Kymmenen matkakuvaa ja -tarinaa vuosien varrelta

Viimeisten viikkojen aikana on useampi blogisti osallistunut mukaan matkakuva-haasteeseen. Tarkoituksena kasata yhteen 10 valokuvaa ja lyhyttä tarinaa niiden takaa. Tämä oli jälleen hyvä syy käydä läpi myös niiden matkojen kuvia, joista en vielä ole ehtinyt kirjoittaa matkaturinoita. Otsikkokuva on muuten otettu Madridissa jalkapallofanien keskuudessa.

Kuva lentokoneen siivestä

Tänä keväänä Air Canadan kyydissä jossain Meksikon yllä. Sinne jäi turkoosi meri, loputon auringonpaiste ja mahtavat nähtävyydet. Suomessa odotti maaliskuun alun loska.

Meksikosta tuli julkaistua useita juttuja. Jos haluat tutustua juttuuni rauniokaupunki Chichen Itzasta, se löytyy tämän linkin takaa.

Paras vahingossa onnistunut otos

Tämän kuvan löytäminen oli ehkä vaikein täytettävä kymmenestä aihealueesta. Oheinen kuva vie mukanaan Virroille, Herraskosken kanavan varrelle, jolloin napsaisin alkukesän vihreydestä kuvan.

Kanavalla ja Virtain Perinnekylässä tulee käytyä joka kesä ja juhannus. Vierailu kuuluu meidän mökkiperinteisiin. Tulipa tänä vuonna tehtyä useampi juttukin Virtain alueesta. Jos kiinnostaa luontokohteet, pysähdy ihmeessä Torisevan rotkojärville.

Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Niin, toisilla matkaajilla hymy on korvissa mahtavien maisemien, toisilla hieman toisenlaisten kumpareiden vuoksi. Tämä yhtye ei ole vienyt minua Itämerta kauemmaksi, mutta kotimaassa ovat erilaiset keikkapaikat, kylät ja kaupungit tulleet hyvin tutuiksi kahdeksan vuoden ”fanituksen” aikana. Puhumattakaan heidän musiikistaan joka tekee minut onnelliseksi. Tämä kuva on otettu Espoossa.

Luontokuva

Ehkä suurimman vaikutuksen luontokokemuksien saralla on tehnyt Islanti. Maisemat ovat vaan niin erilaisia kuin missään muualla ja samaan aikaan karulla tavalla hyvin kauniita. Myös auringonvalo taittuu Islannin nummilla erilaisena kuin mitä meillä päin on totuttu.

Jos haluat kiertää Golden Cirlen kanssamme, se onnistuu tästä.

Kuva yläilmoista

Tämä vihreä kuva on otettu Saksan ja Itävallan rajalla Berchtesgadenissa. Tunnetaan meillä päin myös nimellä Kehlsteinhaus eli Kotkanpesä. Loma-asunto rakennettiin aikoinaan Hitlerille 50-vuotislahjaksi. Hitler ei montaa kertaa Kotkanpesässä käynyt, nimittäin hän kärsi korkeanpaikankammosta. 😉

Joka tapauksessa vuoren päältä on mielettömän hienot näkymät!

Postikorttimaisema

Tämäkin otos on otettu jossakin Saksan maaseudulla. Linna- ja kartanofanina oli todella vaikeaa olla pysähtymättä jokaisen linnan kohdalla. Onneksi käymättömiä linnoja on Euroopassa niin paljon, joten eivät aivan heti kesken lopu.

Kuva matkaseurasta

Tällä kompolla eli perheen kera on monen monituista matkaa tehty. Tämä kyseinen otos on otettu Lanzarotella, kun oli pakko pitää pissatauko huikeissa meri- ja tulivuorimaisemissa.

Fiilistelykuva palmun alla

Tämä oli toinen hyvin vaikea aihealue. Tapana kun ei ole matkoilla makoilla palmujen tai varjojen alla puolta tuntia pidempää. Ja kaikki kuvat joita silloin tulee otettua on joko altaasta, merestä tai matkaseurasta.

Tämä kuva on otettu Teneriffalla Los Christianoksen rantakadulla. Juttuuni Teneriffan Teide tulivuoresta pääset käsiksi tästä.

Hyvää huomenta-kuva

Jos meillä ei ole tapana ottaa kuvia palmuista, sama juttu tuli eteen myös aamukuvien kanssa. Lopulta löytyi yksi tällainen räpsäisy, jonka kohteena on istanbulilaisen hotellin aamiaishuoneesta lankeava maisema.

Lempikaupunkini

Minulla on kaksi lempikaupunkia Euroopassa; kuvan Salzburg sekä Oxford. Molemmat kaupungit henkivät sitä vanhaa Eurooppaa, johon tunnun helposti soljahtavan. Molemmissa kaupungeissa tuli jo ensivierailulla olo, että olen siellä ollut joskus aiemminkin…

Tällainen oli minun tämän hetkiset 10 kuvaa ja tarinaa. Mikäli haluat osallistua haasteeseen, tee oma vastineesi kymmenen kohdan listasta:

1. Kuva lentokoneen siivestä
2. Paras vahingossa onnistunut otos
3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle
4. Luontokuva
5. Kuva yläilmoista
6. Postikorttimaisema
7. Kuva matkaseurasta
8. Fiilistelykuva palmun alla
9. Hyvää huomenta -kuva
10. Lempikaupunkini

Saattaisit myös pitää näistä:

12 kommentti

  1. Nämä jutut on kivoja lukea ja niin inspiroivia. Tekee mieli heti kirjoittaa omakin kooste ja tietysti lähteä reissuun. Noista haluaisin varsinkin Istanbuliin ja Salzburgiin:)

  2. Ooh, Oxford on yksi minunkin suosikkejani, olisi kiva viettää siellä pidemmänkin aikaa! Nykyään tulee digilaitteilla otettua niin paljon kuvia, että niiden katsominen on aivan erilaista kun aikoinaan valokuva-albumeistä: tämä 10 kuvan matkamuistojuttu on kiva idea!

  3. Luen aina innokkaasti näitä haasteita! Taidat sinäkin olla innokas Itävalta-fani? Jos joku Euroopan maa pitäisi valita, mihin muuttaisin, niin ehdottomasti Itävalta! Niihin vuoriin ei kyllästy ikinä… Täytyy itsekin osallistua pian tähän haasteeseen. 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *