Jaakontupa, Mänttä-Vilppula

*Blogijuttu on tehty yhteistyössä Jaakontuvan kanssa

Vajaan 10 km päässä Mäntän keskustasta sijaitsee tunnelmallinen Jaakontupa. Jaakontuvan hirsillä olisi paljon kerrottavaa, jos ne vain osaisivat puhua. Lähes 200 vuotta paikallaan seissyt savupirtti on nähnyt maailman ympärillään muuttuvan kylän keskustalosta rauhaa huokuvaksi juhlapaikaksi. Ensimmäiset merkinnät kirkonkirjoista löytyvät nimittäin jo 1820 -luvulta.

Viimeisin merkittävän remontti suoritettiin vuonna 1990, jolloin talo sai alleen kunnon perustukset, vanhaa säilytettiin niin paljon kuin vain voitiin. Pihapiiristä löytyy myös tunnelmallinen hirsiaitta, joka on rakennettu vuonna 1906.

Perhejuhlia ja rentoa majoitusta

Tänään Jaakontupa on vuokrattavissa erilaisiin perhejuhliin ja yritystapahtumiin. Myös pienemmät tapahtumat ja perhelomat onnistuvat mainiosti. Juhlatilaan Jaakontuvan savupirttiin mahtuu noin 40 juhlijaa, myös astiasto juhliin on paikan päällä olemassa. Täysin varusteltu keittiö mahdollistaa joko omien tarjottavien tai catering-yrityksiltä tilattavien aterioiden tuonnin Jaakontuvalle. Myös lähiseudulta löytyy useita catering-yrittäjiä, joiden yhteystietoja voi tiedustella Jaakontuvan emännältä.

Päärakennuksessa oleviin huoneisiin voi majoittua kymmenen henkilöä ja erillisessä rakennuksessa olevaan takkahuoneeseen kaksi henkilöä lisää. Jaakontuvan yhteydessä toimii myös Parturi-kampaamo sekä mahdollisuus tilata LehtoPeatin turvehoitoja.

Luonnon läheisyys, menneiden sukupolvien tarinat ja mielenkiintoinen sisustus tuovat oman lisänsä Jaakontuvan savupirttiin. Kirpeimpien pakkasten paukkuessa ulkonurkissa, sisällä on lämmin. Siitä pitää huolen mm. suuri leivinuuni ja avotakka. Kesäisin voi rannasta käsin ihailla läheisen järven ja Koivuselän kimmellystä. Puhumattakaan tunnelmallisista saunailloista, joista voi nauttia järven rannalla sijaitsevassa vanhassa savusaunassa. Sauna antaa hyvät löylyt, siitä pitää huolen kahdeksan tunnin lämmittäminen.

Viime vuonna maalaismaisemassa käyskenteli nelijalkaisia ystäviä, jotka pitävät huolta lähiympäristöstä, pörröiset lampaat ja jylhät hevoset saivat pienempien vierailijoiden sydämet sulamaan välittömästi.

Majoitustilat sopivat mainiosti suuremman perheen tai useamman ystäväpariskunnan tukikohdaksi Mänttä-Vilppula seudun tutkimiseen. Lähellä ovat niin Mänttä-Vilppulan taideaarteet kuin päiväretken päässä sijaitsevat Himoksen rinteet.

Tule sinäkin nauttimaan Jaakontuvan vieraanvaraisuudesta!

Hintatiedustelut ja varaukset: Mari Koski 050 353 8010.

Osoite: Sammallammintie 633, Vilppula.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *