Maailma on tehty meitä varten -musikaali

Suomen Komediateatteri, Helsinki

Linnanmäen Peacockin kevään uutuus on Kiti Kokkosen ja Jenni Pääskysaaren käsikirjoittama ja Haloo Helsinki! -yhtyeen musiikkiin pohjautuvaa Maailma on tehty meitä varten -musikaali. Sain mahdollisuuden osallistua mukaan ensi-iltahuumaan 6.2.2020.

Musikaalin kantailtaan oli kerääntynyt varsin värikäs ja näyttävä otos kotimaan niin taide- kuin musiikkimaailman tähtiä. Tähtipöly jäi kuitenkin kalpeana kajona taakse kun illan päätähtenä loistanut musikaali pääsi kunnolla käyntiin!

Kutsuvieraiden joukossa oli mm. Sami Kuronen
Ja näyttelijäpari Satu Silvo ja Reidar Palmgren
Samu Haber ja Haloo Helsinki! -yhtyeen Leo, Jere ja Jukka ovat tehneet yhdessä musiikkia menneinä vuosina.
Ilon ja surun kyyneleitä

Uuden musikaalin kantava teema on ystävyys kaikkine iloineen ja suruineen. Lavalla käydään läpi kokonainen ihmiselämän tunnekirjo nuoruuden huumasta, sitoutumisenpakkoon ja kuoleman pelkoon komediaa unohtamatta. Haloo Helsingin tunnetut kappaleet kulkevat läpi musikaalin kuin ne olisi varta vasten tehty tätä musikaalia varten!

Haloo Helsinki! palaa kiertueen ja uuden levyn myötä ensi vuonna keikkalavoille.

Käsikirjoittajakaksikolle Kiti Kokkoselle ja Jenni Pääskysaarelle yhtyeen musiikki ja ystävyys ovat läheisiä asioita: ”Olemme otettuja ja innoissamme siitä, että saamme käsikirjoittaa juuri tämän musikaalin. Yhdessä kirjoittaminen on ollut ihanaa.

Kiti Kokkonen ja Jenni Pääskysaari

Arvomaailmamme ja huumorimme kohtaavat, ja erilaisuutemme on rikkaus. Ystävyys yhdistää meidät kaksi, mutta se voisi kaikkien niin halutessa yhdistää myös koko maailman”, kaksikko toteaa. Ystävykset tekevät ensimmäistä kertaa yhteistyötä käsikirjoittamisen saralla.

Kuva: Robert Seger
Suomen parhaita musikaalitekijöitä ja mahtavaa näyttelijätyötä

Livemusiikin lisäksi, joka muuten saa jalan vipattamaan kuin rokkikeikoilla konsanaan, musikaali tarjoaa upeaa venymistä sekä tanssimista joka ei kalpene osaamisessa Lontoossa esitetylle We Will Rock You -musikaalille.

Kuva: Robert Seger

Maailma on tehty meitä varten -musikaalin valojen värimaailma ja virtuaaliset lavasteet ovat mahtavia. Runsaan kahden tunnin aikana musikaali vie katsojaa ympäri Helsinkiä muun muassa Päärautatieasemalle, Kaivohuoneen puistoon sekä Linnanmäelle. Varsinaisia fyysisiä lavasteita on musikaalissa vähän, eikä tarina niitä kaipaakaan.

Kuva: Robert Seger

Energisen ja samalla koskettavan tarinan lisäksi, musikaali osuu komedian ystävän sydämeen ja on suorastaan pakko erikseen mainita Kaisa Leppäsen (Päivi) ja Jani Karvisen (Urho) roolityöt. Leppänen pistää itsensä fyysisesti täysillä likoon ja onnistuu musikaalin loppuosan roolissa tavoittamaan The Pink Pantherista kuuluisaksi tulleen Peter Sellersin esittämän komisarion Jacques Clouseaun roolityön.

Kuva: Robert Seger

Lidl-miehenä suuren kansan tietoisuuteen noussut Karvinen, onnistuu olemaan erittäin vakuuttava ja humoristinen peruskuva suomalaisesta hieman kankeasta sekä epävarmasta (insinööri)miehestä. Leppäsen ja Karvisen musikaalin viimeinen yhteinen kohtaus on hykerryttävän romanttinen ja jos, kyyneleet eivät jo ennen tätä kohtausta valuneet, nyt kasvot ovat onnenkyyneleistä täysi.

Kuva: Matti Rajala
Musikaalin tietopaketti

Käsikirjoitus Kiti Kokkonen & Jenni Pääskysaari. Ohjaus ja dramaturgia Samuel Harjanne. Vastaava kapellimestari, musiikin sovitus Eeva Kontu. Kapellimestari, musiikin sovitus Tony Sikström. Laulusovitukset Eeva Kontu ja Jukka Nylund. Koreografia Sebastian Wennström. Lavastussuunnittelu Jones Maxwell ja Toni Haaranen. Videosuunnittelu Toni Haaranen. Pukusuunnittelu Maria-Helena Lehto. Maskeerauksen suunnittelu Pirjo Leino. Valosuunnittelu Harri Kauppinen. Äänisuunnittelu Tapio Pennanen. Näyttelijät Marika Huomolin, Heljä Heikkinen, Miiko Toiviainen, Kaisa Leppänen, Jani Karvinen, Tatu Sinisalo, Kaisla Ollila, Kia Laitakari, Julius Martikainen, Taneli Läykki, Meeri Toivonen. Tanssijat Nea Paatero, Silja Saarikangas, Vilma Galambosi, Saku Peippo, Arttu Valle ja Elias Valle. Muusikot Varre Vartianen (kitara), Joonas Kaikko (rummut), Jesse Mäläskä (basso).

Kuva: Robert Seger

Pääsyliput: 49 – 69 €/kpl (sisältäen toimitusmaksun).

Esityksen kesto n. 2,5h, sis. väliajan.

Maailma on tehty meitä varten -musikaalin esitykset jatkuvat Peacockissa 28.3.2020 saakka. Esityksen tuottavat Suomen Komediateatteri ja Vallila Music House.

Esityksen ikärajasuositus on 12-vuotta. Huom! Esityksessä käytetään voimakkaasti vilkkuvia valoja.

*Otsikkokuva: Robert Seger

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *