Lyhdyn tila, Kaarina

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lyhdyn tilan kanssa

Vain 15 kilometrin päässä Turusta, Kaarinan Kuusiston saaresta löytyy Lyhdyn tila. Luonnonhelmassa sijaitsevalla tilalla on vahva historiallinen menneisyys takanaan, joka vahvasti liittyy kivenheiton päässä sijaitseviin Kuusiston piispanlinnan raunioihin sekä Kuusiston kartanoon.

Kerrotaan, että saari ja myöhemmin myös tila saivat nimensä tulista, joita varhaisella keskiajalla saaressa poltettiin. Tulen hehkussa navigoiden, laivat pääsivät turvallisesti aina piispanlinnalle saakka.

*Lue lisää: Rauniolinnan tarinaa  – Kuusiston piispanlinna

Merinäkymä kuin taulu

Monta kiveä on keskiajan jälkeen meressä pyörähtänyt ja muinaistulta sammunut. Päästään tähän päivään ja Lyhdyn tilalle joka tarjoaa ryhmille juhlatilaa sekä matkailijoille laadukasta majoitusta vuonna 2007 valmistuneessa rakennuksessa. Tarjolla on neljä huoneistoa sekä sviitti.

Tilaviin huoneistoihin mahtuu 4-5 majoittujaa. Jokaisen huoneiston varusteluun kuuluu minikeittiö varusteineen, oma kylpyhuone, vuodevaatteet, parveke huikein merinäköaloin sekä ilmainen wifi. Lisäksi suuressa 50 neliöisessä sviitissä on oma sauna.

Sviitti.

Huoneistojen lisäksi Lyhdyn tilalla on tarjolla mökkimajoitusta 25 neliön mökissä metsän reunassa. Mökissä on tarjolla kaikki perusmukavuudet lukuun ottamatta saunaa. Halutessa saunomaan, tilalla on merenrannassa sauna, jota lämmitetään erillistä veloitusta vastaan myös majoittujien käyttöön.

Asiakkaiden käytössä on lisäksi grillikatos, jossa on tilaa isommallekin perheelle, frisbeegolfrata sekä tikkataulut.

Tilava grilikatos.

Merenrannassa on lisäksi mahdollista kokeilla melomista kanooteilla. Tammimetsä tarjoaa seikkailuhenkisille luontopolkuja kierrettäväksi.

Perhejuhlia, tykypäiviä ja yhteishengen kohottamista

Tyylikkäiden huoneistojen lisäksi tilalla on mahdollista viettää erilaisia yritystilaisuuksia ja perhejuhlia. Maatilan juhlatila on ihanteellinen 20-30 henkilölle, mutta tarvittaessa myös isommille ryhmille saadaan järjestettyä katettu tila.

Kokoustila.

Erilaiset ulkona tapahtuvat aktiviteetit ja tasokas ruoka takaavat hymyn jokaiset osallistujan huulille. 30 hengen kokoustilassa on ajanmukainen AV-tekniikka, keittiö, saunamahdollisuus ja terassi merinäkymällä.

Ohjelmaa jokaiselle sormelle

Lyhdyn ystävällinen isäntäväki järjestää tarvittaessa ohjelmaa pienemmällekin ryhmälle eri veloituksesta. Maatila itsessään kissoineen, Manta-koirineen ja lehmineen on kokemus jo sinänsä. Puhumattakaan luonnosta joka pyrkii ottamaan matkailijan syliinsä kaikin keinoin.

Rantasauna hulppeilla merinäkymillä.

Auringonvalossa liplattava meri suorastaan kutsuu ongelle ja erityisesti Lyhdyn tilan ”askeettiseen rantasaunaan”. Sauna on perinteinen puusauna, josta pääsee sananmukaisesti hyppäämään veteen. Saunan haapapuiset lauteet ja ikkunoista näkyvä maalausmainen meriluonto kesyttää kiireen varmasti. Tätä on saaristo-Suomi parhaimmillaan!

Saunaterassi.

Lyhdyn omien aktiviteettien lisäksi lähellä on paljon nähtävää. Lyhdyn tilan läheisyydessä sijaitsee kaksi lintutornia, joista on näkymät avaralle rantaniitylle. Natura-alue suorastaan kutsuu kahlaajia ja muuttolintuja luokseen. Ja mikä ettei myös lintubongareita!

Kuusiston piispanlinnan rauniot.

Lintutornien lisäksi jo mainitut Kuusiston taidekartano sekä Kuusiston piispanlinnan rauniot ovat noin kolmen kilometrin päässä. Piispanlinnan raunioiden yhteydessä on luontopolku sekä mahdollisuus makkaran paistoon aivan merenrannassa. Raunioille on mahdollista myös meloa, mutta melomismatkaa ei suositella vasta-alkajille mahdollisen vastatuulen vuoksi.

*Tutustu: Ruohokattoja ja vanhoja taloja Luostarinmäen käsityöläismuseossa 

Ja mikäli näissä aktiviteeteissa ei ollut tarpeeksi, kesäinen Turku tarjoaa kosolti nähtävää jokaiselle perheenjäsenelle. Sopivan touhukkaan päivän jälkeen on mukava palata takaisin luonnonhelmaan Lyhdyn tilalle ja painaa päänsä puhtaiden lakanoiden väliin.

Tule viettämään elämyksellinen loma yhdessä perheesi kanssa Lyhdyn tilalle!

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *