Peking, Kiina

Kiina on maa joka jakaa matkaajat puolesta ja vastaan. Osa ihailee heidän kulttuuriperintöään, toiset eivät voi sietää kiinalaisten tapoja tai maata yleensäkään.

Mikäli kuitenkin haluat ennakkoluulottomasti lähteä Kiinan kamaralle, tässä muutama kohdevinkki, joihin kannattaa Pekingissä kulkunsa suunnata.

Pekingin puutarhat

Pekingissä on useita hulppeita puutarhoja jonne kannattaa ehdottomasti lähteä kun väenpaljous ja kaupungin vilinä alkavat matkailijaa ahdistaa. Pekingin ilmanlaatu on huono, mutta näissä puutarhoissa sekin tuntuu miellyttävämmältä kuin keskellä kaupunkia.

Suosittelenkin käymään Jingshan puistossa joka löytyy Kiellettyä kaupunkia vastapäätä. Jos haluat nähdä valkoisen Dagodan lähietäisyydeltä, sellaiseenkin on mahdollisuus Beihain puistossa.

Kesäpalatsi

Puutarhateemalla jatketaan, 15 kilometrin päästä Pekingistä, hyvien kulkuyhteyksien päästä löytyy Unescon maailmanperintökohde Kesäpalatsi.

Alue on hyvin kaunis ja vierailun arvoinen. Alueella on mm. Marmorilaiva sekä paljon perinteisiä kiinalaisia rakennuksia. Tänne kannattaa varata piknikeväät mukaan! Kesäpalatsiin voit tutustua tämän linkin kautta tarkemmin.

Kielletty kaupunki

Tiananmenin aukion laidalta pääset varsinaiseen kulttuurikohteeseen nimittäin Kiellettyyn kaupunkiin. Tämä monta sataa vuotta vanha alue on toiminut Kiinan keisareiden asuinalueena sekä hallintokeskuksena. Kielletty kaupunki on lyhyesti sanottuna upea ilmestys!

Jos Pekingin reissulla ei mitään muuta kohdetta kävisi katsomassa, on Kielletty kaupunki ykköskohde. Temppelialue on tehty fengshuin pohjalta ja alue rakennuksineen sekä puutarhoineen on harmoninen. Nähtävillä on yli miljoona keisarillista esinettä. Lue lisää Kielletystä kaupungista tästä.

Kiinan muuri

Kiinan muurille päästäksesi on nähtävä hieman vaivaa. Vaihtoehtoina muurille pääsemiseen ovat linja-auto-, junakyydit tai lukuisten retkenjärjestäjien mukana. Muuria on nähtävillä muutamassakin kohdassa Pekingin lähistöllä.

Mukaan kannattaa varata kunnolliset kävelykengät sekä aikaa. Lisäksi kannattaa muistaa, että et ole muurilla yksin!

Kiinalainen ruoka

Vaikka ruoka ei varsinainen matkakohde olekaan, ei sitä voi ohittaa kun on kyse Kiinasta. Pekingistä löytyy herkkuja jokaisen makunystyröille, ja ennen kaikkea,  ruoka on hyvin edullista.

Ihme on, jos mahdut vielä housuihisi Pekingissä vietetyn viikon jälkeen. Kannattaa maistaa myös jotain sellaista, mitä kotioloista tai naapurissa olevasta kiinalaisesta ravintolasta ei löydy. Saatat yllättyä positiivisesti!

Vaikka ilmanlaatu Pekingissä on mitä on, ihmisten käyttäytyminen poikkeaa huomattavasti totutusta ja saatat suurella todennäköisyydellä tulla ihmisruuhkassa tönimäksi, Kiinalle kannattaa antaa mahdollisuus!

Muiden bloggaajien vuoden 2017 aikana tehtyjä postauksia sekä vinkkejä Pekingin reissulle:

Blogi: Tämä matka, Kielletty kaupunki tervetuloa mukaan kierrokselle

Blogi: Koivupalmu, Peking vuosituhansien historiaa.

Blogi: Mutkia matkassa, Vinkit ensikertalaiselle Kiinaan.

Blogi: Life of marenki, Beijing on my mind.

Saattaisit myös pitää näistä:

10 kommentti

 1. Itse olen käynyt Pekingissä aikoinaan viikon verran työmatkalla – ja olivat, isännät, tuolloin järjestäneet retken Kiinan muurillekin. Nyt suunnittelemme menevämme ehkä kesällä Ulan Batoriin junalla Pekingistä ja kyselin vähän siipalta, joka on kyllä käynyt Kiinassa, mutten Pekingissä, että paljonko varataan aikaa Pekingiin ennen kuin jatkaisimme matkaa Mongoliaan ja hän oli sitä mieltä, ettei yhtään 🙂 No katsotaan mihin sitten lopulta tuon reissuhahmotelman kanssa päädytään.

  1. Kiitos Pirkko!
   Oli sitten mitä mieltä Kiinasta, niin kyllä siellä kannataa ainakin piipahtaa. Vaikka ei maailman kauniimpiin maihin ja Peking kaupunkeihin lukeudukkaan…
   Olemme monta kertaa miettineet tuota Venäjän läpi junailemista (suuntana Mongolia), mutta luopuneet siitä pituuden ja nykyisten hintojen vuoksi. Mutta tuo teidän suunnitelma saattaisi olla huomattavasti miellyttävämpi, lähteä Pekingistä Mongoliaan ja tulla takaisin samaa reittiä. Jään seuraamaan teidän suunnitelmia.

 2. Kiitos linkkauksesta 🙂

  Pekingissä kyllä kannattaa käydä. ja vaikka ruoka ei tosiaan ole sellaisenaan matkakohde, voi Kiinaan matkustaa ihan ruuan takia. Jestas miten hyviä sapukoita tuli syötyä. Erityisen kiinnostavaa oli, miten herkullista sapuskaa saatiin tehtyä ihan kasviksista. Jos sellaista olisi tarjolla Suomessa, menisivät kasvisruuatkin paremmin kaupaksi, uskoisin näin.

  1. Kiitos Anna!
   Toden totta, Kiinassa ei välttämättä tarvitse syödä lihaa, kun maut ovat ruoassa kuin ruoassa kohdillaan.
   Varmaan itsekin söisin kasvisruokia enemmän kuin ei olisi vain härkkistä ja tofua tarjolla.

 3. Kiitos juttuni linkkaamisesta! Pekingissä riittää kyllä niin paljon nähtävää, että aika ei taatusti käy pitkäksi! Ja nuo Kesäpalatsi ja Kielletty kaupunki on tietysti ihan ehdottomat kohteet Pekingin ensikertalaiselle. Ja se ruoka <3

 4. Oon kuullut Pekingistä jonkin verran negatiivista, mutta kyllä siellä käyminen kuitenkin kiinnostaa kun Kiinaan eksytään! Onhan nuo nähtävyydet kielletyine kaupunkeineen kaikkineen ihan legendaarisia. Kiinan reissu saattaa olla edessä ehkä jo ensi keväänä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *