M/S Gabriella, Viking Line

* Pressimatkan tarjosi Viking Line

M/S Gabriella tuo toivotun tauon arkeen

Vaikka matkustusrajoituksia onkin alettu purkaa, tämä kesä näyttää suurelta osin siltä, että kotimaan matkat ja lähiseutu kutsuvat matkailijoita myös tänä kesänä. Yksi vaihtoehto matkakuumeen tyydyttämiseksi on lähteä nautiskelemaan merellisistä kohteista. Niitä onkin tarjolla enemmän kuin koskaan.

 Minun matkani alkaa yleensä siitä, että avaa jonkin matkaporttaalin ja aloitan unelmoinnin. Kun on kyse risteilystä alkaa mietintä hytistä, millainen olisi juuri meidän risteilylle sopiva.

M/S Gabriella tarjoaa jokaiseen budjettiin sopivia hyttejä, oli sitten liikenteessä lapsiperheenä tai ihan vain kaksin.

Mikä minua kiehtoo risteilyissä, on niiden ajattomuus, suuntaan katseen merelle ja annan ajatusten tuulettua. Joillekin shoppailu varsin suuressa taxfreessä tai 10. kerroksen Pop up -myymälässä suo saman nautinnon.

Tai miten olisi suoraan ”ulkoruokintaan” siirtyminen laivan puffeessa tai Á la carte ja Seafood bar:ssa. Nauttia kesästä tärkeiden ihmisten kanssa ja unohtaa ainakin hetkeksi kaikkia tavalla tai toisella kehnosti koetellut aikakausi.

Loppuillasta voi viettää aikaa kotimaisen laatuviihteen parissa Club Mar -yökerhossa. Täällä tanssiminen ei ole kiellettyä ja lavalle heinäkuussa nousevat mm. Ressu Redford, Kasmir, Jukka Poika ja Erika Vikman. Huom. Yökerhoon on 18v. ikäraja.

Mielenkiintoiset uudet avaukset kotimaan hurmaaviin puistokohteisiin ja vierailu vuoden aikana ihmisten tietoisuuteen kohisten nousseen Maarianhaminan pittoreskiin ympäristöön, saavat tuntemaan kuin olisi kotimaassa ulkomailla. Lue lisää Maarianhaminan vierailukohteista täältä.

Minne sitten mennä Helsingistä punaisilla laivoilla?

Tällä viikolla Suomi helpottaa toivotusti matkustusrajoituksia. Viking Line vastaa rajoitusten purkuun avaamalla 6.7. normaaliaikataulun mukaisen reitin Helsinki – Tukholma välille.

Tämän lisäksi Viikkarilla on tarjota kesälomalaisille suoranaisia yllätyksiä, joista ensimmäinen koettiin jo menneenä viikonloppuna kun M/S Gabriella seilasi juhlavasti Kotkan satamaan. Kotkaan pääsee kesän aikana yhteensä kolme kertaa (18.6., 28.6. ja 28.7.).

Toinen erikoisuus joka Viikkarilla on hihassaan, on kaksi risteilyä Hankoon (8.7. ja 10.7.). Molemmat näistä osuvat vieläpä Hangon Regatan aikaan, joten lomailija voi nauttia kahdesta merellisestä tapahtumasta samanaikaisesti.

Ja miksi mennä Turkuun autolla kun voi tehdä sen laivalla? Nimittäin 4.7. M/S Gabriella seilaa Helsingistä turvallisesti Suomen Turkuun. Tarjolla on myös päivä Ahvenanmaalla erikoisristeilyitä (Lähdöt M/S Gabriellalla 30.6., 2.7. ja 7.8.).

Näiden lisäksi M/S Viking XPRS tekee Tallinnaan kuuden tunnin Piknik-päiväristeilyjä.

Vaikka matkustusrajoituksia on helpotettu, turvallisuudesta ei Viikkarin laivoilla ole luovuttu. Käsidesiä ja kertakäyttöhansikkaita on tarjolla. Puffeessa jokainen ottaa ruokaa omilla ottimilla sekä lämpimän ruoan saa kertomalla henkilökunnalle tarpeensa. Myös puffeessa tarjoiltavat kylmät ruoat ovat uudenlaisilla tavoilla esillä, joka tuo hieman lisää luksusta ”entisiin käytäntöihin”.

Laivayhtiö on edelleen mukana luokituslaitos Det Norske Veritas Germanischer Lloydin (DNV GL) My Care -menetelmän mukaisessa verifioinnissa. Verifiointi koskee yhtiön kaikkia kuutta alusta sekä toimintoja kuudessa terminaalissa ja vahvistaa Viking Linen kykyä hallita ja ehkäistä infektioriskejä, mukaan lukien covid-19.

Stig ombord!

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Kesä tosiaan tulee vietettyä meilläkin kotimaassa, katsotaan loppuvuonna tilanne uudelleen. Merellisistä kohteista tulee meilläkin nautittua, kun kierretään saaristoa ja Ahvenanmaata pyörillä, käydään muutamalla majakkasaarella ja muutamassa merellisessä kansallispuistossa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *