Paramount Pictures, Los Angeles

Los Angelesissa, jos missä, kannattaa käydä elokuvayhtiöiden studiokierroksilla. Vaihtoehtoja on useita, me valitsimme kohteeksi legendaarisen ja nykyisin ainoan Hollywoodin keskustassa sijaitsevan elokuvayhtiön Paramount Picturesin.

Heräilimme uuteen aamuun lähes studio-aluetta vastapäätä olevassa, vanhassa Hollywood Historic hotellissa. En suosittele, paitsi jos haluat viettää yön narisevin lautalaudoin sisustetussa huoneessa, jonka äänieristys on… niin sitä ei ole. Lisäksi parivuoteen patjassa on valmiina syvä kuoppa, jonne molemmat nukkujat yön aikana molskahtavat – halusi sitä tai ei. Joka tapauksessa, hotelli oli näppärä tukikohta tulevaa studiokierrosta silmällä pitäen. Ja näkyyhän tuo kukkuloilla oleva Hollywood-kylttikin osasta huoneiden ikkunoista.

Paramount Pictures tarjoaa kolmea erilaista opastettua kierrosta, joista 4,5h kestävään VIP-kierrokseen kuuluvat niin ateria kuin iltapäiväskumpat. Kiinnostuitko? 🙂 Hinta vain 178 dollaria (vuoden 2017 hinnat).

Valitsimme kuitenkin 2h kestävän (lue: köyhäily-) päiväkierroksen. Kierros varataan netin kautta ja hintaa vierailulle tuli 55$/hlö. Tähän kuuluu niin verot kuin muutkin liikkuvat kulut.

Studio 1:llä on kuvattu mm. seuraavia: Mies joka tiesi liikaa 1956, Ihmemies 1985-1992 ja The Truman show 1998.

Kokoontuminen oli Paramount Picturesin portilla, jonne kerääntyikin noin 15 henkeä. Näpsäkkä opashenkilö haki meidät portilta, puhuen niin luistavaa Small talkia, kuin Hollywoodissa voi kuvitellakin puhuttavan. Jokainen pääsi kertomaan toisilleen mistä on kotoisin ja kun satuimme olemaan ”kaukaa” Euroopasta, saimme äänekkäitä aah uuh-voihkaisuja osaksemme. Ennen kävelyä, opas varoitti mahdollisista julkkisbongauksista, studioissa kun oli käynnissä kuvauksia juuri tuolloin.

Meidän kävelytettiin aluksi aukiolle, jossa opas kertoi elokuvayhtiön 104 vuotisesta historiasta ja erityisesti Lucille Ballista, jolla oli ollut työhuonekin studioilla. Jos haluat lukea lisää yhtiön historiaa, se onnistuu tästä.

Hetken kuluttua viereemme kurvasi kuski jatkettujen golfkärryjen kanssa, jonne istahdimme. Ja tästä varsinainen kierros alkoi. Ryhmä vietiin isojen studiohallien luo, joiden vieressä opas kertoi, mitä kussakin hallissa on aikojen saatossa kuvattu. Suurin osa halleista oli nytkin käytössä, joten emme päässeet kurkistamaan halleihin sisälle. Hallien ovien pielissä on isot plakaatit, jotka kertovat niin elokuvan kuin vuosiluvun, mitä ko. hallissa on filmattu. Ja on kyllä sanottava, että listaus kuvatuista elokuvista, on varsin mairitteleva.

Näpsäkkä opas kertoi Lucille Ballista ja Paramount Picturesin historiasta.

Ohitimme elokuvatähtien trailereita, jotka odottivat studiohallien ulkopuolella, näyttelijöitä sisuksiinsa lepäämään. Ei ketään missään…

Tarran mukaisesti Star Waggons-traileri.

Retki jatkui parkkipaikalle, jonka viereisen talon seinässä oli iso meriaiheinen maalaus. Tällä kohdalla on kuvattu mm. isoja Raamatun vesikohtauksia. Parkkipaikka on aikoinaan ollut iso uima-allas, joka tarpeen vaatiessa, saatiin täytettyä elokuvakohtauksia varten. Oppaan mukaan, nykyisin ei ole enää tarvetta moiseen, koska efektit voidaan tehdä tietokoneella. Maalaus muistuttaa menneistä ajoista.

Merimaalaus ja kuuluisa Paramount vesitorni.

Menneistä ajoista muistuttaa myös parkkipaikan vieressä seisova Paramount vesitorni. Opas kertoi, että kuuluisasta vesitornista on päätetty luopua, koska maa Hollywoodissa maksaa ja torni hyödyttömänä, vie liikaa tilaa. Surku, kaikkea kun ei mielestäni voi mitata rahassa!

Tällä kujalla on kuvattu mm. CSI-rikossarjaa. Aito kuja ideoineen on kopioitu New Yorkista ja rakennettu kuvauksia varten Hollywoodiin.

Jatkoimme kärryillä matkaa ja pysähdyimme kadulle. Tämä ei ollutkaan mikä tahansa katu, vaan paria taloa lukuun ottamatta, täysi kulissi. Jos talot näyttävät leffoissa aidoilta, olivat ne yhtä aidon näköisiä täälläkin. Tosin kurkistus ovesta talon sisään kertoo, että sisus on tehty lastulevyistä ja teräspalkeista, jotka pitävät seiniä pystyssä.

Kuin oikea talo ulkoa…
Mutta sisällä näyttää tältä.

Opas kertoi harjoitellun kuuloisesti elokuvamaailman salaisuuksia, sekä yksityiskohtia mm. siitä, mitä sarjoja ja elokuvia kadulla on kuvattu ja mihin kaikkeen katua voisikaan käyttää. Tosin, nyt kadulla ei näkynyt minkäänlaista toimintaa.

Kaksi tuntia hujahti nopeaa, oppaan mielenkiintoisia juttuja kuunnellessa. Ja ennen kuin huomasimmekaan, olimme jälleen lähtöpisteessämme. Meidät ohjattiin vielä yhtiön turistikauppaan, jossa saimme pienen alennuksen ostoksistamme. Olihan se Paramount Picturesin muki ostettava kotiin viemiseksi.

Ps. Emme törmänneet yhteenkään elokuvatähteen tai yleensäkään ihmiseen kahden tunnin aikana!

Suosittelen studiokierrosta silti, jos kiinnostaa elokuvamaailman kulissit ja se ”raaka” arki, joka itse elokuvista harvoin välittyy.

Saattaisit myös pitää näistä:

16 kommentti

 1. Me käytiin Universalilla ja kun noi lippujen hinnat joka paikkaan on aika suolaisia niin ei tuonne Paramountiin lähdetty. Pelkästään normipassi Losin Universaleille oli 90€ 😀 Mutta joka pennin arvoinen. Siellä oli myöskin tuommoinen golfauto ajelu + tietenkin laitteita ja 4D show juttuja. Se oli yks siisteimmistä paikoista missä oon käynyt 🙂

 2. Paramount kiinnostaisi. Pari kertaa olen käynyt Universal Studios -studiokierroksella ja se on ollut kyllä mielenkiintoinen. Toki se on enemmän sellainen ”attraction”, kun on kuitenkin osa teemapuistoa. Mut siellä nähtiin mm. The Voicen kuvaukset täydessä tohinassa ja Wisteria Lane on ihana päästä näkeen livenä. <3

  1. :). Tämä kierros ei ole ollenkaan sellainen. Tämä on enemmän sellainen perinteinen, ”opas kertoo kävijöille juttuja-tyyppinen”.
   Mutta juuri siksi kierros olikin mukava, kun siitä oli riisuttu kaikki glamour pois.

  1. Opas kertoi niin elokuvayhtiön historiasta kuin leffojen tekemisestä Paramountilla töissä olleiden ihmisten kautta.
   Sekä sellaisia kivoja ”bäkkärijuttuja” eli behind to scenes. Halvin elokuvakierros LA:ssa.

 3. Tällainen kierros olisi mukava! Olen Universal Studiolla käynyt, mutta se nyt oli enemmän huvipuistoa. Aika haikea fiilis tuolle vesiputouskankaalle, ei ole tarvetta tietokoneajalla enää ;-( Samoin tuon vesitornin kohtalo hieman surettaa, olisi kuitenkin oiva muisto vanhoista päivistä.

 4. Paramountin kierros on kyllä ehdottomasti joka sentin arvoinen. Käväisimme paikalla viime kesänä. Kierros oli selvästi hieman erilainen kuin teillä, joskin käsittääkseni tuo samainen 2h kierros oli kyseessä. Ainakin otimme sen halvimman paketin. Meillä ryhmässä oli viisi ihmistä (kuusi piti olla, mutta yksi jäi saapumatta). Vastaanotto oli erillisessä sisätilassa, jossa oli odotusalue missä sai ihailla kaikenlaista elokuva-aiheista sälää puvuista Oscar-palkintoihin. Myös esittelypuhe pidettiin sisätiloissa. Mitään ihmeellistä toimintaa emme mekään nähneet, mutta lavasteisiin saimme tutustua ja historiaa esiteltiin hyvin. Valokuvausta sai harrastaa vain vähän rajoitetusti.

  Universalilla myös käyneenä sanoisin Paramountin kierrosta kompaktimmaksi ja jollain tavalla intiimimmäksi, alueen ja ryhmän pienen koon sekä oppaan voimakkaamman henkilökohtaisen läsnäolon vuoksi. Hinta-laatusuhteeltaan Paramount on ihan ylivoimainen. Universalille kun ei kierrokselle pääse muutoin kuin osana huvipuistovierailua ja se on ihan järkyttävän kallis.

  1. Näin mekin asian ymmärsimme eli jos haluaa edes hitusen autenttisuutta silloin valinta on Paramount, jos taas kiinnostaa rahastusta varten tehty kierros, silloin valinta on Universal. Tosin rahalla saa ja hevosella pääsee, onhan Universal sitten näyttäväkin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *