Viimeinen illuusio näytelmän ensi-ilta

Suomen Komediateatteri, Helsinki

Nostalginen Peacock-teatteri sijaitsee Helsingin Linnanmäellä. Teatteri on tarjonnut upeita esityksiä Linnanmäellä eri muodoissa jo huvipuiston avajaisvuodesta 1950 lähtien. Vuonna 1950, kun Linnanmäki avattiin, yksi sen vetonauloista oli Cirkusteltta, jossa esitettiin akrobaatti- ja trapetsinumeroita, klovneriaa ja taikatemppuja. Cirkusteltta nimettiin vuonna 1951 Peacockiksi ja myöhemmin Peacock-teatteriksi. Vuodesta 2018 teatterin näyttämöä on hallinnoinut Suomen Komediateatteri.

Viimeisen illuusion on ohjannut ja käsikirjoittanut Niina Lahtinen.
Niina on mahdollista bongata kesällä mm. Turusta Samppalinnan kesäteatterien 9 to 5 musikaalista.
Pirkko Mannola ja Göran Stubb odottivat kovasti shown näkemistä.
Juha Tapion kevät on kulunut rundilla.

Lauantai-iltana Peacock-teatterin suojiin oli kerääntynyt hurmaava seurue magiikan, musiikin ja komedian ystäviä, kun Suomen Komediateatterin Viimeinen illuusio näytelmä sai ensi-iltansa. Samalla taikuus, ainakin hetkellisesti, palaa takaisin Linnanmäelle. Viimeinen illuusio viekin katsojat takaisin taikashown menestysvuosiin ja selvittää mitä kulisseissa ja estradilla oikeastaan tapahtui. Mikä oli SE dramaattinen viimeinen illuusio, johon taikuus Linnanmäellä oikein päättyi?

Kaiken voittava on rakkaus

Viimeinen illuusio keskittyy kertomaan taikuri Markun (Janne Kataja) ja hänen avustajansa Ritvan (Kiti Kokkonen) tarinaan. Pakkaa sotkee rokkaava ammattitaikuri The Amazing Ronn Moss:n (Joni Pakanen). Tunnin mittaisen näytelmän aikana koetaan useita eri tunneskaaloja mustasukkaisuudesta iloon ja jännityksestä pettymykseen. Esityksen aikana nähdään myös lukuisia huikeita taikatemppuja niin Katajan kuin Pakasen tekemänä.

Kuva: Matti Rajala/ Suomen Komediateatteri.

Viimeinen illuusio on komediaa parhaimmillaan ja tarjoaa ns. turvallista huumoria joka tuntuu ja lämmittää niin sielussa kuin mahanpohjassakin. Erityisesti Janne Kataja teollisuusvakoojan roolissa hipoo täydellisyyttä. Komediallisessa kokovartaloroolissa on aimo annos lasten animaatioista tuttujen etsivien piirteitä kuin Vaaleanpunaisen pantterin tarkastaja Jacques Clouseauta.

Näytelmä on myös tavoittanut tärkeän osan suomalaisittain harvinaisesta Pixarin animaatioiden rakenteesta, kun se samanaikaisesti toimii niin perheen pienimpien kuin vanhempienkin katsojien parissa. Samat vitsit kun voi ymmärtää niin monella eri tavalla. 

Kuva: Matti Rajala/ Suomen Komediateatteri.

Esitystä rytmittää Katja Lapin yhden naisen orkesteri. Kitin lauluosuudet ovat huikaisevia ja viimeisen laulun mukaelma John Denverin Country Roads biisistä sai omat silmät kiiltämään… Vai oliko se sittenkin tämä siitepölyaika?

Viimeisen illuusion on ohjannut ja käsikirjoittanut Katajan entinen taikuriavustaja Niina Lahtinen. Epookkisen taikamaailman näyttämölle on luonut lavastaja Peter Ahlqvist.

Tulevat esitykset: Pe 5.5. klo 19, la 6.5. klo 14 ja klo 17, pe 12.5. klo 19, la 13.5. klo 14 ja klo 17, la 20.5. klo 14 ja klo 17, to 25.5 klo 19, la 27.5. klo 14 ja klo 17 sekä pe 2.6 klo 19.

Liput alk. 44€ + tilausmaksut (alk. 1,50 €  www.lippu.fi). Huom. Suositusikäraja 8 vuotta.

Kulku Peacockiin ja Pienelle näyttämölle käy Linnanmäen Pääportin kautta (Tivolikuja 1 / Pohjoinen sisäänkäynti). Huvipuistokauden ulkopuolella portti aukeaa tunti ennen näytöksen alkua.

Osoite: Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämö, Tivolikuja 1, Helsinki.

*Otsikkokuva: Matti Rajala/ Suomen Komediateatteri.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Tämähän kuulostaa hauskalta! Nuo lauantaipäivät voisikin sopia varsin hyvin, täytyy pitää mielessä, josko ehdittäisiin käymään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *