*Mediatilaisuus: The Helsinki Distilling Company
Helsinki isännöi ensimmäistä kertaa MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony -gaalaa maanantaina 27. toukokuuta. Gaalassa julkistetaan uusien Michelin-tähtien, MICHELIN Green Stars-tunnustusten ja erikoispalkintojen saajat. Gaalan järjestäminen juuri Helsingissä on merkittävä tunnustus suomalaiselle ja helsinkiläiselle ruoka- ja ravintolakulttuurille.
Vuosittain julkaistavaan The MICHELIN Guide Nordic Countries -oppaaseen kuuluvat Ruotsi, Suomi, Tanska, Norja ja Islanti. Nordic-oppaan vuoden 2023 painoksessa on yhteensä 271 ravintolaa, joista 81:lla on yksi, kaksi tai kolme tähteä. Suomen Michelin-tähdillä palkituista ravintoloista viisi sijaitsee Helsingissä, yksi Turussa ja yksi Porvoossa. Lisäksi Helsingissä on kolme vihreää tähteä kantavaa ravintolaa.
Yksi tilaisuuden Pohjoismaisten Michelin -ravintoloiden 2024 julkistamistilaisuuden kumppaneista on The Helsinki Distilling Company. Tilaisuudessa tarjotaankin ensimmäisen kerran premium-tason lonkeroa.
Lonkeroa aidoista raaka-aineista
Mikä erottaa The Helsinki Distilling Companyn lonkeron muista lonkeroista? Muun muassa sitä kysyttiin mediatilaisuudessa, joka järjestettiin tällä viikolla Ravintola Tislaamossa Helsingissä.
Helsingin ainoa tislaamo ja tänä vuonna 10 vuotta täyttävän The Helsinki Distilling Companyn tuotteet on valmistettu pieteetillä aidoista mehuista ja luonnollisista raaka-aineista. Mehun määrässä ei säästellä ja se maistuukin herkullisen värisissä juomissa. Helsinki Long Drink:stä on saatavilla viisi eri makua hurmaavan värikkäissä tölkeissä.
Jotta kokemus olisi autenttinen, mediapäivään osallistuneet pääsivät tutustumaan kädestä pitäen Helsinki Long Drink -juoman reseptiikkaan. Lonkeron anatomia -työpajassa oli mahdollisuus sekoittaa lonkero aidoista luonnon raaka-aineista, kuten erilaisista sitrushedelmistä, hedelmämehuista ja alkoholista. Valmistamani lonkero, Kolin kesä, voitti leikkimielisessä kisassa jaetun ensimmäisen sijan.
Osoite: Tislaamo – Distillery bar & restaurant, Työpajankatu 2a R3, 00580 Helsinki.
Tislaamokierrokset ja tastingit helsingissä
The Helsinki Distilling Company järjestää avoimia tislaamokierroksia sekä tastingejä. Lonkeroiden lisäksi yritys tekee giniä ja viskiä. Vuonna 1856 rakennettu viskikellari on jo itsessään näky! Maailmanlaajuisestikin huomioitu The Helsinki Whiskey Cellar on ainutlaatuinen kohde Pohjoismaissa. Kellarissa vieraillessa tuntuu kuin olisi siirtynyt skottilaisen linnan uumeniin.
HDCO:n viskikellarikierros sisältää yksityiskohtaisen selostuksen viskin valmistuksesta, historiasta ja tarinasta. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus osallistua viskitastingiin. Kierroksen ja maistelun yhteishinta on 45 €. Helsingin Tukkutorin kupeessa sijaitsevaan viskikellariin on helppoa saapua julkisilla kulkuvälineillä.
Osoite: The Helsinki Whiskey Cellar, Vanha Talvitie 16 R21, 00580 Helsinki.
*Otsikkokuva: Reija Hirvonen/Pixabay.
Itse en oikeastaan välitä mistään tisleistä, mutta pidän todella kiinnostavana siitä huolimatta vastaaville kierroksille osallistumista. Aina tuleekin osallistuttua, kun osuu kohdalle.
Kiitos Mikko!
Viskikellari on hieno kohde, vaikka ei varsinaisen juoman ystävä olisikaan.