuonna tähän samaan aikaan. Kiitos tästä vuodesta ja palautteestanne, jota otan nöyränä vastaan myös tulevena vuotena!

Onnea ja menestystä vuodelle 2019!

Saattaisit myös pitää näistä:

3 kommentti

 1. Hey,
  lately I have finished preparing my ultimate tutorial:

  +++ [Beginner’s Guide] How To Make A Website From Scratch +++

  I would really apprecaite your feedback, so I can improve my craft.

  Link: https://janzac.com/how-to-make-a-website/

  If you know someone who may benefit from reading it, I would be really grateful for sharing a link.

  Much love from Poland!
  Cheers

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *