päiväristeilylle Tallinnaan

Tänä kesänä risteilymatkustajalla on enemmän kohteita koluttavanaan kuin mitä vuosiin on ollut markkinoilla. Useampi laivayhtiö on keskittänyt lähes koko laivastonsa Suomen rannikoille ja tarjolla on mielenkiintoisten matkakohteiden lisäksi uusia reittejä.

M/S Victoria I. Kuva: Tallink Silja.

M/S Victoria I on suomalaisille matkustajille hieman vieraampi Tallink Siljan aluksista. ”Vicka” risteilee normaalioloissa Tukholma-Tallinna-reitillä, mutta poikkeuksellisen alkuvuoden johdosta, on nyt siirtynyt Helsinki-Tallinna-reitille 30.8.2020 asti uutuutenaan 11h risteily.

Poikkeuksellinen alkuvuosi toi mukanaan uusia toimintatapoja

Viro oli yksi niistä ensimmäisistä maista joiden rajat avautuivat suomalaisille kevään pandemian jälkeen. Olikin suorastaan oikeus ja kohtuus aloittaa kesäloma Tallinnan risteilyllä.

Verrattuna aikaisempiin risteilymatkoihin, ensimmäinen muutos on lentokentiltä tutuksi tullut lähtöselvitys. Nyt laivoille on mahdollista tehdä lähtöselvitys etukäteen mobiililla tai tietokoneella, mikäli matkustat kansipaikoilla ilman aterioita. Tämä on mielestäni varsin mainio uudistus ja vastaa modernin matkailijan tarpeita.

Lähtöpäivä oli hyvin helteinen jo heti aamusta. Nautimme mahtavasta kesäsäästä kannella merimaisemien lipuessa ohi. Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa! Ero edellisiin laivamatkoihin on myös selkeä, laivoja ei myydä täyteen joten tilaa on niin käytävillä kuin istuinryhmissäkin. Kuten myös buffetissa jonne otetaan 75% normaaliolojen ruokailijamääristä.

Käsidesiautomaatteja on laivalla runsaasti kulkuväylillä sekä hissien edustoilla. Lisäksi lattioilla ja seinillä on opasteita jotka muistuttavat matkustajia pandemiasta ehkäisystä. Myös buffeessa on kertakäyttöhansikkaita tarjolla, jotta voi tarttua hyvillä mielin ottimiin.

Lapsiperheille hieman ikävä tieto, pallomeret ovat laivoilla toistaiseksi kiinni. Korvaavaa toimintaa lapsille ja lastenmielisille järjestetään disko- sekä kokoustiloissa. Victorialla pääsee tapaamaan mm. Muumeja.

Yksi matkustajaa ilahduttava seikka on laivan hinnat, niin itse risteilymatkat kuin laivoissa myytävät tuotteet ovat nyt hyvin edullisia. Alennusprosentit ovat nyt varsin kohdillaan!

Ihanan tuttu Tallinna

Ennen mennyttä alkuvuotta Tallinna tuntui olevan paikka jonne mennään jos ei muita matkoja ollut tiedossa. Poikkeuksellinen kevät muutti ajatukset täysin. Oli erittäin vapauttavaa astua ulos laivasta toisen maan katukiveyksille! Myös ajattelumalli oli tuskaisessa keväässä muuttunut, nyt katsoo aivan toisella silmällä niin Viroa kuin harvinaisen kaunista Tallinnaakin.

Niin myös tallinnalaiset katsovat meitä. Jos vuosi sitten saimme mediasta lukea, että suomalaisia on alettu naapurimaassa ”katsomaan kieroon”, niin nyt se on enää epämiellyttävä muisto. En muista milloin viimeksi olisin saanut niin ystävällisen vastaanoton kuin nyt Tallinnassa.

Ystävällisyyden lisäksi, lompakko kiittää virolaisia. Pandemian jälkimainingeissa heikoimmat ravintolat ja kahvilat joutuivat valitettavasti laittamaan lapun luukulle. Toisaalta jäljelle jääneiden yritysten ruoka-annosten hinnat ovat tulleet roimasti alas. Useassa ravintolassa on nyt suppeampi ruokalista kuin aiemmin, mutta nälkäiseksi ei jää, se on varma. Ruoka on yhtä hyvää kuin aiemminkin oli. Nyt on suomalaisen varaa mistä valita!

Vaikka meneillään on matkailun huippusesonki, Tallinnan kadut loistavat tyhjyyttään. Poissa on eri kielien iloinen sekamelska; vastaan kävelee lähinnä muita suomalaisia ja tietenkin itse virolaisia. Suojaetäisyydet on siis hyvin helppo pitää.

Viron Merenkulkumuseo on uudistettu.

11h tunnin risteilystä vajaa 5h on mahdollista käyttää Tallinnan humussa. Siinä ajassa ehtii käydä syömässä sekä esimerkiksi museossa tai kauneushoidossa. Teimme niitä kaikkia! Laivalle on mahdollista myös jäädä esimerkiksi lukemaan jotain hyvää kirjaa aurinkokannelle. Maissaoloaikana laivalla palvelevat Fast Food 25 H ja Sea Pub tai Sun Deck (säästä riippuen).

Lähde sinäkin turvallisesti Tallinnaan!

Lue tästä vinkkejä Tallinnan museoihin:

Tallinnan maanalaiset tunnelit

Keksintötehdas Proto

Euroopan vanhin apteekki – Raeapteek

Viron Merenkulkumuseo

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *