Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Långvik Congress Wellness Hotel:n kanssa

Vain puolen tunnin matkan päässä Helsingistä sijaitsee Långvikin kokous- ja kylpylähotelli. Långvik tarjoaa vieraanvaraista kokous- ja majoitustoimintaa niin yrityksille kuin yksityisille matkustajillekin. Kävimme rentoutumassa luonnonhelmassa sijaitsevassa Långvikin kylpylähotellissa keskellä arjen pyöritystä.

Historiallisia kerroksia ja presidentin uima-allas

Nykyisen Långvikin mailla sijaitsi yli vuosisata sitten Tanskarlan kartano jossa valtiomies J.V. Snellmanin tiedetään viettäneen peräti 12 kesäänsä. Näissä maisemissa Snellman myös lopulta vaipui ikiuneen.

Kartano purettiin ja myöhemmin kartanon maille rakennettiin vuonna 1976 valmistunut rakennus, joka tunnettiin Kansallis-Osake-Pankin koulutuskeskuksena viime vuosituhannen loppuun saakka. Tällöin rakennus palveli KOP:n pankkineitejä sekä toimistohenkilökuntaa merellisenä kurssikeskuksena. Noista ajoista on edelleen nähtävillä muistoja kuten KOP:n oravat ulko-ovien ovenkahvoissa.

KOP:n entisen pääjohtajan Jaakko Lassilan vieraanvaraisuudesta nautti näissä samoissa tiloissa myös presidentti Urho Kaleva Kekkonen. Hänen sormenjälkensä ovat nähtävillä mm. saunatiloissa. Kekkoslounge-kabinetti, tilaussaunan punakatajalattiainen pukuhuone sekä uima-allas on tehty mittatilaustyönä presidenttiä varten. Uima-allas tehtiin tarkoituksella vain 22 metriseksi. Ja koska allas ei täyttänyt täysiä mittoja (25 metriä), allasta ei tarvinnut antaa julkiseen käyttöön.

Kekkoslounge-kabinetti on mainio sekoitus uutta ja vanhaa.

Myös yksityinen sisäänkäynti Lapin marmorilattioineen mahdollisti presidentin huomaamattoman rakennukseen saapumisen sekä sieltä poistumisen.

Nykyisin Långvikin kokous- ja kylpylähotelli tarjoaa upean tapahtumapaikan yli 3 000 neliön kokous- ja juhlatiloineen. Puhumattakaan ainutlaatuisista hengähdyshetkistä kulttuurihistoriallisessa miljöössä. Tule nauttimaan Långvikin vieraanvaraisuudesta kuten Kekkonen aikoinaan teki!

Kokonaisvaltaista hyvää oloa luonnonhelmassa

Olemme hakemassa arkeemme hieman piristystä. Kesäloma odottaa vasta muutaman viikon päästä ja olo on jo nyt kuin tiskirätillä, yhtä kuiviin puristettuna. Kun olemme kääntäneet auton Länsiväylältä pois, matka Långvikin kylpylähotelliin kulkee pitkin metsäistä saaristoreittiä, ohittaen golfkentän sekä söpöjä pikku mökkejä. Tuntuu kuin olisimme hetkessä siirtyneet paljon kauemmaksi Helsingin vilinästä.

Kirjaudumme hotelliin. Aula on suuri ja meri, joka kimmeltää hotellin takana, on lähes nähtävissä hotellin vastaanotosta. Viemme laukut huoneeseen, joka on sisustettu hyvällä maulla, ripauksella ylellisyyttä.

Eipä uskoisi, että täällä ovat KOP:n pankkineidit aikoinaan kouluttautuneet ja haaveilleet saman ikkunan ääressä, josta nyt katselen kesäistä merta. Vaikka huone on varmasti kokenut aikamoisen faceliftin sitten 70-luvun, sama merimaisema houkuttelee ulos ulkoilemaan.

Kylpylän lisäksi hotelli tarjoaa erillistä korvausta vastaan erilaisia ulkoaktiviteetteja kuten Sup-laudat, polkupyörät, fat bikesit, sähköskootterit, tennis- ja beach volley-kentät. Ja jos hieman rauhallisempi meno kiinnostaa, voi vastaanotosta vuokrata viidellä eurolla kävelysauvat ja käydä kiertämässä hotellin ympäristössä kulkeva kilometrin mittainen luontopolku.

Kulinaristisia nautintoja, yrttejä ja luomuruokaa

Långvik tunnetaan erityisesti ruoastaan. Suunnistamme pienen iltakävelyn jälkeen kesäterassille jossa mukavan kansainvälinen tunnelma ottaa vierailijat vastaan. Tilaamme grillistä kanaa ja entrecote-pihvin kesään sopivilla tuoreilla lisukkeilla. Auringon lämmössä, merituulen hyväillessä poskia olo on kevyt kuin peipposella ja voin hyvin kuvitella miksi valtiomiehet ovat merenrantapaikassa loma-aikojaan viettäneet.

Iloinen tarjoilija tuo ruokamme pöytään. Grillissä valmistetun ruoan savunmaku on aistittavissa jokaisessa suupalassa. Annos on sopivasti maustettu ja hyvin täyttävä.

Päätämme ruokailun keittiössä itsetehtyyn Mojito-sorbettiin jota korostavat tuoreet mansikat. Kyllä ihminen voi välillä olla onnellinen! Kesäterassille voi tulla myös vain lasilliselle tai syömään, olit sitten liikkeellä autolla, pyörällä tai veneellä. Långvikissa on oma 23 paikkainen vierasvenelaituri, jonne pääsee max. 1,5 syväyksisellä veneellä.

Aikuisten kylpylä ja saunamaailma

Ruokailun jälkeen kutsuu kylpylämaailma, vaikka totuuden nimissä pitää sanoa, että kuohkea sänky meinaa saada houkuteltua nukahtamaan. Huoneen hintaan muuten sisältyy vapaa pääsy wellness-kylpylään ja kuntosalille sekä buffet-aamiainen. Myös nopea wifi ja pysäköinti ovat maksuttomia.

Långvikissa voi ostaa erilaisia nautintoja kuten Spa-hoitoja kasvohoidoista hierontoihin. Myös suolahuone on hyvin suosittu.

Ohitamme ison kuntosalin jossa tehokkaan näköiset laitteet odottavat kuntoilijaa, ei kylläkään minua. Yksi henkilökohtaisista mieltymyksistäni kun on kävellä muhkea kylpytakki päällä ja tossut jalassa parempitasoisten kylpylähotellien käytävillä…

Siirrymme pukuhuoneen suihkun kautta allasosastolle, jossa Kekkosellekin kelvannut uima-allas vilvoittaa matkailijan välittömästi. Allasosaston toisessa päädyssä on poreallasalue Jacuzzi-baareineen, kylmäallas, kylmä- ja kuumakahluualtaat sekä oleskelualue alkuperäisen sisätakan ympärillä. Kekkosen kuva itseoikeutetusti valvoo seinältä nykyisiä vierailijoita.

Pesutilojen yhteydestä löytyy suomalaiset saunat. Näiden lisäksi käytävällä on kaksi lähes identtistä saunamaailmaa, joista löytyy erikoissuihkujen lisäksi niin televisiolla varustettu infrapuna- kuin tuoksuvan huumaava höyrysauna. Ja jos näissä saunoissa ei ole tarpeeksi, rannasta löytyy erittäin tilava rantasauna 20 henkilölle. Rantasauna on vuokrattavissa erikseen.

Syvää unta ja valtaisa aamiaiskattaus

Taaperramme rentoutuneina takaisin huoneeseemme. Ulkona on kuin tilauksesta alkanut sataa ja ihanan pehmeä sänky viettelee meidät hetkessä syvään uneen.

Heräämme uuteen aamuun pirteinä ja yllättäen nälissämme. Långvikin aamiaiskattaus on valtava: tarjolla on mm. terveellisiä wellness –tuotteita, 3 kuidun Alku-puuroa, aamumysliä erilaisilla kuivatuilla marjoilla ja siemenillä, mutta myös perinteisempiä pannukakkuja, pekonia, munakasta, pieniä kakkusia, tuoreita hedelmiä sekä haudutettua teetä useampaakin lajia. Iso suositus! Aamiaispuffee on tarjolla 18€ hinnalla myös muille kuin hotelliasukkaille. Jos näillä eväillä ei aamu käynnisty, niin ei sitten millään.

Långvik Congress Wellness Hotel on mainio paikka pieneen irtiottoon. Luonnonläheisyys, kattavat palvelut sekä erinomainen ruoka saavat arjen tuntumaan suorastaan luksukselta. Ja tässä meidän tapauksessa, olo on kuin uudestisyntyneellä!

 

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *