Gaggui Kaffela, Turku

Läheltä Turun rautatieasemaa löytyy mielenkiintoinen kahvila Gaggui Kaffela.

Se mikä tästä turkulaisesta kahvilasta tekee mielenkiintoisen, on sen syntytarina, Gaggui-kaffeloitsija Jonna Sinkkonen oli nimittäin aikaisemmalta ammatiltaan solubiologi ja ennen kaffelaa hän oli syöpätutkijana Turun yliopistossa. Intohimo kakkuja kohtaa vei kuitenkin Sinkkosen mukanaan ja hän perusti kaksoissiskonsa Johannan kanssa Gaggui Kaffelan Turun Humalistonkadulle helmikuussa 2014.

Jonna Sinkkosen käsissä syntyvät herkulliset leivonnaiset ja maukkaat leivät.

Tutkijataustasta ei kuitenkaan ihan noin vain pääse eroon, kahvilaystävien onneksi! Taustansa ansiosta kaikki kaffelan tuotteiden reseptit on suunniteltu ja huolellisesti testattu kahvilassa – Jonnan suussa. Kokeilujen kautta ovat syntyneet ehkä hieman erikoisemmatkin makuyhdistelmät. Näin me nautiskelijat pääsemme herkuttelemaan omaleimaisilla tuotteilla joita ei saa ostettu mistään muualta kuin Gaggui Kaffelasta.

Ja kun hyvin tehdään, sen myös maistaa. Kaikki kahvilan tuotteet tehdään alusta alkaen itse, oli kyse kakku- tai voitaikinasta, juureen leivotusta leivästä tai suklaakonvehtien marmeladeista.

Pöytään tarjoilluista lounaista myöhäiseen aamiaiseen

Kaffela on mukava sekoitus desingia ja retroa. Kahvilassa on nähtävillä paljon pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia, puhumattakaan alkuperäisestä iloisen ruudullisesta lattiasta. Silmäkarkkia!

Mutta karkkia ovat itse tuotteetkin, sekä niiden nimet! Tylsistä mansikka- ja suklaakakkunimistä on luovuttu ja tilalle on keksitty mielikuvitusta kiehtovia nimiä kuten Heaven on örth, Varför Paris? ja Nro 1. Kakkuja saa myös gluteenittomina, maidottomina sekä vegaanisena.

Hurmaavien kakkujen ja maistelumenuiden lisäksi Gaggui Kaffelasta on mahdollista ostaa niin pientä suolaista kuin aamiaista. Myös kolmesti viikossa vaihtuva lounas on kaikkien saatavilla. Kahvilan kahvit tulevat Turun Kahvipaahtimosta. Kahvipavut saapuvat Suomeen pieniltä tiloilta. Teeystäviäkään ei ole suinkaan kaffelassa unohdettu, teesekoitukset tulevat naapurista Teepolulta.

Gaggui Kaffelasta on mahdollista tilata omiin juhliin kakkuja ja muita herkkuja, mutta myös itse kaffelaa on mahdollista vuokrata erilaisiin max. 30 hengen perhejuhliin sekä muihin yksityistilaisuuksiin.

Mitä sanoisit coffee cuppingista eli kahvimaistelusta ammattimaisten baristojen kanssa? Kahvinmaistelussa maistellaan 6-10 kahvia, jonka jälkeen voi jatkaa kahvien viitoittamalla tiellä ja tilata itselle sekä pienelle ryhmälle ohjelmanumeroksi baristakurssin.

Tervetuloo kaffelaan, Gaggui Kaffelaa!

Kaffela on avoinna:

Maanantaista perjantaihin klo 10.00 – 19.00, lauantaisin klo 10.00 – 18.00 ja sunnuntaina klo 12.00 – 18.00.

Gaggui Kaffela: Humalistonkatu 15a, 20100 Turku.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *