Saksa

Länsipuolella Saksaa sijaitsee moderni Dusseldorfin kaupunki. Dusseldorf tunnetaan teollisuudesta, rautateiden solmukohtana sekä pankeista, kaupunki on nimittäin rahamaailman keskus. 

Düsseldorf on muodostunut 600–700 -luvuilla paikkaan, jossa pieni Düsseljoki virtaa Reiniin. Ensimmäinen maininta kaupungista on vuodelta 1135, tosin nimellä Dusseldorp. Kaupunki on siis vanha, mutta kauniita rakennuksia täällä ei pääse ihastelemaan. Koko kaupunki käytännöllisesti katsoen tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa kahden päivän aikana. 

Tekoälyn näkemys Dusseldorfista.

Nykyaikaisen kaupungin ydinalueella asuu vuoden 2023 väestölaskennan mukaan noin 640 000 asukasta. Mikäli lähitienoot otetaan huomioon, Rheinlandin metropolialueella asuu 11,3 miljoonaa asukasta, joten aivan pienestä keskittymästä ei ole kyse.

Kaupunginteatteri, D`haus.

Tässä vinkit viikonloppulomalle kaupunkiin.

Pitkä viikonloppu Dusseldorfissa

Kätevästi junalla kaupunkiin

Dusseldorfin lentokenttä sijaitsee noin 15 minuutin junamatkan päässä keskustasta. Junilla numerot S11 ja S1, pääse kätevästi kulkemaan lentokentältä kaupunkiin ja takaisin. 

Ostimme etukäteen Dusseldorf Cardin johon kuuluu ilmainen joukkoliikenne, myös lentokentälle. Kortin voi hankkia myös kahden henkilön ryhmälle (max. 3 aikuista + 2 alaikäistä lasta), joten pitkässä juoksussa kortin hankinta tulee edullisemmaksi kuin yksittäisten lippujen osto. Kortilla saa myös alennuksia erilaisista retkistä sekä museoiden sisäänpääsymaksuista. 

Vinkki: Useaan museoon pääsee sunnuntaisin sekä arkisin museon viimeisellä aukiolotunnilla sisään ilmaiseksi, joten pienellä etukäteistyöllä, ei museoiden takia kannata korttia hankkia. Kts. lisätietoja täältä.

Pieni varoitus Dusseldorfin päärautatieasemasta, se on hyvin levoton! Läsnä on kerjäläisiä, alkoholisteja ja muuten sekaisin olevia. Ambulanssi näyttää päivystävän ovella melkein 24/7 ja myös poliiseja / vartijoita on asemalla huomattavan paljon. 

Little Tokyosta saa hyvää japanilaista ruokaa.

Turkkilaisten osuus kaupungissa on merkittävä, kuten myös japanilaisten. Ydinkeskustassa asuu 8 400 japanilaistaustaisia ja se onkin yksi Euroopan merkittävimmistä keskittymistä sitten Lontoon. Dusseldorfissa on “Pieni Tokio” niminen alue josta löytyy erilaisia kauppoja kuten kirjakauppaa, ravintolaa ja muuta yritystä. Varsinaisia sivuhaaroja japanilaisilla yhtiöillä on Dusseldorfissa 620 yrityksen verran.  

Nähtävyydet Top 5!

Classic Remise Düsseldorf

Vaikka et olisikaan mikä autoilun hyvä ystävä, Classic Remise Düsseldorf:ssa kannattaa piipahtaa. Kyseessä on vanhaan veturitalliin rakennettu autokeskus, jossa  säilytetään, huolletaan kuin myydään klassisia autoja. Tavallaan kuin autokauppa, mutta jotain aivan muuta. 

Vanhat, arvokkuutta huokuvat autot on pieteetillä kunnostettu ja ovat kaiken kansan nähtävillä. Hallissa on myös sivusiipi jossa myydään legendaarisia pyöriä kuten Vespoja sekä autoiluun liittyviä vaatteita ja muita asusteita. Ihastelun lomassa voi nauttia ravintolan palveluista. Classic Remise Düsseldorf on pääsymaksuton kohde ja avoinna joka päivä.

Osoite: Classic Remise Düsseldorf, Harffstr. 110a, 40591 Düsseldorf.

Filmmuseum Düsseldorf

Yksi matkan positiivisimmista yllätyksistä koettiin Filmimuseossa. Rakennuksen kolmeen kerrokseen on koottuna elokuvan historiaan alusta tähän päivään asti. Ja mikä parasta, museossa pääsee kokemaan elokuvan taikaa erilaisin menetelmin. 

Museosta löytyy mm. Viirun ja Pesosen keittiö sekä huussi, mahdollisuus testata green screeniä, hengailla baaritiskillä James Deanin kanssa, jne. Museossa on myös vaikuttava näyttely leffoihin tehtyjä asuja sekä elokuvissa käytettyä tekniikkaa kuten kameroita, tuulettimia ja valoja. 

Lavaste elokuvasta Viiru ja Pesonen.

Joka torstai-ilta museon Black Box -elokuvasalissa järjestetään mustavalkoisen klassikkoelokuvan näytöntö.     

Osoite: Filmmuseum Düsseldorf, Schulstraße 4, 40213 Düsseldorf.

Schifffahrt museum

Rantabulevardin päästä löytyy Schifffahrt museum, joka on keskittynyt kertomaan Saksan  sisävesialueen historiaa. Museo on lajissaan maan vanhin, vuodelta 1984. Tänä vuonna museo viettää siis 40-vuotisjuhlaa. 

Rakennus jossa museo sijaitsee, on ainoa jäljellä oleva rakennus 1500-luvun linnasta joka aikoinaan täällä oli. 

Tornin kahvilasta aukeaa hienot maisemat rantapromenadelle ja Reinille.

Valitettavasti kaikki museon tekstit ovat saksaksi, mutta kolmen euron pääsylipun hinnalla pääsee ylös torniin katsomaan Dusseldorfin kaupunkia ja Rein-jokea ylhäältä käsi. Tornissa sijaitsee myös kohtuuhintainen kahvila. 

Osoite: Schifffahrt museum, Burgplatz 30, 40213 Düsseldorf.

Goethe museum

Dusseldorfin Goethe museo on omistettu saksalaiselle runoilijalle, valtionpää- ja tiedemies Johann Wolfgang von Goethelle (1749-1832). Suomessa herra tunnetaan kirjoistaan ja runoistaan ja olikin mielenkiintoista tutustua Goethen muihin puoliin. 

Pieni Jägerhofin linna, jossa museo sijaitsee, on omistettu kansalliskirjailijalle vuodesta 1987 lähtien.

Museon tekstit ovat saksaksi. Tarjolla on myös noin 20 minuutin VR-lasituokio jonka aikana  pääsee syventymään Goethen elämään. 

Rakennuksessa järjestetään myös nykytaiteilijoiden näyttelyitä.

Osoite: Goethe-Museum Düsseldorf, Jacobistraße 2, 40211 Düsseldorf.

Aquazoo Löbbecke museum

Yksi ainakin paikallisten lasten suosikkikohde on on Aquazoo. Nimi on hämmentävä, nimittäin rakennuksesta löytyy akvaario, noin 500 lajin pieneläintarha, luonnontieteellinen museo, kivimuseo sekä merentutkimukseen ja luonnon pelastamiseen liittyvä osio. 

Virallisesti The Aquazoo Löbbecke Museum on kulttuurinen ja tieteellinen instituutti, joka on nimetty Theodor Löbbecke mukaan. Löbbecke keräsi meristä simpukoita ja lahjoitti ne instituutin “näyttelyiden siemeneksi”. 

Aquazoo on ollut vuosia yksi alueen päänähtävyyksistä. Museossa vierailee vuosittain 400 000 asiakasta. Eritoten viikonloppuisin ja loma-aikoina se näkyy valtavina lippujonoina sekä ahtaina paikkoina kun lapset perheineen kiirehtivät katsomaan elämän ihmeellisyyksiä.   

Osoite: Aquazoo Löbbecke Museum, Kaiserswerther Straße 380, 40474 Düsseldorf.

Hengailua Königalleella

Kaupungin pääkatu Königsallee on rakennettu Hofgartenin vesistöihin yhdistetyn kanavan ympärille. Näin talvisin kanava ei oikein pääse oikeuksiinsa, mutta myöhemmin keväällä asia on toisin. 

Täällä elää myös satojen kauluskaijojen villi populaatio, joiden kriikuna kiirii pimenevässä yössä. Ja kyllä, vihreät kauluskaijat kuuluvat papukaijojen heimoon ja myös näyttävät niiltä. Minulle tämä tuli täysin yllätyksenä, että näinkin korkealla Euroopassa voi olla papukaijoja. Tämä onkin yksi niistä positiivisista puolista matkustamisessa; oppii aina jotain uutta!

Königsalleen ympärillä on myös parhaat shoppailupaikat, etsit sitten luksusta tai tavallisia vaate- ja elektroniikkakauppoja. Ota kuitenkin huomioon, että sunnuntaisin kaupat ovat Saksassa kiinni, jolloin pitää keksiä jotain muuta puuhaa päivän täytteeksi.

Etummainen rakennus on Kö-Boden.

Huom. Nosta katseesi ylös Dusseldorfin rakennuksiin, viime aikoina vanhoja sodan jälkeen rakennettuja taloja on purettu pois ja tilalle on tullut mitä futuristisemman näköisiä rakennuksia kuten esimerkiksi Kö-Boden.   

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Düsseldorf on Nordrhein-Westfalen´in osavaltion pääkaupunki. Britit perustivat osavaltion kesäkuussa 1946, koska he olivat alueen miehittäjiä toisen maailmansodan jälkeen. Miehitys päättyi 1949, jolloin perustettiin Saksan Liittotasavalta. Suomalaisten näyttää olevan vaikea hahmottaa, että Saksan Liittotasavallassa on 16 osavaltiota, joista jokaisella on pääkaupunki.

  2. Enpä tiennytkään, että Düsseldorfisssa on merkittävä määrä määrä japanilaisia. Se yksistään olisi hyvä syy vierailulle omasta näkökulmastani, sillä pidän japanilaisesta ruoasta valtavasti. Köln on pitkään ollut kaupunki, jossa haluan käydä. Kun joskus siellä pääsen käymän, täytyy pitää Düsseldorf myös mielessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *