Ruoka ja Turku

*Turku Food Walk -kortit sponsoroi Visit Turku

Visit Turku on usean vuoden ajan tarjonnut miellyttävää kävelykierrosta kaikille herkkusuille. Aurajoen rantoja kulkevalla Food Walk -reitillä on ollut mahdollisuus viettää päivää paikallisia herkkuja maistellen ja jokimiljööstä nauttien! Turku Food Walk -kortin kerrotaan johdattavan maistelija suoraan turkulaisen ravintolakulttuurin ytimeen. Kävimme testaamassa Food Walk -korttia aurinkoisena heinäkuun päivänä.

Kuinka Food Walk -kortti käytännössä toimii?

Food Walk -korttiin kuuluu 10 paikallista ravintolaa, joista kortinhaltija voi käydä viidessä ravintolassa haluamassaan järjestyksessä. Kortin hinta on 44 €. Ostettu kortti on käytettävissä vuonna 2019. Huom! Kortti on voimassa kolme vuorokautta ensimmäisestä ravintolakäynnistä alkaen.

On tärkeää esittää kortti ravintolahenkilökunnalle heti tilauksen alkaessa. Ravintola merkitsee kyseisen ravintolan korttiin käydyksi ja samalla merkitsevät tilatut annokset omaan kirjapitoonsa. Kortin hintaan ei sisälly juomia, erityisruokavaliot huomioidaan. Korteissa kerrotaan etukäteen, mitä kukin ravintola tarjoaa kortin haltijalle.

Mikäli olet vierailemassa Turussa yli neljän hengen kanssa, suositellaan tekemään ravintoloihin pöytävaraus etukäteen.

Korttia myydään Visit Turun matkailuneuvonnassa ja verkkokaupassa.

Korttiin kuuluvat ravintolat

Brahen Kellari, Café Art, Cafe Brahe, Grill it! Marina, Gustavo, Panimoravintola Koulu, Pinella, Smör, Svarte Rudolf ja Tårget.

Aurajoen varrella Turun ravintolamaailman lumoissa

Tällä kertaa vierailumme Suomen kulttuurikaupungissa, Turussa, tulisi kestämään ainoastaan päivän. Hieman mietitytti etukäteen tulisiko käytyä muiden menojen lisäksi korttiin oikeutetuissa viidessä ravintolassa saman päivän aikana. Näin jälkikäteen voi sanoa, että kyllä ehti käydä!

Aloitimme miellyttävän urakan lounaalla jokilaiva Svarte Rudolfin kannella. Samalla istuimme ensimmäistä kertaa alas Aurajoen ravintolalaivoille, joita on joessa useampiakin tarjolla. Svarte Rudolf oli miellyttävä yllätys, näköalat Samppalinnalle ja joelle olivat viihdyttävät. Ravintolalaivan sisustus henkii mennyttä aikaa; punaista plyysiä, meriaiheisia koristeita ja partaisten kapteenien maalauksia seinillä.

Korttiin kuuluva Svarte Rudolfin lämmin kanaleipä aurajuustokastikkeella ja salaatilla oli herkullinen, varsinkin jos rakastaa sinihomejuustoa, kuten minä! Aterian oheen tilatut vedet olivat maksuttomia. Annos oli juuri sopivan kokoinen lounaaksi.

Testaus jatkui jälkiruoan parissa, joka nautittiin joen toisella puolella Café Artissa. Korttiin kuuluva annos sisälsi Turun Kahvipaahtimon suodatin- tai erikoiskahvin sekä kakkupalan kahvilan valikoimista oman maun mukaan. Iloinen yllätys oli, että myös juoman sai valita listalta, joten tällaiset vierailijat kuten me, jotka eivät juo kahvia, saivat oman maun mukaiset juomat.

Cafe Artin kakkupalat ovat herkullisia.

Suuret kakkupalat kaakaoiden kera nautittiin varsin viehättävässä kahvilassa, joka tuntui olevan erityisesti turistien suosiossa. Kielien iloinen sekamelska siivitti nautiskelua ja hetken aikaa tuntui siltä kuin olisimme siirtyneet hieman pidemmällekin matkalle kuin Turkuun.

Samalla matkalla testasimme museoiden heavy-usereille suunnattua Museum Walk -korttia, joka mahdollistaa pääsyn yhteensä kahteentoista turkulaiseen museoon kolmen vuorokauden aikana. Tästä testauksesta tulee myöhemmin juttua, mutta sen verran voin paljastaa, että kiirettä piti! Liian monta mielenkiintoista vaihtoehtoa ja vain vuorokausi aikaa…

Ilta oli jo pitkällä, kun saavuimme supernälkäisinä Grill it! Marinan terassille. Valintamme osui Marinaan koska tarjolla olisi ravintolan oma Pulled Pork Burger, jolla luulisi nälän lähtevän vähäksi aikaa. Valitettavasti tulimme ravintolaan hieman huonoon aikaan, ja saimme odottaa annostamme 45 minuutin ajan. Kun on nälkä, jokainen minuutti lasketaan.

Grill it! Marinan Pulled Pork Burger.

Suuri hampurilainen saapui lopulta. Pieni pettymys oli, että kortin kuvassa ollut annos osoittautui vain kuvaksi; ranskalaisia tai salaattia annokseen ei kuulunut, eikä tarjoilija myöskään huomannut asiasta mainita etukäteen. Karamellisoidun hampurilaisen pulled pork-liha lisukkeineen oli kuitenkin makoisa ja näkymät Aurajoelle kruunasivat yhdessäolon. Tilaamamme hanavedet kustansivat euron/henkilö.

Ravintola Tårget.

Päivä oli ollut hyvin kävelypainotteinen ja päätimme jatkaa testausta ravintola Tårgetissa. Jotain pientä suolaista teki vielä mieli ja Food Walk -kortilta löytyvä Tårgetin tapaslankku voisi olla ratkaisu ongelmaan. Ravintola Tårget on viehättävä sekoitus vanhaa ja uutta. Vanhaa edustaa osin läpinäkyvä lattia, josta tiilinen kellarikerros on katsottavissa.

Tilattu tapaslankku tuli pöytään nopeasti vaikka ravintolassa oli paljon ruokailijoita. Lankulla oli valikoima juustoja, oliiveja, paahdettua leipää ja leikkeleitä. Erityisesti lankulla ollut rouhea omenahillo sopi mainiosti yhteen juustojen kanssa. Tapaslankku oli pieneen nälkään juuri sopiva annos. Vesipullo tuli pöytään veloituksetta.

Food Walk -kortilla oli vielä yksi merkintä tekemättä. Ja kuin tilauksesta Tårgetia vastapäätä Aurajoen toisella puolella huomasimme olevan Pinella ravintolan, joka tarjoaisi kortin omaavalle ravintolan päivän jälkiruoan. Kello oli jo paljon ja mietiskelimme, olisiko klo 21.00 jälkeen vielä jälkiruokaa tarjolla. Iloinen tarjoilija hihkaisi, että todellakin on.

Päivän jälkiruokana olisi sitruunaista juustokakkua, melbajäätelöä sekä keksinmurua. Miljöönä ravintola sopi tällaiselle historiasta hurahtaneelle paremmin kuin hyvin. Jyhkeät kiviseinät ja taulut seinillä kertoivat ravintolan menneistä vuosista. Kakku lisukkeineen oli mukava huipennus päivälle. Erityiskiitos hyvin haudutetusta teestä, joka ei kuulunut kortin annokseen, mutta sopi juustokakun oheen kuin nenä päähän. Vettä emme tällä kertaa tilanneet.

Turkuun vie tie uudestaan

Food Walk -kortti on mukava tapa tutustua niin ruokaan kuin paikallisiin ravintoloihin. Annokset ovat hieman pienempiä kuin listaruoat yleensä olisivat, mutta tämä mahdollistaa useamman annoksen herkuttelun myös saman päivän aikana.

Asiakkaan kannalta oli miellyttävää, että jokaisessa ravintolassa kortti tunnettiin ennakolta eikä epäselvyyksiä kortin käytöstä tullut eteen. Iso plussa myös siitä, että korttiin kuuluvat ravintolat sekä kahvilat ovat kävelymatkan päässä toisistaan ja aivan Turun keskustan nähtävyyksien vieressä, joten vierailut paikasta toiseen onnistuivat helposti.

Food Walkin varrelta jäi käteen muutama herkullinen ravintola joihin palaamme myös seuraavilla Turun vierailuilla. Ilman Food Walk –korttia emme ehkä olisi kyseisiä kohteita koskaan löytäneet.

*Ravintolat joissa kävimme, eivät tienneet testivierailuistamme. Myöskään pöytävarauksia emme olleet tehneet etukäteen.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *