Mäntylinnan huoneistomajoitus, Mänttä-Vilppula

*Blogijuttu tehty kaupallisessa yhteistyössä Mäntylinnan huoneistomajoituksen kanssa

Koostaan huolimatta Mänttä-Vilppulan taidekaupunki tarjoaa useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja hotelleista huoneistomajoitukseen sekä maaseutumajoituksesta lomamökkeihin. Yksi varteen otettava vaihtoehto perheelle tai pienelle ryhmälle on majoittua yksilöllisessä huoneistomajoituksessa. Vierailimme Mänttä-Vilppulassa talvisena viikonloppuna ja majoituimme Mäntylinna-nimisessä rakennuksessa aivan Mäntän klubin naapurissa.

Hieman alueen historiaa

Mäntylinna ja myöhemmin rakennetut naapurirakennukset Haapalinna ja Koivulinna, rakennettiin Serlachius-yhtymän nuorempien virkailijoiden ja mestareiden kolmikerroksiseksi asuintaloksi. Rakennuksen kaikki 24 huoneistoa käsittävät kaksi huonetta, tilavan keittiön sekä kylpyhuoneen. Mäntylinna on rakennusneuvos Heimo Kautosen suunnittelema ja valmistui vuonna 1951.

Mänttä-Vilppula aiheiset taidelautaset koristavat seinää.
Toimiva pohja ja pientä hemmottelua

Saavumme Mänttä-Vilppulaan myöhään perjantai-iltana. Kaupungin keskusta on jo hiljainen, osin syynä on tiukka pakkanen joka nipistelee niin kasvoja kuin sormenpäitä. Mäntylinnaan on helppo löytää, vaalea rakennus sijaitsee Mäntän klubin takana. Klubi on valmistunut jo aiemmin, vuonna 1920, rakennus siis viettää ensi vuonna 100- vuotisjuhliaan. Alueella on myös idyllisiä pieniä puurakennuksia, jotka kesäaikaan varmasti ovat parhaimmillaan. Huoneistolla on oma, ilmainen parkkipaikka jossa on sähkötolppa juuri tällaisia pakkasia silmällä pitäen.

Huoneisto sijaitsee rakennuksen 1. kerroksessa. Rakennus on hyvin hiljainen. Avaamme huoneiston oven hieman jännittyneenä, tuntuu kuin olisi astumassa jonkun kotiin. Eteisestä aukeavat ovet huoneiston huoneisiin. Huoneistossa on jätetty valot palamaan, ja olo on heti kotoisa. Ensimmäisenä silmiin käy 67m² huoneiston erittäin hyvä pohjaratkaisu, huoneet ovat tilavia myös isommalle majoitusryhmälle.

Mäntylinnan huoneisto on sisustettu rakennuksen henkeen sopivalla retrotyylillä erittäin kauniisti, esimerkiksi makuuhuoneen vaaleapunainen ilme on saanut vivahteita ruskeista sävyistä. Ja kuin kirsikkana kakussa, oikeat viherkasvit sekä leikkokimput koristavat huoneita.

Ilolla pistän merkille olohuoneen avomallisessa kirjahyllyssä odottavat dekkarivalikoimat. Jos makuuhuone oli ruusuinen unelma, on olohuoneessa maanläheisiä sävyjä kuten poltettua okraa. Sisustuksessa on paljon mukavia yksityiskohtia jotka vievät omissa nostalgisissa muistoissa mummolaan. Huoneisto on myös erittäin siisti, joka ilahduttaa satunnaista matkailijaa.

Kylpyhuone on kuin kotispa. Viehättävästi remontoitu kylpyhuone yllättää positiivisesti vierailijan. Suuri amme sekä erillinen suihkunurkkaus ovat onnistunut valinta vuokrattavaan huoneistoon. Kylpyhuoneesta löytyy myös tuotteita jotka ovat majoittujan käytettävissä. Näitä ovat mm. topsypuikot, kylpyvaahto sekä erilaiset tuoksut.

Tilava keittiö kutsuu istumaan iltaa. Jääkaapista löytyvät tervetuliaisjuomat tuovat mukanaan pimeään perjantai-iltaan pientä luksusta! Keittiö on hyvin varusteltu, käytössä on ison jääkaappipakastimen lisäksi astianpesukone sekä kaikki tarvittavat kodinkoneet. Huoneisto on kuin tehty pidempiaikaiseen asumiseen ja onkin surku, että voimme viettää Mäntylinnassa vain lyhyen viikonlopun.

Erikseen on mainittava erityisen hyvä sänky joka oli sopivan pehmeä ja kova samanaikaisesti. Pehmeät vuodevaatteet sekä imukykyiset hammampyyhkeet kuuluvat hintaan mukaan. Pyyhkeiden päältä löytyy myös pahvinen rasia jossa on korkealaatuisia kylpytuotteita tarjolla. Voikin sanoa, että huoneiston omistaja on ottanut huomioon kaiken mitä satunnainen vierailija ”kodissaan” voisi kaivata!

Mäntylinnan huoneistomajoitus on mainio vaihtoehto alueen hotelleille, tulit sitten lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa! Ja lemmikit ovat huoneistoon myös tervetulleita.

Hinnat alkaen 80 euroa/vrk.

Varaukset: Booking.com tai suoraan Minna Söderström 044 994 3600.

Osoite: Mäntylinnan huoneistomajoitus, Postikatu 13 D 20, 35820 Mänttä.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *