Silja Serenade, Tallink Silja

*Pressimatka tehty Tallink Siljan tarjoamana

Tänä kesänä yhden vaihtoehdon reissukärpäsen puremaan tarjoaa Tallink Silja, kun liikenteeseen palannut Silja Serenade vie matkustajat Helsingistä yön yli risteilyille. Koska Tallinnassa ei ole pääsyä maihin, risteily toteutetaan niin karanteenivapaana risteilynä eli kyytiin otetaan vain Suomesta matkaan tulevia. 24.6. alkaen laiva liikennöi Helsingistä Maarianhaminaan 11.8. saakka.

Laivalla otetaan huomioon viranomaisten vallitsevat koronaohjeistukset, tarjolla on käsidesiä ja puffassa kertakäyttöhansikkaita. Laivalle ja ravintoloihin otetaan myös enintään 75 % asiakaskapasiteetista ja aukioloaikoja on saatettu rajoittaa.

Hytti josta ei tekisi mieli poistua

Yövyin ensimmäistä kertaa risteilyelämässäni Commandore luokan hytissä. Tai no, joskus kauan aikaa sitten olen ollut vastaavassa Finnjetin kyydissä, mutta siitä on jo aikaa. Lisäksi risteilyasiakkaille tarjottavat palvelut ovat vuosien aikana menneet huimasti eteenpäin.

Kuva: Tallink Silja / Mikael Lundblad.

Commandore luokan hytti on hyvin tilava. Se on optimi kahdelle aikuiselle, mutta mukaan mahtuu myös kaksi lasta, joille voi sijata varasängyn hytissä olevasta sohvasta. Hytissä on suuri ikkuna, jonka erkkeri kutsuu istumaan ja nautiskelemaan ohi lipuvista näkymistä. Kylpyhuone on hyttiolosuhteisiin nähden suuri. Mukana seuraavat myös reilunkokoiset kylpytakit, tossut ja kylpytuotteita. 

Hintaan kuuluu baarikaappi jossa on alkohollisia kuin alkoholittomia tuotteita. Jos kahvihammasta kolottaa, voi Commandore Loungessa käydä nauttimassa kahvia, pientä makeaa ja suolaista sekä hedelmiä samaan hintaan.

Kuva: Tallink Silja / Marko Stampehl.

Myös aamu- ja iltasaunan käyttömahdollisuus on hyttien lähettyvillä. Hyttiluokkaan kuuluvan aamiaisen pääsee nauttimaan Bon Vivant ravintolassa.

Herkuttelua Bon Vivant ravintolassa

Tämän kesän Menu Nordic on Viron Bocuse d’Or 2021 kanditaatti ja keittiömestari Artur Kazaritskin käsialaa. Menussa on neljä ruokalajia ja makumaailma on koottu maanläheisistä ja osin virolaisista raaka-aineista.

Bon Vivantin Menu Nordic on tarjolla syyskuuhun asti ja se maksaa ilman juomia 70 euroa ja Club One -asiakkaille 65 euroa. Menu on saatavilla myös vegaanisena.

Ensimmäisenä menussa oli tarjolla norjalaista kuningasrapua, katajanmarjoja, juuriselleripyreetä ja shampanja-Beurre Blanc –kastiketta.

Pienen tauon jälkeen pöytään tuotiin turskaa voissa, savustettua lardoa, tuoretta kurkkua ja kermaista yrttikastiketta.

Pääruoaksi oli herkullista paahdettua ja sienillä täytettyä viiriäistä Järveotsan tilalta sekä tryffeli-perunapyreetä. Viiriäisen syöminen on hieman hankalaa puuhaa, koska lintu on pieni ja luita tulee mukaan jokaisella haarukallisella.

Jälkiruokana tarjoiltiin paistettu omenamoussea, sitruuna-jogurttikermaa ja karamelli-kama-crumblea.

Ruokailun jälkeen siirryttiin katsomaan Dance Factoryn Rock On show’ta. Jotta myös yökerhossa vältetään ruuhkaa, sama show esitetään Silja Serenadella kaksi kertaa illan aikana. Oli muuten todella hienoa pitkän koronatauon jälkeen nähdä oikeaa viihdettä ja ihan livenä! Anniskelu laivalla loppuu klo 24.00 ja Starlight-yökerho suljetaan klo 01.00.

Aamulla iski valinnan vaikeus

Kömmin liian mukavasta sängystäni aamiaiselle jo tutuksi tulleeseen Bon Vivant -ravintolaan. Heti ovella kysyttiin, että haluaisinko lasin kuohuvaa, mutta tällä kertaa jätin sen väliin. Minua kiinnosti huomattavasti enemmän aamiaisruokalista. Joka osoittautui hankalaksi, nimittäin olisi tehnyt mieli maistaa ihan kaikkea. Onneksi ravintolassa voi pyytää annoksista myös miksauksia tai peräti useampaa annosta. Valitsin pöytäseuralaisten suosituksesta Bon Vivant Platen.

Aamiaislautanen käsittää pekonia, munakokkelia, makkaravalikoima, papuja, ja grillattua tomaattia. Itse pyysin jättämään pavut pois, masu kun ei oikein tykkää niistä.

Lämpimien annosten lisäksi tarjolla on oiva valikoima mm. leikkeleitä, juustoja, leipää sekä erilaista makeaa kuten petit four ja viinereitä. Hieno aamiaiskattaus, jonne voi ostaa liput, vaikka ei olisikaan varsinaisen Commandore luokan asiakas.

Matka päättyi aivan liian aikaisin. Olisi ollut hienoa istuskella aurinkokannella hyvän kirjan kanssa tai kävellä Promenadella kuin Karibian risteilyllä konsanaan. Mikä parasta, ne arkiset aatokset jäivät hetkeksi satamaan, ja pystyin nauttimaan koko sielun ja ruumiin voimin tästä hetkestä.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *