*Tallink Siljan PR-tilaisuus

Tallink Silja Linen laivoille on valittu jälleen uudet nimikkoviinit ja -oluet seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Valikoimasta löytyy kuusi viiniä ja kaksi olutta, jotka on kaikki valittu eurooppalaisilta tuottajilta.

Viinit ja oluet valittiin sokkomaistelumenetelmällä kansainvälisessä valintaprosessissa, johon osallistui laaja joukko Tallink Siljan omia alan ammattilaisia, kuten sommeliereja, viinin ja oluen asiantuntijoita sekä ravintolapäälliköitä.

Viinit soveltuvat erityisen hyvin erilaisten ruokien ruokajuomaksi.

Valintaprosessissa maisteltiin 130 erilaista viiniä viidestä eri kategoriasta: samppanjat, kuohuviinit, valkoviinit, punaviinit ja roseeviinit. Viinit tulivat eurooppalaisilta tuottajilta kuudesta eri maasta. Nimikko-oluet valittiin 36 erilaisen oluen joukosta, joista 21 oli lager- ja 15 porter-olutta. Mukana oli oluita panimoista sekä Suomesta, Ruotsista että Virosta.

Tallink Silja Linen nimikkoviinit ja -oluet 2024

Mitä juomia sitten valittiin? Se selviää seuraavasta. Mukana myös lyhyet kommenttini nimikkojuomiin liittyen.

Laivan kuohuviini – Espanjalaiset Palau Brut Organic Cava & Palau Rose Organic Cava

Palau Brut Organic Cavan tuoksu on raikas, hienostunut ja elegantti. Siinä voi aistia persikan, greipin ja seljankukkien hedelmäisiä sävyjä, jotka täydentyvät kevyesti paahdetuilla vivahteilla.  

**Cava oli yllättävän helppoa juotavaa, myös tällaiselle henkilölle joka ei yleensä kuivista juomista nauti. Kuohuviini sopii mainosti vaalean kalan kanssa, kuten siian. Todellista kesäjuomaa!

Palau Rose Organic Cava tarjoaa tuoreiden hedelmien tuoksuvivahduksia, joiden seassa voi aistia ruusujen ja liljojen kukkaisia sävyjä sekä sitrushedelmäisen loppusilauksen.

**Rose Cava oli hieman liian hienostunut minun makuuni. Vaatii enemmän totuttelua. 

Laivan samppanja – Ranskalainen A&J Demiére Blanc de Noirs Brut

Tämä samppanja on maultaan raikas ja pyöreä. Siinä on eleganttia monivivahteisuutta, hedelmäisiä makuja ja tasapainoinen jälkimaku. Se on vaalea samppanja vain punaisista viinirypäleistä.

**Laivan samppanjalle iso suositus! Mahtavaa seurustelujuomaa ja sopii yllättävän hyvin myös friteeratun kalan kanssa.

Laivan valkoviini – Saksalainen Weingut Frey Grenzhügel Riesling Organic

Kuiva valkoviini, jonka aromiprofiilissa korostuvat sitruksen sävyt ja ihastuttavat, trooppiset maut. Suutuntuma paljastaa raikkaan happamuuden ja mineraalisuuden – täydellisessä tasapainossa Rieslingille tyypillisten makujen kanssa. 

**Riesling on suosikkiviinini, eikä tämä tehnyt poikkeusta asiaan. Hedelmäistä, raikasta ja helppoa nauttia!

Kuva: Tallink Silja.

Laivan roseeviini – Italialainen Terre di Chieti Rosato Organic

Roseeviini tarjoaa pehmeän ja marjaisan makuelämyksen, jossa kesän marjat ja kirsikat tanssivat tasapainoisen happamassa syleilyssä.

**Voiko Italiasta tulla huonoa viiniä? No ei voi! Kokeile viiniä vaikkapa höyrytetyn lohen kyytipoikana.

Laivan punaviini – Italialainen Villa Paradiso Chianti Organic

Keskitäyteläinen punaviini tarjoaa suussa samettisen pehmeyden, hienovaraiset tanniinit ja tunnistettavat punaisten hedelmien vivahteet.

**Punaviinit eivät yleensä maistu minulle tanniinien vuoksi, mutta tämä hedelmäinen ja hieman petrolin makuinen viini oli kuitenkin positiivinen poikkeus. Sopii hyvin pastan kanssa.

Laivan lager-olut – Virolaiset Pühaste Pootsman 4,8 % ja laivan porter-olut – Põhjala Must Kuld 7,8 %. 

**Sopivat niin burgerin kylkeen (lager) kuin suklaajälkkärin (porter) seuraksi. Lagerin etiketti on rouhean hieno.

Viinit ja oluet ovat olleet saatavilla kaikilla Tallink Silja Linen laivoilla, Tallink hotelleissa sekä ravintoloissa torstaista 2.5.2024 alkaen.

*Otsikkokuva: Jokemedia / Tallink Silja

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *