Vesipuisto Serena, Espoo

*Perheen vesipuistotestauksen tarjosi Serena

Kun lämpömittari kipuaa lähemmäs 30 lämpöasteen, alkaa mieli vetää viilentävien vesien äärelle. Näin kesäkuun alussa luonnonvedet ovat vielä varsin vilpoisia joten mikä neuvoksi?

Pääkaupunkiseudulla sijaitseva Vesipuisto Serena avasi ulkoaltaat ja hulvattomat liukumäet kaiken kansan käyttöön sopivasti ennen helteitä. Kävimme viettämässä perheen kera illan ulkoaltailla.

*Katso täältä Serenan aukioloajat.

Liukuja ja laskuja huimapäille

Vesipuisto Serenan perhelippujen hintaan kuuluu niin ulko- kuin sisäaltaiden käyttö, joka on varsin käytännöllistä koska Suomen kesäsäästä ei koskaan tiedä. Ulkoaltaissa on otettu huomioon niin pienet kuin suuremmatkin vesipedot.

Perheen pienimmille sopiva ja iloisen värikäs Lastenmaa tarjoaa veteen tutustumista turvallisesti. Lastenmaassa on useampi pienempi liukumäki. Altaan syvyys on 0,10 – 0,40 m.

Vuonna 2014 rakennettu Huvikeidas on vesileikkialue, joka kutsuu hieman suurempia lapsia. Huvikeidas koostuu laajasta altaasta, vesilukumäistä, tikkaista, tunneleista, säädettävistä hanoista, vesisuihkuista sekä jättikokoisesta Wesiämpäristä, joka kaataa veden päällesi kun vähiten sitä odotat.

Pääallas soveltuu aikuisten ja uimataitoisten lasten köllöttelypaikaksi. Suuressa altaassa on kaksi tiikeri-vesiliukumäkeä, syöksyliukumäki ja Liaanitornista joka suorastaan jonoksi asti kerää ihmisiä. Pääaltaan syvyys on 1,40 m.

Altaiden lisäksi ulkoalueella on kiljumista ja positiivista jännitystä aiheuttavia liukumäkiä. Uskalikkojen ulottuvilla on neljä liukua. Yksi näistä on Vapaapudotus, joka tarjoaa vauhdin hurmaa pystysuoran liu`un kera.

Half pipen voi laskea renkaalla joko yksin tai yhdessä ystävän kera. Yli 10 metriä korkeassa kourussa liu’utaan laidalta toiselle. Pohjoismaista ainoastaan Norjasta löytyy vastaavanlainen liukumäki. Laskijoiden yhteispaino yhdelle renkaalle saa olla maksimissaan 140 kg ja laskijoita saa olla max. 2 hlöä/rengas. Half pipe oli Serenan ulkoalueen liu´uista meidän perheen teinien ehdoton ykkönen!

Myös Rengasmäen vauhdit voi jakaa kaverin kanssa. Suuri kumirengas kuljettaa laskijoita 161 metrin matkan kahden koskimaisen kouruvesiliukumäen hurmoksessa. Rengasmäkeen ei pääse ellei pysty istumaan itse renkaassa kunnolla, joten aivan pienille perheen palleroille liukumäki on liian rankka. Myös sylikkäin istuminen on kielletty.

Jos mukana on useampi kaveri tai koko perhe, mitäs jos ottaisitte leikkimielisen kisan liukumäkien herruudesta? Tähän tarjoaa mahdollisuuden Crazy Race, jossa voi haastaa kaveriporukan kisaan kolmessa mattoliu’ussa! Liikennevalojen vaihtuessa vihreiksi anna mennä! Vauhti päättyy akvaariomaiseen altaaseen. Crazy Racessa on myös kaksi lyhyempää, pienemmille lapsille sopivampaa rataa.

Hampparia nassuun, se tuo liikettä tassuun

Hurvittelun lomassa voi käydä Ravintola Graninassa tankkaamassa. Suosittelemme Mega-ateriaa, joka hiljensi meidän teinit hetkeksi. Hampurilainen oli yllättävän muheva ja maistuva pikaruokahamppariksi. Listalla on myös tarjolla kana- ja kasvisversioita. Ja ravintolaan on täysin luvallista mennä uikkareissa!

Vesipuisto Serena tarjoaa oivan vaihtoehdon kalliille ulkomaanmatkalle. Ihoa hivelevä aurinko, lämpimien altaiden vesi sekä paras seura takaavat ettei vesipuistokäynniltä poistu kuin hymyssä suin!

Lue lisää: Mökkilomalla Serenassa

Perheliput: 2 aikuista ja 2 lasta (alle 18 v.) 104,00 € ja 2 aikuista ja 3 lasta (alle 18 v.) 130,00 €.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *