*Blogijuttu tehty kaupallisessa yhteistyössä Viking Linen kanssa

Pääsin lokakuun alussa koko maailman mittakaavassa harvinaisen samppanjan lanseeraustilaisuuteen mukaan.

Viking Linelle on yhdessä Master of Wine Essi Avellanin kanssa kehitetty oma, uniikki erikoissamppanja. Ainutlaatuiseksi tilanteen tekee se, etteivät samppanjatalot yleensä päästä ulkopuolisia mukaan juomien valmistusprosessiin. Nyt yli 200-vuotias samppanjatalo Piper-Heidsieck teki asiassa poikkeuksen ja päästi Avellanin vaikuttamaan Essentiel-samppanjan makeutuksen määrään ja laatuun.

Piper-Heidsieck samppanjat tunnetaan erityisesti kuninkaallisten sekä Hollywood tähtien lempijuomana. Kerrotaan 50-luvulla aikansa seksisymbolin Marilyn Monroenkin heräilleen uuteen aamuun juomalla lasillisen Piper-Heidsieckin kuohuvaa.

Essentiel by Essi for Viking Line perussamppanja on vuodelta 2012 ja se pohjautuu pääosin Pinot Noir -rypäleisiin. Mukana on likööriä, johon ikääntynyt Chardonnay tuo herkullisuutta.

Sokeria kuplivassa juomassa on 6 grammaa litrassa, mikä on enimmäismäärä extra dry -samppanjoissa. Essentiel by Essin samppanjan maku on Avellanin mukaan vielä ”vauva”, mutta kehittyy vielä pulloissa ja noin puolen vuoden kuluttua parhaimmillaan.

Samppanjapullot on suljettu MytiK-korkeilla, pienistä korkkihiutaleista valmistetuilla korkeilla, jotka takaavat tasalaatuisen tuotteen jokaiseen pulloon.

Samppanjaa on valmistettu vain yksi erä, noin 40 000 pulloa ja on saatavissa Viking Linen laivoissa niin kauan kuin erää riittää. Samppanjapullo maksaa laivassa 39,90€ ja Viking Linen klubikortilla 31,90€.

Vuoden tarjoilija 2018 Noora Sipilä ja Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner.

20.10. – 18.11.2018 eloisan makuisen Essentiel by Essi samppanjan kanssa voi Punaisilla laivoilla nauttia Vuoden kokki 2018 Kalle Tannerin sekä Vuoden tarjoilija 2018 Noora Sipilän suunnittelemaa neljän ruokalajin samppanjamenua. Samppanjamenu on koottu korkeatasoisista ja tuoreista merenantimista. Menun hinta on laivalla 56€.

Samppanjamenun alkuruokana tarjoillaan ruijanpallasta, osteria ja omenaa.

Alkuruokaa seuraa herkullinen ja hieman yllätyksellinen lohiannos, josta löytyy myös sieniä, pikkelöityä perunaa sekä ylellistä kaviaaria.

Pääruokana menussa on herkullista hummeria, härän, Västerbotten juuston ja rapsakan sellerin kera. Tämä annos on kerrassaan suussa sulava!

Samppanjamenun päättää herkullinen jälkiruoka, joka perustuu valkoisen suklaan, lakkasorbetin ja jogurtin ympärille. Kirsikkana kakussa on sitruunaiset marenkilevyt, jotka kirpakkuudellaan viettelevät makuaistit lopulliseen hurmokseen!

Bon Appétit!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *