Kirja-arvostelu

* Tervemenoa Tallinnaan! oppaasta on saatu arvostelukappale

Kustannusyhtiö Avain julkaisi kesällä Pertti Rajalan kirjoittaman Tervemenoa Tallinnaan! oppaan. Matkaopas on ensimmäinen suomalainen selkokielinen matkaopas. Kirjassa esitellään Tallinnan tärkeimpiä nähtävyyksiä, mukana mm. kirkot, museot sekä muut mielenkiintoiset paikat. Kirja antaa myös käytännön vihjeitä ja tarvittavia matkustustietoja Tallinnan-matkaa varten.

Matkaoppaan kansi: Pertti Rajala, Tervemenoa Tallinnaan!

Tervemenoa Tallinnaan! kertoo lyhyesti, mutta perusteellisesti Tallinnan ja koko Viron historiasta. Kirjassa kerrotaan myös nykyisestä Tallinnasta, sen eri kaupunginosista ja ennen muuta vierailijoita kiinnostavasta Vanhastakaupungista, missä menneisyys ja nykyaika kohtaavat.

Hieman oheistietoa kirjoittajasta ja selkokielestä

KM Pertti Rajala on selkokielisen tietokirjallisuuden uranuurtaja. Hän on vaikuttanut selkokielen kehittymiseen Suomessa. Rajala palkittiin vuonna 2011 Selkokeskuksen myöntämällä Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokielisen kirjallisuuden edistämisestä.

Helppolukuinen selkokieli on yleiskieltä helpompaa, yksinkertaistettua suomen kieltä. Selkokielinen kirjallisuus on suunnattu kaikille niille, joille yleiskielen lukeminen ja ymmärtäminen on hankalaa. Avain on tehnyt pitkäjänteistä työtä selkokirjallisuuden kustantajana. Kustantamo palkittiin työstään Seesam-palkinnolla syksyllä 2017.

Kustannusyhtiö Avain, Pertti Rajala: Tervemenoa Tallinnaan! Tallinnan matkaopas selkosuomeksi. Hinta 28,90€.

Matkaopas ihan jokaiselle Tallinnaan matkaavalle

Käytännössä kirjassa on lukijalle tarjolla niin erilaisia kävelyreittejä kuin 50 merkittyä matkailukohdetta Tallinnasta. Lisäksi kirjan loppuosasta löytyy käytännön vinkkejä niin majoituskohteista juomarahoihin ja apteekkitiedoista Viron valtion tietoihin. Unohtamatta menneisyyttä ja tulevaisuutta.

Matkaopasta on helppo lukea, kaikki ylimääräiset adjektiivit on karsittu pois ja jäljellä on vain se kaikkein tärkein. Sivujen resorit ovat sen verran paksuja, että niihin voidaan tehdä helposti myös omia merkintöjä. Matkaoppaassa on paljon aurinkoisia kuvia ja lukuisia karttoja.

Opasta on myös helppo kuljettaa mukana, se painaa vain 202 grammaa ja on kokonsa puolesta käsilaukkuun tai reppuun hyvin mahtuva.

Suosittelen matkaopasta erityisesti niille Tallinnaan matkaaville, joille kaupunki on vielä hieman vieras.

*Kuvat: Pixabay.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *